پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸: بلاتکلیفی ۱۳ تن از بازداشت شدگان در زندان تهران بزرگ

0
1220

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۷ خرداد ماه ۱۳۹۹, شهروندان بازداشت شده در جریان تجمعات اعتراضی آبان ماه و محبوس در تیپ ۵ اندرزگاه ۲ سالن ۲ زندان تهران بزرگ در حالی که از دسترسی به حقوق زندانیان و افراد در بازداشت از قبیل آزادی با تودیع قرار وثیقه, مرخصی و یا آزادی مشروط براساس عفو اخیر محروم هستند در این زندان در حال تحمل دوران محکومیتهای حبس تعزیری خود هستند و یا بطور بلاتکلیف رها شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۷ خرداد ماه ۱۳۹۹, مجموع ۵۵ تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سال گذشته در تیپ ۵ اندرزگاه ۲ سالن ۲ زندان تهران بزرگ در حال تحمل محکومیتهای حبس تعزیری خود هستند و یا بطور بلاتکلیف در این زندان محبوس شدند. این افراد پس از بازداشت در جریان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ توسط قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات تحت بازجوئی و تفهیم اتهام قرار گرفتند. روند دادرسی بر پرونده این افراد با ابهامات بسیاری روبرو است. محرومیت از حق استفاده از آزادی موقت با تودیع قرار وثیقه, مرخصی و یا ممانعت از آزادی مشروط آن دسته از زندانیانی که واجد شرایط بخشنامه برای استفاده از عفو ارائه شده اخیر از سوی رئیس قوه قضائیه هستند از جمله موارد ابهام برانگیز در روند پرونده این افراد است. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران در ضمن اعلام این خبر در توضیحاتی گفت: “با توجه به گذشت بیش از ماه از اعتراضات آبان  ۱۳۹۸ اما تا به این لحظه کماکان ۱۳ تن بطور بلاتکلیف و بدون صدور حکم از سوی دادگاه بدوی در تیپ ۵ اندرزگاه ۲ سالن ۲ زندان تهران بزرگ محبوس هستند و پرونده این افراد هنوز به دادگاه انقلاب برای محاکمه ارجاع نشده. 

این منبع مطلع در ادامه همچنین گفت: “بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان پس از انتقال به بازداشتگاههای اطلاعات سپاه پاسداران و یا خانه های امن ارگانهای امنیتی بخصوص آن دسته افرادی که توسط بازجویان اطلاعات سپاه پاسداران تحت بازجوئی قرار گرفتند به شدت به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و بازجوئی و اخذ اقرار از آنها با شکنجه همراه بوده است. در میان افراد بازداشت شده افرادی هستند که به قصد اعلام اسامی سایر نفرات حاضر در تجمعات اعتراضی آبان ماه به شدت تحت شکنجه و ضرب و جرح قرار گرفتند و این افراد برای رهائی از ضرب و جرح مجبور به اعلام اسامی غیر واقع می شدند و اسامی افرادی را اعلام می کردند که فرد مطلقاً در تجمعات حاضر نبود”. 

اسامی بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ محبوس در تیپ ۵ اندرزگاه ۲ سالن ۲ زندان تهران بزرگ جهت انتشار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفته که در ادامه می آید: 

 ردیف   نام و نام خانوادگی   وضعیت پرونده 
۱ وحید باقری   ۵ سال حبس تعزیری
۲ علی اصغر کرامتی ۶ سال حبس تعزیری
۳ سعید گل بداغی ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری
۴ احمد‌علی حاتمی ۴ سال حبس تعزیری
۵ علی قهرمانی ۳ سال حبس تعزیری
۶ رضا بیات ۳ سال حبس تعزیری
۷ احسان خزایی ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری
۸ سپهر بابازاده ۲ سال حبس تعزیری
۹ کاظم نباتیان ۴ سال حبس تعزیری
۱۰ سیامک مقیمی بلاتکلیف
۱۱ رضا قریشی بلاتکلیف
۱۲ علی بی‌کس ۶ سال حبس تعزیری
۱۳ حسین تاجیک بلاتکلیف
۱۴ علی اکبر مرادی بلاتکلیف
۱۵ علیرضا صفری سیار ۲ سال حبس تعزیری
۱۶ محمود رشیدی ۲ سال حبس تعزیری
۱۷ امید عجاجی ۱ سال حبس تعزیری
۱۸ سجاد سالاروند ۲ سال حبس تعزیری
۱۹ مهرشاد سعیدی نیا ۴ سال حبس تعزیری
۲۰ سید امید موسوی ۵ سال حبس تعزیری
۲۱ آریا حامدی راد ۶ سال ۶ ماه حبس تعزیری
۲۲ امید میر‌دریکوند ۲ سال و ۷ ماه حبس تعزیری
۲۳ بهنود اسماعیلی ۵ سال حبس تعزیری
۲۴ علی اصغر کریمی ۱ سال حبس تعزیری
۲۵ فرشید افتخاری بلاتکلیف
۲۶ حسن عباسی ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری
۲۷ جواد آدینه وند ۴ سال حبس تعزیری
۲۸ توحید فتوحی  ۳ سال حبس تعزیری
۲۹ حسین ریحانی بلاتکلیف
۳۰ محمد معلمیان  بلاتکلیف
۳۱ مجید زره پوش بلاتکلیف
۳۲ مجید قره باغی ۵ سال حبس تعزیری
۳۳ رامین باقریان ۳ سال و ۹ ماه حبس تعزیری
۳۴ علی اکبر حامی ۵ سال حبس تعزیری
۳۶ پوریا میرزایی ۱ سال حبس تعزیری
۳۷ امیرحسین کشاورز بلاتکلیف
۳۸ سعید تمجیدی اعدام 
۳۹ محمد رجبی اعدام 
۴۰ امیرحسین مرادی اعدام 
۴۱ رضا رمضان زاده ۲ سال و ۷ ماه حبس تعزیری
۴۲ حسین آرمند بلاتکلیف
۴۳ محسن تشکری بلاتکلیف
۴۴ جواد بلندجا ۲ سال و ۷ ماه حبس تعزیری
۴۵ میلاد ارسنجانی ۵ سال حبس تعزیری
۴۶ محمدمهدی عبدالله زاده بلاتکلیف
۴۷ محمد علیجانی بلاتکلیف
۴۸ رضا علیدوست بلاتکلیف 
۴۹ ابوالفضل کریمی ۲ سال حبس تعزیری
۵۰ سعید اسدی ۵ سال حبس تعزیری
۵۱ محمدباقر سوری ۵ سال حبس تعزیری
۵۲ حمید جهانگیری ۶ سال و ۶ ماه حبس تعزیری
۵۳ محمد آدم ۵ سال حبس تعزیری
۵۴ سهیل علی پناه ۱ سال حبس تعزیری
۵۵ ایمان دارایی ۵ سال حبس تعزیری

حقوق بشر در ایران, در تاریخهای ۷ و ۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, با انتشار ۲ گزارش نسبت به اعمال محرومیتهای گسترده بر بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان و دی ماه ۱۳۹۸, که از جمله آنها سیاست انکار و تهدید از سوی بازجویان ارگانهای امنیتی بر بازداشت شدگان این اعتراضات مبنی بر انکار آثار گلوله از سوی این افراد در جریان این تجمعات را اطلاع رسانی کرده بود. 

در توضیحات بیشتر پیرامون این تجمعات اعتراضی لازم به ذکر است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ و پس از اعلام افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین این دور از تجمعات اعتراضی گسترده در استانها و شهرهای ایران آغاز شد شهروندان معترض بسیاری از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی با رفتارهای قهرآمیز و خشن سرکوب شدند که از جمله می توان به استفاده از سلاح گرم و شلیک مستقیم به سوی شهروندان از پشت بام ساختمانهای دولتی بر شهروندان اشاره کرد که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از شهروندان معترض شد.

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل, در جریان این تجمعات اعتراضی بیش از۳۰۰ نفر از شهروندان در شهرهای مختلف کشور در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیاری از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرها و مناطق گوناگون کشور توسط ماموران امنیتی و انتظامی در گزارش سازمان عفو بین الملل مورد تائید قرار گرفت. 

این سازمان مدافع حقوق بشر, در گزارشی که در تاریخ ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۸, منتشر کرد از کشته شدن دستکم ۲۳ کودک در جریان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری خبر داد. این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر در این گزارش از مسئولان امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی خواسته تا نسبت به چرائی کشتن این شهروندان که افرادی غیرمسلح و از رهگذران کوچه و خیابان بودند پاسخگو باشد. 

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برچسب هاگرانیاعتراضات شهروندان به گرانی در ایرانتظاهرات اعتراضیتظاهرات آبان مان ۱۳۹۸کشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ۱۳۹۸آبانماه سالتظاهرات اعتراضی آبانماه ۳۹۸آبانماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبان آبان ماه سال ۱۳۹۸اعتراضات کارگریاعتراضات شهروندان در ایرانمحاکمه شهروندان در ایرانتظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸ در ایرانتجمعات اعتراضات آبان۱۳۹۸اعتراضات به گرانی بنزیناعتراضات سراسری آبان ماه ۱۳۹۸اعتراضات آبانتظاهرات آبان ماه سالاعتراضات آبان در سال ۱۳۹۸تظاهرات اعتراض آمیزتظاهرات اعتراضی شهروندان در ایرانگرانی بنزینتظاهرات اعتراضی در ایراناعتراضات آبان ماه سال ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی به گرانی بنزینتظاهرات اعتراضی آبان ماهتظاهرات اعتراضی دانشجویان دیماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماهآبان سال ۱۳۹۸دادگاه انقلاب تهرانگرانی در ایرانتظاهرات در اعتراض به گرانی بنزینگرانی قیمت بنزین در ایرانآبان 1398بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی دی ماهتظاهرات آبان ماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸تظاهرات آباننقض حقوق بشر در ایرانزندان تهران بزرگاعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸آبان۱۳۹۸آبان ماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبان ۱۳۹۸آبان ماه 1398تظاهرات اعتراضی آبان ماه سال ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه 1398بازداشت اعتراضات مردمیمحاکمه شهروندانآبان ماه۱۳۹۸آبان ماه ۱۳۹۸گرانی بنزین در ایرانتظاهرات آبان ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸تیپ ۵ زندان تهران بزرگتظاهرات آبانماه سال ۱۳۹۸آبانماه ۱۳۹۸آبانماه۱۳۹۸تظاهرات اعتراضبازداشت شدگان تظاهرات آبان ۱۳۹۸بازداشتشدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸حقوق شهروندی در ایرانتیپ یک زندان تهران بزرگاعتراضات گرانی بنزینآبان ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۸زندان تهران بزرگ تیپ ۵بازداشت شدگان تظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading