چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

محرومیت از درمان قاسم آبسته، زندانی عقیدتی اهل سنت در زندان رجائی شهر کرج

0
1364

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، قاسم آبسته، زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج از حق درمان محروم شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، قاسم آبسته، زندانی عقیدتی اهل سنت محکوم به اعدام و محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج علیرغم احساس درد شدید از ناحیه معده، روده, مشکلات شدید کلیوی, آرتروز گردن و همچنین ایجاد غده ای در معده اش علیرغم معاینه اولیه در بهداری و مشکوک شدن پزشکان به احتمال سرطانی بودن غده مذکور از حق درمان محروم مانده است. این زندانی عقیدتی، بهمن ماه ۱۳۹۸ به همراه ۶ تن دیگر از شهروندان اهل سنت حکم قطعی اعدام دریافت کردند. 

خانواده این زندانی عقیدتی سنی مذهب در گفتگو با حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفتند: “طی تماس تلفنی که روز گذشته قاسم آبسته از زندان رجائی شهر با آنها داشته به علت درد شدید از ناحیه معده و روده قادر به صحبت کردن به درستی نبود. قاسم علاوه بر این اعلام کرد هفته گذشته به بهداری زندان رجائی شهر اعزام و در آنجا توسط پزشکی بهداری معاینه شد و با توجه به اعلام پزشک بهداری غده ای در قسمت پائین معده قاسم آبسته ایجاد شده که باید در مرحله اول برای انجام آندوسکوپی و معاینه توسط متخصص گوارش و روده و معده به مرکز درمانی خارج از زندان اعزام شود. در حال حاضر این زندانی عقیدتی قادر به خوردن چیزی نیست چون بطور مداوم حالت تهوع دارد و از ۳ ماه پیش به اسهال مبتلا شده و با توجه به التهاب روده ها حتی پزشک بهداری احتمال سرطانی بودن این را غده را رد نکرده ولی تاکید بر این هست که باید برای انجام معاینه و پیدا کردن علت درد معده, روده و ایجاد این غده به بیمارستان تخصصی اعزام بشود اما مسئولان زندان رجائی شهر به وضعیت درمانی این زندانی عقیدتی رسیدگی نمی کنند”. 

این منبع مطلع در ادامه پیرامون سایر مشکلات جسمی قاسم آبسته که در زندان به آنها مبتلا شده افزود: “مشکل بیماری گوارشی قاسم به یک طرف اما این زندانی عقیدتی از بیماری آرتروز گردن و کلیه سنگ ساز هم رنج می برد و قبلاً هم به سرطان تیروئید مبتلا بود که با توجه به خوش خیم بودن غده و انجام عمل جراحی غده مذکور را از بدنش خارج کردند اما مراحل بازیابی جسمی که شامل چکاب ۳ ماه یک بار علیرغم تاکید پزشک جراح انجام نشد.” 

قاسم آبسته، در تاریخ ۱۴ مرداد ماه ۱۳۹۹، به همراه فرهاد سلیمی, ایوب کریمی, داوود عبداللهی, انور خضری, کامران شیخه و خسرو بشارت, شش تن دیگر از زندانیان عقیدتی سنی مذهب محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی با اتهامات محاربه, افساد فی الارض, بغی « مبارزه مسلحانه », عضویت در گروههای سلفی « القاعده », با وکالت محمود علیزاده طباطبائی, محاکمه به تحمل حبس تعزیری و اعدام محکوم شدند. این احکام در تاریخ ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور به ریاست علی رازینی, پرونده این زندانیان عقیدتی جهت اجرای حکم اعدام به شعبه ۱ دادسرای امنیت تهران به ریاست “محمد براعه” ارجاع شد. 

براساس جلسات دادرسی به پرونده قاسم آبسته در تاریخهای ۲۷ خرداد، سه شنبه ۲۸ خرداد و چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸، پس از تحمل ۱۰ سال بلاتکلیفی این شهروند سنی مذهب و ۶ هم پرونده ای وی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. 

 هر ۷  نفر این افراد,  پس از بازداشت در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸، به سلول‌های انفرادی در اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده بودند و ۸ ماه در آن بازداشتگاه نگهداری شدند. آنها سپس به زندان اوین منتقل و مدت ۶ ماه را در سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ و ۲۰۹ اوین به‌ سر بردند و پس از تحمل ۶ ماه سلول انفرادی و بلاتکلیفی در زندان اوین، به بند ۳۵۰ این زندان منتقل و بعد از گذشت ۲۰ روز نیز در ۲۵ فروردین‌ماه ۱۳۹۱، به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند.

قاسم آبسته, انور خضری,  داوود عبداللهی و ایوب کریمی در پرونده ای مشترک به همراه خسرو بشارت, فرهاد سلیمی و کامران شیخه  در سال ۱۳۹۴ با اتهامات “عضویت در گروه‌های سلفی”، “تبلیغ علیه نظام”، “محاربه”، ” اقدام علیه امنیت ملی”و “افساد فی‌الارض” از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و از سوی “محمد مقیسه” به اعدام محکوم شده بودند. 

همچنین حکم صادره در دادگاه بدوی با ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور توسط “قاضی رازینی” نقض شد اما “انور خضری” و “خسرو بشارت” در پرونده‌ای دیگر به اتهام مشارکت در قتل, هر یک به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و “کامران شیخه” نیز مجددا به اعدام محکوم شد. این در حالی است که اطلاعات بیشتری از جزئیات رسیدگی به پرونده سایر افراد در دست نیست.

لازم به ذکر است که این افراد  که طی ۱۰ سال گذشته  با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر مواجه شدند که می توان به ضرب و شتم و شکنجه جهت اقرار گیری در دوران بازجوئی و یا به صورت بلاتکلیف ماندن برای مدت طولانی در زندان و حتی در دادگاه و در طی  روند دادرسی بر پرونده و شرایط دفاع از خود و حق انتخاب و حضور وکیل انتخابی شان را نداشته‌اند. 

زندانیان سیاسی و عقیدتی  در زندانهای ایران با کلکسیونی گسترده از نقض حقوق بشر مواجه هستند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه  و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس هستند به آن مبتلا شده و از حق دسترسی به خدمات پزشکی و درمانی مناسب برخوردار نیستند. اما اعمال اینگونه رفتارها مصداق شکنجه و ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر است. 

سرکوب شهروندان اهل سنت در ایران و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

اعمال محرومیت بر این شهروندان و پرونده سازی های پشت سر هم و مستمر ناقض ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

برچسب هازندانی عقیدتیسرکوب شهروندان اهل سنتزندانی عقیدتی سنی مذهبیمحرومیت از حقوق شهروندی اهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل سنت ایرانمحرومیت از درمان زندانیان عقیدتی در ایرانسرکوب پیروان اهل تسنن ایرانبازداشت شهروندان اهل سنت در ایرانبازداشت شهروندان اهل تسنن در ایرانحق درمان زندانیان سیاسی در ایراناقلیتهای مذهبی در ایراناهل سنت در ایراناهل سنت در استان مازندرانپیروان سایرادیان ایرانسرکوب پیروان اهل سنت در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی اهل تسنن در ایرانسرکوب شهروندان اهل تسنن ایرانزندانیان اهل سنت در ایرانبازداشت و شهروندان اهل تسنناقلیت اهل سنت در ایرانزندانی عقیدتی در ایراننقض حقوق اهل تسنن ایرانپیروان سایر ادیان در ایرانزندانیان عقیدتیسید قاسم ابستهزندانیان عقیدتی در ایرانسرکوب اهل سنت ایرانحق درمان زندانیان در ایراناقلیتهای دینی در ایرانزندانیان عقیدتی اهل سنت در ایراناقلیت اهل سنتاقلیت اهل تسنن در ایرانحق درمان بیماری زندانیاناقلیت اهل سنت ایراناهل تسنن در ایرانسرکوب اهل سنت در ایرانسیدقاسم آبستهپیروان اهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل تسنن در ایراننقض حقوق شهروندی اهل سنت ایرانحق درمان زندانیانزندانیان اهل تسنن در ایراناقلیت اهل تسنناعدام زندانیان اهل سنت در ایرانحق درمان بیماریزندانی عقیدتی قاسم آبستهپیروان سایر ادیانقاسم ابستهپیروان اهل تسننسید قاسم آبستهسرکوب شهروندان اهل تسنناقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیمحرمیت از حق درمان زندانیان در ایراناهل تسنن در زندانهای ایرانسرکوب پیروان اهل سنت ایرانزندانیان محروم از حق درمانزندانی عقیدتی اهل تسننقاسم آبسته زندانی عقیدتیاقلیتهای مذهبیمحرومیت از حق درمان زندانیزندانیان اهل سنتاهل تسنن ایراننقض حقوق شهروندی پیروان اهل سنت در ایرانشهروندان اهل تسننشهروندان اهل تسنن در ایراناهل سنت در جمهوری اسلامیپیروان اهل سنت در جمهوری اسلامیزندانی عقیدتی اهل سنتپیروان اهل تسنن در جمهوری اسلامیقاسم آبسته زندانی عقیدتی اهل سنتاهل تسننپیروان اهل سنتبازداشت شهروندان اهل سنتحق درمانحق درمان زندانیپیروان اهل تسنن در ایرانسرکوب اهل تسنن ایرانزندانیان عقیدتی اهل سنتنقض حقوق پیروان اهل سنت در ایرانزندانیان عقیدتی اهل تسننحق درمان شهروندانشهروندان اهل سنت ایرانقاسم ابسته اهل سنتاهل سنت ایرانمحرومیت از حق درمانقاسم آبستهزندانی عقیدتی سنی مذهبشهروندان اهل سنتمحرومیت از حقوق شهروندی پیروان اهل سنت در ایرانشهروندان اهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل سنت در ایرانپیروان اهل سنت ایرانشهروندان کورد اهل سنتزندانیان اهل سنت در جمهوری اسلامیحق درمان زندانقاسم آبسته اهل تسنن

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading