جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

افزایش مبتلایان به پارکینسون در ایران و فقدان حمایتهای درمانی از این بیماران

0
434

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۲۸ فروردین ماه  ۱۴۰۲، تعداد مبتلایان به بیماری پارکینسون (کُندی حرکت) در ایران دستکم به ۲۵۰ هزار نفر رسیده و این شهروندان با توجه به گرانی هزینه درمان و فقدان پوشش بیمه ای داروها در خطر مرگ قرار دارند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، روز یکشنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۲، سیدمحمد محسن میرمحمدی، نایب رئیس انجمن پارکینسون ایران، از پیش بینی ۲۵۰ هزار نفری بیماری مبتلا به پارکینسون (کُندی حرکت) در ایران خبر داد و گفت میزان ابتلا به این بیماری رو به افزایش است و زنگ خطر برای متولدین دهه ۵۰ و ۶۰ خورشیدی نیز به صدا در آمده است. وی همچنین، از محرومیت گسترده این بیماران برای دسترسی به اقلام دارویی مورد نیاز آنها با توجه به مشکلات اقتصادی، محرومیت از پوشش بیمه ای و خدمات درمانی در کشور نیز سخن گفت.  

نایب رئیس انجمن پارکینسون ایران در تشریح این خبر گفت:”پیش بینی می‌کنیم ۲۵۰ هزار مبتلا به پارکینسون در کشور داشته باشیم که البته این تعداد رو به افزایش است و از این میان حدود ۵۰ درصد بیماران سهمیه داروی خود را کم می‌آورند و مجبورند مازاد نیاز خود را آزاد تهیه کنند. سهمیه قرص لوودوپا در ماه یک بسته ۱۰۰ تایی است که هر بسته آن خارج از پوشش بیمه‌ای بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان هزینه برای بیمار دارد. متاسفانه دسترسی به امکانات درمانی برای بیماران پارکینسون فقط در شهرهای بزرگ است و از همین رو، این بیماران در شهرستانهای کوچک، با مشکلات زیادی مواجه هستند.” 

در تکمیل این خبر نیز، امیر حبیبی- متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حرکتی نیز با گلایه از بیمه‌ها گفت:”متأسفانه پوشش داروهای بیماران پارکینسون خوب نیست و این سنگ اندازی بیمه‌ها یک حرکت غیر علمی است.”

سیدمحمد محسن میرمحمدی هم در ادامه اعلام کرد:”جمعیت ایران با توجه به کاهش تولد و ازدواج در کشور رو به پیری است و با توجه به همین مساله در حال حاضر بیشتر بیماران پارکینسون در کشور متولدین دهه های۳۰ و ۴۰ هستند، اما زنگ خطر برای دهه ۵۰ و ۶۰ به صدا در آمده است.”

نایب رئیس انجمن پارکینسون ایران از نیاز به توجه دولت در خصوص وضعیت بیماران مبتلا به پارکینسون سخن گفت و افزود:”در حال حاضر ۴۰۰۰ نفر عضو انجمن پارکینسون هستند. در حال حاضر پیش بینی می‌کنیم ۲۵۰ هزار مبتلا به پارکینسون در کشور داشته باشیم که البته این آمار رو به افزایش است و حداقل ۶ میلیون هزینه ماهانه یک بیمار پارکینسون است. متأسفانه بیمه‌ها از خدمات کاردرمانی و…، برای بیماران پارکینسون حمایت نمی‌کنند.

وی از سوی دیگر از مناسب نبودن معابر و پیاده روها برای استفاده بیماران مبتلا به پارکینسون هم سخن گفت و خواستار رفع این مشکل از سوی  شهرداری‌ها شد و افزود:”

در همین زمینه مهری سالاری – متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حرکتی، با بیان اینکه شیوع پارکینسون در حال افزایش است، گفت:”این بیماری افراد بالای ۵۵ سال را درگیر می‌کند و در آقایان شایع‌تر است. علت بروز پارکینسون هنوز مشخص نیست. لرزش دست‌ها، شایع‌ترین علامت پارکینسون است. همچنین، کندی حرکت و اختلال در راه رفتن، از دیگر علائم بیماری است. افراد درگیر پارکینسون خیلی وقت‌ها متوجه بیماری خود نمی‌شوند. بنابراین لازم است با بروز علائم اولیه حتماً به متخصص مغز و اعصاب برای تشخیص مراجعه شود.”

وی افزود:”در کشور مواردی از پارکینسون در سنین دهه ۵۰ و ۶۰ را داریم که اغلب موارد ژنتیکی است. این متخصص مغز و اعصاب به درمان‌های دارویی و جراحی بیماران پارکینسون اشاره کرد و گفت: اصولاً جراحی موقعی انجام می‌شود که بیمار کم کم دچار عوارضی می‌شود که نمی‌توانیم درمان دارویی را ادامه بدهیم. در واقع، پارکینسون پیشرفته کاندیدای جراحی است که هزینه آن در دیگر کشورها بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار است که این رقم در ایران، ۱۰۰۰ دلار بوده که بیمه‌ها این هزینه را پوشش می‌دهند.”

سالاری با گلایه از بیمه‌ها در ایجاد محدودیت برای داروی مصرفی بیماران پارکینسون، گفت:”متأسفانه بیمه‌ها برای همه بیماران به یک اندازه دارو را پوشش می‌دهند، در حالی که بعضی از بیماران به تعداد بیشتری قرص نیاز دارند که مجبورند آن‌ها را آزاد تهیه کنند.” 

در هدف سوم سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت به حق همه انسانها از برخورداری محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از تصویب این سند اما در پی مخالفت علی خامنه ای و اعلام وی با این جمله که (آقایان بدون اجازه ما سندی را امضا کردند) اجرای این سند معتبر بین المللی به طور کامل از دستور کار در ایران خارج و با آن به شدت مخالفت شد. 

برچسب هابهداشت و درمانسند ۲۰۳۰اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکوهدف پانزدهم سند۲۰۳۰نایب رئیس انجمن پارکینسونخدمات درمانی در ایرانبیماری کندی حرکتسند۲۰۳۰اهداف سند۲۰۳۰ یونسکوسند۲۰۳۰یونسکوانجمن پارکینسونامیر حبیبیکندی حرکتنقض حقوق شهروندیهدف هفتم سند۲۰۳۰اجرای سند ۲۰۳۰ در ایرانهدف ۱۵سند ۲۰۳۰ یونسکوانجمن پارکینسون ایرانامیرحبیبیاختلال در راه رفتنبیمارتفسیر هدف هفتم سند۲۰۳۰سند ۲۰۳۰ در ایرانهدف سوم سند۲۰۳۰پارکینسونمتخصص مغز و اعصابسند۲۳۰حقوق بشرحقوق شهروندی در ایرانسند ۲۰۳۰ یونسکواجرای سند۲۰۳۰سیدمحمد محسن میرمحمدیبیماری پارکینسون در ایرانفلوشیپ اختلالات حرکتیمحرومیت شهروندان از حق درمانحقوق بشر در ایرانمحرومیت از خدمات درمانیهدف هفتم سند ۲۰۳۰جمهوری اسلامی و سند ۲۰۳۰محمد محسن میرمحمدیبیماران مبتلا به پارکینسونمهری سالاریبیماران در ایرانبیماریبیمه تامین اجتماعیحقوق بشر ایرانتبعیض در سند ۲۰۳۰سید محمد محسن میرمحمدیخدمات بیمه ایشیوع پارکینسونسازمان تامین اجتماعیحق درمانهدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰سیدمحمدمحسن میرمحمدیبیمه بیماران پارکینسونشیوع بیماری پارکینسون

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading