چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

آزادی جمعی از بازداشت شدگان تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر با تودیع وثیقه و قرار کفالت

0
1367

 روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸, تعدادی از این افراد با تودیع قرار وثیقه و کفالت آزاد شدند. همچنین برای عاطفه رنگریز و ندا ناجی قرار بازداشت ۱۰ روزه صادر شده است.  سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه  نسبت به وضعیت سلامتی و بی خبری از رضا شهابی ابراز نگرانی کرد و مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس خواهان آزادی بازداشت شدگان تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل مجلس در تهران شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، هشت تن از بازداشت‌شدگان تجمعات اعتراضی به مناسبت”روز جهانی کارگر” در مقابل مجلس در تهران بنام‌های “وحید فریدونی” و “ناصر محرم زاده” (دو تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد)، “هادی سلیمانی”، “نیما ویژه”، “قاسم خالویی” و “سعید رضائی” از زندان تهران بزرگ و “سمیرا امیری” و “حسنی ویژه” روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ از زندان قرچک با تودیع قرار کفالت آزاد شدند.

برای دو تن از بازداشت‌شدگان زن مراسم روز جهانی کارگر به نام‌های عاطفه رنگریز و ندا ناجی قرار بازداشت ۱۰ روزه صادر شد. این دو پیشتر به زندان قرچک منتقل شده بودند.

بر اساس این گزارش، برای دو تن از بازداشت‌شدگان زن مراسم روز جهانی کارگر به نام‌های عاطفه رنگریز و ندا ناجی قرار بازداشت ۱۰ روزه صادر شد. این دو پیشتر به زندان قرچک منتقل شده بودند.

همچنین سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز امروز نسبت به وضعیت سلامتی و بی‌خبری از رضا شهابی، یکی از اعضای این سندیکا ابراز نگرانی کرد. گفتنی است که رضا شهابی پیشتر به همراه چهار تن دیگر به نام‌های حسن سعیدی، سمانه طاهری، ناهید خداجو و مرضیه امیری به بند ۲۰۹ زندان اوین که متعلق به وزارت اطلاعات میباشد منتقل شده است. 

از طرفی نادر قاضی پور، عضو فراکسیون کارگری مجلس در واکنش به بازداشت دانشجویان، کارگران و فعالان کارگری در تجمع اعتراضی روز کارگر مدعی شد: “با هیچ تجمعی در مقابل مجلس برخورد نشده است، مگر آنکه شعار‌هایی علیه امنیت ملی داده باشند. دانشجو بین کارگران چه می‌کرده؟ روز دانشجو که نبوده است”.

همچنین مصطفی کواکبیان، یک نماینده مجلس دیگر نیز با اشاره به بازداشت برخی معلمان و کارگران در تجمع مقابل مجلس گفت: “چرا وزارت کشور برای تجمع آنها مجوزی فراهم نمی‌کند؟ افراد دستگیر شده باید آزاد شوند”.

خانواده‌های افراد بازداشت‌شده امروزیکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ نیز مانند روزهای گذشته جهت پیگیری وضعیت فرزندان خود در مقابل دادسرای اوین تجمع کردند. جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز پیگیر وضعیت «مرضیه امیری» هم‌کلاسی خود شدند.

علیرغم آزادی تعدادی از بازداشت‌شدگان، در حال حاضر دستکم ۲۲ تن دیگر از این افراد  به نام‌های “عاطفه رنگریز، مرضیه امیری، سمانه طاهری، ناهید خداجو، اعظم خضری، ندا ناجی، نسرین جوادی، رضا شهابی، حسن سعیدی، فرهاد شیخی، رسول طالب مقدم، خرسندی، محسن سلیمانی نژاد، عباس شیخی، عادل گرجی، مهدی عظیمی، محمد اصلاغی، کیوان صمیمی، داود رفیعی، حسین مرادی، محسن حادث و اکبر جمشیدی” کماکان تحت بازداشت هستند.
تا ساعات پایانی روز شنبه نیز ۱۴ تن از این بازداشت‌شدگان به نام‌های آنیشا اسداللهی، زهرا تهرانی‌زاده و لیلا ناصروندی از زندان قرچک و مهدی فخری، محمد علی اصلاغی عضو سندیکای کارگران شرکت واحد، ماهان صالحی، کامیار فکور، محمدعلی (مرداس) طاهری، علی یاور، محمد اخلاقی، افشین میرزاخانی، سهیل خدابخش، محمدرضا پناهی و محمد عادل فر از زندان تهران بزرگ با تودیع قرار کفالت آزاد شده بودند.

لازم به یادآوری است که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شدند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پیشتر با انتشار فراخوانی از کارگران خواسته بود که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت همزمان با روز جهانی کارگر در تجمع اعتراضی در برابر مجلس شورای اسلامی حضور یابند.

گفتنی است پیش از این و در آستانه روز جهانی کارگر نیز روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه، تعدادی از فعالین کارگری که تعدادشان ۱۲ تن برآورد شده بود در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت شدند. ۳ تن از این فعالین به نام های پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده در بازداشت مانده و به مکان نامعلومی منتقل شدند. باقی افراد ساعاتی پس از بازداشت آزاد شدند.

آزادی این افراد در حالی است که هنوز “پروین محمدی” و “علیرضا ثقفی” و “هاله صفرزاده” همچنان در بازداشت ارگانهای امنیتی بسر میبرند و بازپرس پرونده هیچگونه اطلاعاتی از روند پرونده ایشان به خانواده ها ارائه نمیدهد و خانواده این دستگیرشدگان را به ده روز آینده برای پیگیری آزادی ایشان حواله داده است.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

 همچنین بازداشت خودسرانه افراد بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading