پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بیش از ۳ هکتار دیگر از مراتع و جنگلهای کشور در آتش سوخت

0
1277

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۶خرداد ماه ۱۳۹۹, در جریان آتش سوزیهای سریالی در مراتع و جنگلهای کشور این بار در شهرستان دامغان دستکم ۲ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی منطقه طعمه حریق شد. همچنین در منطقه گردنه قوچک از توابع شمیرانات بیش از ۱ و نیم هکتار از اراضی موسوم به پلاک زردبند در آتش سوخت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایرنا, روز یکشنبه ۲۵خرداد ماه ۱۳۹۹, حسن شکری, رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شمیرانات از سوختن دستکم ۱/۵ هکتار از اراضی پلاک زردبند موسوم به گردنه قوچک بر اثر آتش سوزی خبر داد. در همان روز حسین میرعماد, فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان از آتش سوزی بیش از ۲هکتار از بافت مراتع جنگلی منطقه کلاریز طزره واقع در شهرستان دامغان خبر داد. این آتش سوزی ها در حالی ادامه دارد که بنا بر تائید کارشناسان امر همه این حریقها منشاء انسانی دارد. 

حسن شکری, در تشریح خبر آتش سوزی در منطقه شمیرانات گفت: “علت این آتش سوزی منبع انسانی است و در جریان این حریق ۱ و نیم هکتار از مراتع منطقه پلاک زردبند در گردنه قوچک در حریق سوخت و این آتش سوزی با تلاش عوامل یگان حفاظت این اداره به همراه نیروهای آتش نشانی لواسان و نیروهای پادگان جوادالائمه لشگرک پس از ۲ ساعت تلاش مهار شد”. 

لازم به ذکر است, در  سال ۱۳۹۶ مساحتی بالغ بر ۱۰۰ هکتار,  در سال ۱۳۹۷ حدود ۳۰ هکتار و در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۳۰۰ هکتار از مراتع و جنگل کاری های این شهرستان دچار حریق شد. 

شهرستان شمیرانات با۱۴۰/۰۰۰هکتار اراضی ملی در شمال و شمال شرقی تهران قرار دارد. 

همچنین حسین میرعماد, فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان در مورد آتش سوزی در مراتع این شهرستان افزود: “متاسفانه ۲ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی منطقه کلاریز طزره دامغان دچار حریق شد که عوامل یگان حفاظت با همکاری شورای شهر، دهیاری و اهالی روستای طزره نسبت به اطفاء حریق در منطقه این آتش را مهار کردند”. 

فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان در ادامه افزود: “از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون نخستین وقوع آتش سوزی در سطح اراضی جنگلی و مرتعی این شهرستان بوده و میزان و برآورد خسارت وارده در پی وقوع آتش سوزی عصر امروز در سطح اراضی جنگلی و مرتعی کلاریز طزره دامغان پس پایان کامل اطفاء حریق از سوی کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام خواهد شد”.

منطقه کلاریز طزره دامغان در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان دامغان قرار دارد.

هرگونه آسیب به بافت و پوشش‌های گیاهی و جنگلی و در هر نقطه از کره زمین نقض کنوانسیونهای مرتبط با حافظت از محیط زیست می باشد.  

همچنین در هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت به صراحت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرده است. متن هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ عبارت است از: “حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی”. این هدف مشتمل بر حفاظت، احیاء و استفاده پایدار از جنگل ها، تالاب ها، کوه ها و نواحی خشک, توقف جنگل زدایی, مبارزه با بیابان زایی, کاهش تخریب زیستگاه های طبیعی و جلوگیری از انقراض گونه های در معرض خطر, اشتراک گذاری منصفانه مزایای ناشی از استفاده از  منابع ژنتیک در راستای توافقات بین المللی, پیشگیری از پدیدار شدن گونه های مهاجم و بیگانه در زیست بوم های خشکی و آبی, مبارزه با صید غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading