چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

تداوم آتش سوزی در کوهستان مُنگشت واقع شهرستان ایذه و نبود تجهیزات برای مهار آتش

0
909

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۸ تیر ماه ۱۳۹۹, در ادامه آتش سوزی های سریالی در جنگلها و مراتع کشور در جریان آتش سوزی در رشته کوه مُنگشت و مراتع مرتبط با این ناحیه در شهرستانهای ایذه و لردگان علیرغم تلاشهای فعالان محیط زیست این ناحیه همچنان در حال سوختن در آتش است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز یکشنبه ۸ تیر ماه ۱۳۹۹, در پی آتش سوزی گسترده مناطق کوهستانی رشته کوههای مُنگشت واقع در شهرستانهای ایذه و لردگان علیرغم گذشت ۲ روز کماکان این آتش سوزی ادامه دارد و مسئولان اداره حفاظت از محیط زیست دلیل این ناتوانی را عدم دسترسی آنها به امکانات و تجهیزات برای مهار این آتش سوزی اعلام کردند. 

براساس این گزارش, در مورد علت افروخته شدن این آتش همانند سایر آتش سوزیهای سریالی اخیر در زاگرس اطلاع دقیقی در دسترس نیست اما نکته حائز اهمیت آتشی است که به جان گونه‌های گیاهی و مراتع منگشت افتاده و دیروز شنبه خبر خاموشی نهایی آن اعلام شده بود اما مجدداً پس از یک خاموشی موقت دوباره زبانه کشید.

داوطلبانی از طرف اداره محیط زیست شهرستان ایذه با آموزش‌های اولیه طی دیروز و امروز به منطقه اعزام و در کنار دوستداران طبیعت و مردم بومی با دست خالی و در محرومیت از دسترسی به هرگونه امکانات و تجهیزات درحال مبارزه برای خاموشی این آتش هستند.

این حریق، پنجمین آتش سوزی است که طی این مدت اتفاق افتاده و با توجه به فصل گرما بازهم احتمال وقوع حوادثی از این دست می‌رود.

براساس اعلام شهروندان ساکن شهرستان ایذه که برای خاموش کردن این آتش سوزی به آن مناطق رفتند: “تجهیزات، کافی نداریم و از سوی دیگر نیرو هم  به اندازه کافی وجود ندارد و با دست خالی نمی‌توان به جنگ آتش و علف در بافت جنگلی و علف زارهای خشک زاگرس رفت”.

متاسفانه صعب‌العبور بودن و کوهستانی بودن این منطقه، کار را برای نجات بخشی سخت تر می‌کند و نیاز مبرم به وسایل نقلیه مجهز از قبیل هلیکوپتر با هواپیما می‌باشد.

تداوم و گسترش این آتش سوزی ها در حالی است که در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود منصور, رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از وقوع ۷۴۰ حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا تاریخ ۲۴ خرداد ماه سالجاری خبر داد که بر اثر این آتش سوزیها دستکم ۸ هزار هکتار از مراتع و جنگلها طعمه حریق شده است. 

 در هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت به صراحت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرده است. متن هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ عبارت است از: “حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی”. این هدف مشتمل بر حفاظت، احیاء و استفاده پایدار از جنگل ها، تالاب ها، کوه ها و نواحی خشک, توقف جنگل زدایی, مبارزه با بیابان زایی, کاهش تخریب زیستگاه های طبیعی و جلوگیری از انقراض گونه های در معرض خطر, اشتراک گذاری منصفانه مزایای ناشی از استفاده از  منابع ژنتیک در راستای توافقات بین المللی, پیشگیری از پدیدار شدن گونه های مهاجم و بیگانه در زیست بوم های خشکی و آبی, مبارزه با صید غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading