چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

کاهش حبس تعزیری عصمت سلحشور، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه

0
817

حقوق بشر در ایران امروز جمعه ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۹، با اعمال بخشنامه کاهش مجازات حبس زندانیان سیاسی، مصوب ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، محکومیت حبس تعزیری محمد « عصمت » سلحشور، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه به ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، محکومیت حبس تعزیری محمد « عصمت » سلحشور – متاهل – اهل روستای فلکان واقع در منطقه مرگور شهرستان ارومیه و زندانی سیاسی سیاسی محبوس در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه از ۵ سال به ۲ و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. این زندانی سیاسی پس از بازداشت در اسفند ماه سال ۱۳۹۶ و طی مراحل بازجوئی و دادرسی در مجموع به تحمل ۶ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود که با اعمال ماده ۱۳۴ محکوم به تحمل ۵ سال از مجموع کل این حبس شده بود. 

یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی در گفتگو با حقوق بشر در ایران گفت: “پس از بررسی پرونده محمد « عصمت » سلحشور، زندانی سیاسی در زندان ارومیه توسط کمیسیون رسیدگی به عفو و تخفیف مجازات محکومین با اجرای بخشنامه کاهش مجازات حبس تعزیری، مصوب ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، محکومیت قطعی این زندانی سیاسی از ۵ سال به ۲ و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرده و با توجه به درخواستی که برای آزادی مشروط این زندانی سیاسی به مراجع قضائی ارومیه داده شد امیدواریم که این زندانی سیاسی بتواند بطور مشروط آزاد شود.”

عصمت سلحشور، پیش از این در تاریخ ۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۸, برای دومین بار متوالی از بند ۱۲ این زندان به بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه ارومیه منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی از بابت اتهامات شاکر بهروزی، دیگر زندانی سیاسی در تاریخ ۲۰ مردادماه ۱۳۹۸, به بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد. 

 محمد«عصمت» سلحشور, برای اولین بار, در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۹۸, از زندان مرکزی ارومیه به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در این شهر منتقل شده بود و پس اتمام مراحل بازجوئی در تاریخ  ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ مجددا  به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بود. 

انتقال محمد سلحشور برای اولین بار دقیقا در زمانی صورت گرفته بود که حکم ۵ سال حبس تعزیری صادره علیه این زندانی سیاسی از سوی دادگاه تجدیدنظر تائید شده بود. 

این زندانی سیاسی، در اسفند ماه سال ۱۳۹۶، از بابت اتهامات عضویت در گروههای معاند نظام و فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع گروههای مخالف نظام، توسط ماموران اداره اطلاعات ارومیه بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه این ارگان امنیتی و تحمل ۴۸ روز سلول انفرادی و بازجوئی های فشرده پساز تفهیم اتهام به بند قرنطینه زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. 

با آغاز مراحل دادرسی و ارجاع پرونده محمد « عصمت » سلحشور به شعبه ۳ دادگاه ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف زاده، پرونده این فعال سیاسی از بابت اتهامات عضویت در گروههای معاند نظام و فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع گروههای مخالف نظام، بررسی و از بابت اتهام اول به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. همچنین در بخش دیگری از دادنامه صادره از سوی شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه محمد « عصمت » سلحشور، از بابت اتهام حمل سلاح غیرمجاز، به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و با اتهام فرار از خدمت سربازی هم به تحمل ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

این حکم پس از ارجاع پرونده به شعبه دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی پس از تبرئه از بابت اتهام حمل سلاح غیرمجاز، در مجموع به تحمل ۶ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی، این زندانی سیاسی محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری شده بود. 

اعتراف تحت شکنجه از منظر حقوق بشر و حتی از منظر قوانین قضائی قابل قبول و تائید شده نیست. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر ممنوعیت رفتار تحقیر آمیز بر افراد نیز تاکید شده است. 

بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هاحقوق بشرحقوق شهروندیاحزاب کوردشهروندان کردنقض حقوق شهروندان کورد در ایرانسرکوب شهروندان کردمحمدسلحشورزندانیان سیاسی زندان مرکزی ارومیهشهروندان کورد در جمهوری اسلامیروستای ترگورکمیسیون عفو بخششزندانیان سیاسی و عقیدتیاستان کردستانحقوق شهروندی در ایرانهمکاری با احزاب کوردیترگور ارومیهاحزاب کرد مخالف نظامحقوق بشر حقوق شهروندیاحزاب کرد مخالف نطامشهروندان کورد زندانی سیاسیدهستان ترگورمحمدسلحشور زندانی سیاسیحقوق بشر در ایراننقض حقوق بشر در ایراناحزاب کوردیقوه قضائیهحقوق بشر در جمهوری اسلامیعصمت سلحشورحقوق شهروندی در جمهوری اسلامیاحزاب سیاسی کرد مخالف نظامزندانیان سیاسی در زندان ارومیهبند 12 زندان مرکزی ارومیهمحمد سلحشور زندانی سیاسیزندان ارومیهشهروندان کورد در ایراناحزاب کردشهروندان کورد ایرانحقوق شهروندی در کردستاناحزاب کردمخالف نظاماحزاب کورد مخالفشهروندان کرد ایرانزندانیان محبوس در زندان ارومیهبند12زندان مرکزی ارومیهعصمت سلحشور زندانی سیاسیزندان مرکزی ارومیهشهروندان کوردشهروندان کرد در ایرانسرکوب شهروندان کرد در ایراناحزاب سیاسی کرداحزاب کورد مخالف نظامحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیشهروندان کرد زندانی سیاسینقض حقوق شهروندان کرد در ایرانعصمت سلحشور زندانیحبس تعزیریزندانیان سیاسیسرکوب شهروندان کورد در ایراناحزاب کرد مسلحاحزاب کورد سیاسیحقوق بشر درایرانحقوق بشر زندانیان سیاسیاحزاب کوردستانقوه قضائیه در ایرانمنطقه ترگورروستای فلکان در منطقه ترگوراحزاب کرد ایراناحزاب کردیسرکوب شهروندان کورد ایرانزندانیان سیاسی در ایرانمحمد سلحشوربازداشت شهروندان کورد در ایرانزندانیان سیاسی در جمهوری اسلامیزندان مرکزی سنندج در کردستانمنطقه ترگور ارومیهکردستاناحزاب کورد در ایراناحزاب کوردی در ایرانحقوق شهروندی درایرانسرکوب شهروندان کورداحزاب کرد مخالفشهروندان کرد در جمهوری اسلامیبازداشت شهروندان کوردبند12 زندان مرکزی ارومیه

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading