چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

بیانیه حمزه درویش, زندانی عقیدتی محبوس در زندان رجائی شهر پیرامون نقض حقوق بشر در این زندان

0
612

حمزه درویش, زندانی عقیدتی محبوس در زندان رجائی شهر که در پی یورش ماموران گارد ویژه زندان مورد ضرب و شتم جدی قرار گرفت و برای دو هفته تحت شرایط سخت و درعین آسیبهای جسمی بسیار در سلول انفرادی نگهداری شد و در تاریخ  یکم اسفند ماه سالجاری از سلول انفرادی به بند زندان رجائی شهر بازگردانده شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران, زندان رجائی شهر در کرج از جمله زندانهای ایران است که در آن زندانیان سیاسی و عقیدتی بسیاری در حال تحمل کیفر و سپری کردن دوران محکومیت حبس خود هستند. این زندان با توجه به قدمت و قدیمی بودن آن نیاز به تعمیرات اساسی در بندهای آن و بازبینی دارد اما از آنجائی که این مسائل در سایه سوء مدیریت به حاشیه رانده است دیگر مسائل که ارزشی نیستند در اولویتهای حکومت ایران قرار گرفته اند که این موارد میتواند نقض اسناد بین المللی حقوق بشر علی الخصوص ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که بر حق افراد بر برخورداری از نیازهای اولیه برای هر فرد از قبیل: محل اقامت مناسب, مراقبت پزشکی و  امکان دارا بودن خوراک و پوشاک مناسب  را در بر میگیرد. اما در زندان رجائی شهر کرج زندانیان در بندهای این زندان با  دنیائی از محرومیتها دست و پنجه نرم میکنند.حمزه درویش زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در این زندان با صدور بیانیه ای نسبت به نقض آشکار حقوق بشر در زندان رجائی شهر واکنش نشان داده است. این زندانی عقیدتی مسبب اصلی سرکوب و شکنجه و نقض سیستماتیک حقوق زندانیان را  با از طرف غلامرضا ضیائی رئیس این زندان میداند.  حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۰ اسفند ماه سالجاری طی گزارشی با عنوان آنچه بر سر زندانیان سیاسی- عقیدتی محبوس در زندان رجائی شهر میگذرد, موارد گسترده نقض حقوق بشر در زندان رجائی را اطلاع رسانی کرده بود.

متن بیانیه این زندانی عقیدتی در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفته که در ادامه می آید: 

*- ظلم چیست؟ قرار دادن شخصی یا چیزی در غیر جایگاه واقعی و شایسته خود را ظلم می گویند.
*- به درستی که اگر ظلم در نفس و ذات شخصی ریشه دوانده باشد، این ریشه ظلم با هیچ دین و مذهبی قابل ریشه کن شدن نیست و به خصوص زمانی که قوه قضائیه و وزارت اطلاعات از این ظلم حمایت و یا در مقابلش سکوت اختیار کنند.
*- شخصی به اسم آقای غلامرضا ضیایی، رئیس زندان رجایی شهر که حدود یک ماه قبل در یک مکالمه تلفنی با آقای قاضی  محمد مقیسه ای که به وی گفت: تو عرضه آوردن (بازور و ظلم و ضرب و شتم) یک زندانی به دادگاه رو نداری.

*- مکالمه تلفنی که آقای ضیایی را مجبور کرد در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ با لشگرکشی به سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجائی شهر به آقای قاضی مقیسه ثابت کرد که واقعا عرضه ی ظلمهای فراتر از اینها را دارد.
*- و بدتر از این ظلم این بود که چرا، نماینده دادستان تهران، آقای وزیری در مقابل این لشکرکشی و سرکوب زندانیان عقیدتی سیاسی و ضرب و شتم بنده در داخل دفتر رئیس و با نظارت آقای ضیایی صورت گرفت (با توجه به پیگیری های انجام شده) ، سکوت کرده و به صورت غیر مستقیم رضایت خودش را به این ظلم فاحش اعلام داشته؟
*- اما ظلم بزرگتر این است که عده ای آقای ضیایی را در پست ریاست زندان رجایی شهر که لیاقت و توانایی اداره آن را ندارد قرار داده اند که همین امر یکی از مصداق واقعی ظلم می باشد.
*- بنده با ارزیابی های آماری و رونمایی از واقعیت ساختار و سیاست مدیریت زندان در طول این مدت زمان که وی رئیس زندان شده ودرطی چندین باری که به سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ آمده چیزی جزء لشکرکشی و درگیری و سرکوب از وی ندیده ام.
*- که با بکارگیری سیاست تهدید و ارعاب و تهدید به پرونده سازی منوط به اینکه اگر شکایتی از اعمال غیر قانونی وی بشود وبرای جلوگیری ازسر دادن صدای اعتراض و شفاف سازی علیه وی و مقاومت در مقابل استبدادش و علنی کردن آن، گرو کشی میکند.
*- اما دشمنیها فراتر از اینها رفته و شخصی به اسم محمد گودرز را رئیس اندرزگاه 7 کرده تا بیماری سادیسمی خودشان را التیاب بخشند. آقای گودرز کسیست که طبق تعریفات خودش و اظهارات شاهدین زخم خورده، در دوران ریاستش در قرنطینه، برخی از زندانیان سیاسی جدیدالورود به قرنطینه را مورد ضرب و شتم قرار می داد از جمله محمد برقی برای درخواست یک عدد قاشق جهت غذا خوردن آقای گودرز وی را تا حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار داد.
*- و اکنون هم در اندرزگاه۷ علاوه بر اذیت کردن زندانیان عقیدتی، سیاست تفرقه افکنی، لابی سازی، پاره کردن و دور انداختن تقاضای زندانیان و سوء استفاده مالی از زندانیان و… را پیش گرفته است.
*- که بارها تعدادی از افراد معتمد سالن در رابطه با عوض کردن آقای گودرز از ریاست اندرزگاه۷ زندان رجائی شهربا رئیس زندان آقای ضیایی نامه نگاری کرده، اما با گذشت ماهها هیچ جوابی نداده بلکه از ماندن وی در اندرزگاه استقبال کرده است. زیرا وزارت اطلاعات با اعمال نفوذ در سازمان زندانها و بواسطه عامل فیزیکی خود که بند سپاه(اندرزگاه ۸) می باشد. در ایجاد فضاهای فوق امنیتی و اذیت و آزار زندانیان سیاسی دستورالعملهای لازم رابه مدیریت زندان غیر مستقیم تحمیل می کنند و از طریق بند سپاه و حفاظت و مدیریت زندان، مهره های گزینشی و دارای فاکتوهای مورد نظر آنها را درپست ریاست اندرزگاهی که زندانیان در آن هستند را انتخاب می کند.
*- جای سوال است که با وجود اعمال سیاستهای غلط و ناکارآمد و سرکوب گرانه و افشای مکرر آن و گزارشات فراوان از عملکرد غیر مقبول و مستبدانه آقای ضیایی، اما باز سازمان زندانها و لابی ها و نفوذی های وزارت و روتین موجه قضایی بر وجود ایشان بر سمت ریاست زندان تاکید دارند.
*- انصافا کمی بیندیشید با این همه ظلم و جنایت به کجا رسیده اید و هدف و مقصودتان از این ظلم و جنایتها چیست؟

حمزه درویش 

زندانی عقیدتی/ زندان رجائی شهر

لازم به یادآوری است که غلامرضا ضیائی که در حال حاضر بعنوان رئیس زندان رجائی شهر در کرج میباشد, از تاریخ  ۲۲ دی ۱۳۹۶ در دور جدیدی از تحریمها علیه ایران همراه با صادق لاریجانی رئیس وقت قوه قضائیه و ۱۲ شخصیت حقیقی و حقوقی ایران در لیست تحریم خزانه داری آمریکا قرار گرفته است.

برخورداری هر فرد از امکانات و خدمات اجتماعی در هر مکان از جمله حقوق ذاتی که از آن بعنوان حقوق بشر یاد میشود نیز میباشد. در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر حق افراد بر برخورداری از تامین اجتماعی متناسب با مقام انسانی تاکید شده است. همچنین در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر رفتاری در خور شان و منزلت و مقام انسانی افراد تاکید شده و گفته شده هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading