جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی دلیر خسروی, فعال محیط ساکن سنندج

0
649
🔆https://humanrightsinir.org/?p=72998 ➖➖➖➖➖➖➖ 🌐 حقوق بشر در ایران/ حرکتی جهت آگاهی و عدالت ❇️ @Humanrights_in_iran ✴️ارتباط با ادمین 💠 @Humanrightsinir

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۸ خرداد ماه ۱۳۹۹, علیرغم گذشت بیش از ۸۰ روز از بازداشت دلیر « یدالله » خسروی, فعال محیط زیست ساکن سنندج توسط ماموران اداره اطلاعات می گذرد و طی این مدت این شهروند از حق تماس و هرگونه ملاقات با خانواده اش محروم بوده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از شبکه حقوق بشر کردستان, امروز پنجشنبه ۸ خرداد ماه ۱۳۹۹, دلیر  « یدالله » خسروی, فعال محیط زیست و از اعضای جمعیت سبز کردستان, که در تاریخ ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, توسط ماموران اداره اطلاعات در این شهرستان بازداشت شد از حق تماس تلفنی, ملاقات و دسترسی به وکیل محروم است. 

براساس این گزارش, پس از پیگیرهای خانواده دلیر « یدالله » خسروی و مراجعه آنها به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج به آنها گفته شد که بازجوئی از وی تا زمان تکمیل پرونده ادامه خواهد داشت.

در تاریخ ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۹, دلیر « یدالله» خسروی, شهروند ساکن سنندج که طی هفته گذشته پس از اتمام مراحل بازجوئی در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به زندان مرکزی این شهرستان منتقل شده بود برای دومین بار به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد.

 در تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۹,  دلیر « یدالله »خسروی, پس از اتمام بازجوئی و تفهیم اتهام همزمان با تبدیل قرار وی از بازداشت به وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به زندان مرکزی سنندج منتقل شده بود. 

 این فعال محیط زیست از اعضای “جمعیت سبز کردستان”, در تاریخ ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, در پی یروش ماموران ماموران اداره اطلاعات این شهرستان به محل سکونت وی در روستای زنان از توابع شهرستان سنندج, بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شده بود. 

دلیر « یدالله»خسروی, پیش از این هم در سال ۱۳۸۵, از بابت اتهام “همکاری با احزاب کورد مخالف نظام”, توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی دوران بازجوئی آزاد شده بود. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هافعالان محیط زیستشهروندان کورد در ایرانسرکوب شهروندان کورد ایرانبازداشت شهروندان کورد در ایرانسرکوب شهروندان کرد در جمهوری اسلامیبازجوئیتفهیم اتهامفعال محیط زیستنقض حقوق شهروندان کورد در ایرانبازداشتگاه اداره اطلاعات سنندجشهروندان کورد در جمهوری اسلامیاداره اطلاعاتشهروندان کوردشهروندان کردسرکوب شهروندان کورددادرسی عادلانه در ایرانشهروندان کرد اهل سنتنقض حقوق شهروندینقض حقوق شهروندی در ایراناخبار نقض حقوق بشر در ایرانسرکوب شهروندان کردحق دادرسی عادلانه در ایرانشهروندان کورد زندانی سیاسینقض حقوق بشر در ایرانحقوق شهروندی در ایرانشهروندان کورد ایرانانجمن جمعیت سبز کردستانبازجوئی در اداره اطلاعاتشهروندان کرد زندانی سیاسیپرونده سازیبازداشتگاه اداره اطلاعاتدادرسی عادلانهشهروندان کرد ایرانیدالله خسروینقض حقوق بشرشهروندان کرد در ایرانسرکوب شهروندان کرد در ایرانحق دادرسی عادلانهبازجویی از شهروندان در ایراندلیر خسرویاداره اطلاعات سنندجسرکوب شهروندان کورد در ایرانسرکوب فعالان محیط زیستحق دادرسیشهروندان کرد در جمهوری اسلامی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading