پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

آلودگی آب رودخانه دز تهدیدی بر انقراض گوزن زرد ایرانی

0
391

حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۲، در پی آلودگی رودخانه دز به مواد شیمیایی ناشی از پساب کارخانه جات و واحدهای صنعتی، گونه های حیات وحش از قبیل گوزن های زرد ایرانی در خطر قرار گرفتند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، روز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، یاسر رنجبر، رئیس پارک ملی دز واقع در استان خوزستان، از افزایش میزان آلودگی در آب رودخانه دز که از پساب کارخانه جات و واحدهای صنعتی است خبر داد و تداوم این شرایط را باعث در خطرافتادن گونه های حیات وحش از جمله گوزن زرد ایرانی عنوان کرد. 

رئیس پارک ملی دز در تشریح این خبر اعلام کرد:”آلودگی آب رودخانه دز در پی ورود پساب کارخانه‌های همجوار به رودخانه، مشکلی است که گوزن‌های زرد ایرانی پارک ملی دز را تهدید می‌کند.” 

وی تصریح کرد:”آلودگی آب رودخانه دز در پی ورود پساب کارخانه‌های همجوار به رودخانه، مشکلی است که گوزن‌های زرد ایرانی پارک ملی دز را تهدید می‌کند؛ زمانی که آب آلوده باشد خطر وجود دارد. چندین بار این موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری شده اما فعلا نتیجه مثبتی حاصل نشده است.”

یاسر رنجبر با اشاره به آخرین وضعیت گوزن‌های زرد ایرانی در پارک ملی دز اظهار کرد:”بر اساس مشاهدات، جمعیت گوزن‌های زرد در این پارک خوب به نظر می‌رسد.”

وی با بیان اینکه سیل سال ۱۳۹۸ محل تکثیر گوزن‌های زرد را تا حدودی تخریب کرده بود، افزود:”با توجه به اینکه جنگل انبوه است، سرشماری گوزن‌های زرد مقدور نیست بنابراین نمی‌دانیم چه تعداد گوزن در این منطقه داریم. البته در سال گذشته نیز ۱۸ راس گوزن زرد ایرانی از ایلام به پارک ملی دز منتقل شد.” 

در حال حاضر، شرایط نگهداری از حیوانات در اکثر مناطق و حیات وحش ایران، سازگاری درستی با ضوابط و اصول مندرج در اسناد کنوانسیون‌های مرتبط با وضعیت محیط زیست که مورد تائید و تاکید سازمان ملل متحد قرار گرفته ندارد.

در هدف پانزدهم  سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading