جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

احراز هویت ۳ شهروند عرب آزاد شده از بازداشت

0
1422

حقوق بشر در ایران – روز گذشته, همزمان با آزادی “آمنه ظاهری ساری” و “محمد مومنی تیماس”, سه تن دیگر از شهروندان عرب ساکن اهواز هم با تودبع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۸, “علی عبیداوی”, “حطاب ظاهری ساری” و “علی حیدری”, سه تن از شهروندان عرب ساکن اهواز که از در تاریخهای مختلف و به دلایل متفاوت از یکدیگر در اهواز بازداشت شده بودند با تودیع قرار وثیقه وبطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شدند. با احتساب این ۳ نفر و همچنین ” آمنه ظاهری ساری” و “محمد مومنی تیماس” مجموع شهروندان آزاد شده به ۵ نفر افزایش پیدا کرد. این شهروندان از زمان بازداشت به مدت طولانی بطور بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز محبوس مانده بودند. 

حطاب ظاهری ساری, شهروند عرب ساکن اهواز, در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۷, پس از احضار به شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز بازداشت و جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به زندان شیبان اهواز منتقل شده بود. 

پس از بازداشت حطاب ظاهری ساری, در تاریخ ۱۵ آبان ۱۳۹۷, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات سپاه پاسداران در اهواز به منزل “آمنه ظاهری ساری” فرزند حطاب ظاهری ساری و دانشجوی رشته حسابداری بازداشت شد و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز و سپری کردن دوران بازجوئی به زندان سپیدار اهواز منتقل شده بود. 

همچنین در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۷ فرزند دیگر این خانواده به نام “علی ظاهری ساری” توسط نیروهای اداره اطلاعات اهواز به دلایل نامعلوم بازداشت و به زندان شیبان منتقل شده است.

آمنه ظاهری ساری, در تاریخ ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۸, پس از تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

پیشتر نیز, شعبه ۱۲ بازپرسی دادگاه انقلاب اهواز برای آزادی موقت “حطاب ظاهری ساری” و “امین ظاهری ساری”, پدر و بردار آمنه ظاهری ساری نیز قرار وثیقه ای به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان و برای آمنه ظاهری ساری قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی صادر کرده بود. 

همچنین علی عبیداوی, ۲۶ ساله، متاهل داراى سه فرزند، از اهالى کوى علوى اهواز و از معلمان مدرسه قدس شهر حمیدی و از دیگر شهروندان عرب ساکن اهواز, صبح روز ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, در حالی که در کلاس درس مشغول تدریس بود بدون ارائه حکم قضائی و یا هماهنگی با حراست اداره آموزش و پروش خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. بازداشت این شهروند ارتباطی با حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح ایران در شهریور ماه ۱۳۹۷ ندارد. 

پیرامون علی حیدری, ۲۸ ساله فرزند مطر از اهالی کوی علوی شهر اهواز, در تاریخ ۱۵ فروردین ماه ۱۳۹۸, در قهوه‌ خانه احلی الیالی بازداشت شده بود. بازداشت علی حیدری از بابت تجمعات اعتراضی شهروندان عرب در سطح استان خوزستان که در اعتراض به پخش برنامه‌ای از یکی از شبکه‌های صدا و سیمای ایران آغاز شد که در آن عروسک‌هایی با لباس محلی شهروندان مناطق مختلف ایران بر روی نقشه این کشور نصب شده بود. تصاویر منتشر شده از این برنامه در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌داد که عروسک نصب شده بر روی استان خوزستان، لباس عربی به تن ندارد و شهروندان معترض معتقد بودند با توجه به جمعیت بالای عرب‌های خوزستان، این عروسک باید لباس محلی عرب‌های خوزستان را به تن می‌کرد. در پی این سری از تجمعات اعتراضی جمعیتی بیش از ۳۰۰ تن از شهروندان عرب در سطح استان خوزستان بازداشت شده بودند. 

 برخورداری افراد از یک روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 بلاتکلیف نگه داشتن افراد بازداشت شده ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که ضمن تاکید بر عدم بلاتکلیف نگه داشتن افراد بر این نکته تاکید دارد که باید در زمان بازداشت فرد بازداشت شده مورد تفهیم اتهام قرار بگیرد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading