جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸: حسین هاشمی به تحمل حبس, شلاق و شستن میت محکوم شد

0
1627

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۹خرداد ماه ۱۳۹۹, شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران, به ریاست احمد زرگر با صدور دادنامه ای حسین هاشمی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ را  به تحمل ۶ سال حبس تعزیری, ۷۴ ضربه شلاق و بعنوان مجازات تکمیلی وی را به رونویسی از کتابهای ۵۳ سال عصر پهلوی, گناه شناسی نوشته محسن قرائتی و ۳ دقیقه در قیامت و همچنین به مدت ۱ ماه در هر روز ۴ ساعت کار غسالخانه و شست شوی میت محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران,امروز دوشنبه ۱۹خرداد ماه ۱۳۹۹, حسین هاشمی, متولد ۱۳۷۲, فرزند مریدعلی, مجرد, از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سال گذشته توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست احمد زرگر با اتهامات توهین به مقدسات و اخلال در نظم و آسایش عمومی به تحمل ۶ سال حبس تعزیری, ۷۴ ضربه شلاق و بعنوان مجازات تکمیلی هم به رونویسی از کتابهای ۵۳ سال عصر پهلوی, گناه شناسی نوشته محسن قرائتی و ۳ دقیقه در قیامت و همچنین به مدت ۱ ماه هر روز ۴ ساعت کار در غسالخانه و شست شوی میت در بهشت زهرا محکوم شد. این حکم در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست افشاری صادر شده بود و پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر عیناً تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی « تجمیع جرائم », تحمل ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام توهین به مقدسات برای حسین هاشمی اجباری است. 

براساس دادنامه ای که توسط صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب تهران صادر و به حسین هاشمی ابلاغ شده وی از بابت اتهام: “فعالیت تبلیغی علیه نظام تبرئه شد اما از بابت اتهام توهین به مقدسات به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام اخلال در نظم عمومی به تحمل ۱سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. در بخش دیگری از این دادنامه بعنوان مجازات تکمیلی حسین هاشمی به تحمل ۷۴ ضربه شلاق و بعنوان مجازات تکمیلی هم به رونویسی از کتابهای ۵۳ سال عصر پهلوی, گناه شناسی نوشته محسن قرائتی و ۳ دقیقه در قیانت و همچنین به مدت ۱ ماه در هر روز ۴ ساعت کار غسالخانه و شست شوی میت محکوم شده است. به علاوه به حکم دادگاه مطالب دستنویس باید با دست خط حسین هاشمی تطبیق داده شده و ۱۰ سوال از وی پرسیده شود تا اشراف حسین هاشمی به مفاد کتاب مشخص شود”. 

این شهروند پیش از این توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری محاکمه و از بابت اتهامات اتهام توهین به مقدسات و اتهام اخلال در نظم عمومی در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود و بعنوان مجازات تکمیلی هم به تحمل ۷۴ ضربه شلاق و بعنوان مجازات تکمیلی هم به رونویسی از کتابهای ۵۳ سال عصر پهلوی, گناه شناسی نوشته محسن قرائتی و ۳ دقیقه در قیانت و همچنین به مدت ۱ ماه در هر روز ۴ ساعت کار غسالخانه و شست شوی میت محکوم شده بود. 

حسین هاشمی, اواخر اسفند ماه ۱۳۹۸, همزمان با شیوع ویروس کرونا با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

 در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۸, توسط نیروهای امنیتی در تهرانپارس بازداشت و پس از انتقال به بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات تحت بازجوئی و تفهیم اتهام قرار گرفت بود. 

حقوق بشر در ایران, از اولین روز اعتراضات آبان ماه سال ۱۳۹۸ از طریق انتشار فیلمهای کوتاه دریافتی در کانال تلگرام در قالب گزارشهای جداگانه خبری به تفسیر خبری از چگونگی روند این تجمعات اعتراضی مدنی در شهرهای مختلف کشور پرداخت. این اعتراضات که از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با هدف اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین و در پی گسترش تورم و گرانی کالاها و خدمات برگزار شد تا روز ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, ادامه پیدا کرد و در جریان این تجمعات تعداد بسیاری از شهروندان در شهرهای ایران کشته, زخمی و پس از آن تعداد بسیاری نیز بازداشت شدند. 

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل, در جریان این تجمعات اعتراضی بیش از۳۰۰ نفر از شهروندان در شهرهای مختلف کشور در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیاری از آمار بالای افراد زخمی شده در مناطق گوناگون کشور توسط ماموران امنیتی و انتظامی در گزارش سازمان عفو بین الملل مورد تائید قرار گرفت. 

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

مجموعه اکثر دلایل بازداشت شهروندان در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 

برچسب هااعتراضزندان تهران بزرگشعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظرتجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸آبانماه۱۳۹۸هویت کشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی به گرانی بنزیناعتراضات سراسری آبان ماه ۱۳۹۸اعتراضات آبانآبان سال ۱۳۹۸زندانی سیاسیشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظرتیپ یک زندان تهران بزرگاعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸آبان ۱۳۹۸آبان ماه سال ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی آبان ماهتظاهرات اعتراضی آبان ماهتظاهرات اعتراضی آبان ماه سال ۱۳۹۸صدور حکم شستشوی مردگانوزارت اطلاعاتصدور حبس تعزیریدادگاه تجدیدنظر استان تهرانآبان ماه۱۳۹۸کشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸اعتراض به گرانی بنزینتجمعات اعتراضی آبانماه ۱۳۹۸آبان ماه سال ۳۹۸زندان تهران بزرگ تیپ ۵شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهرانحبس تعزیریمحکومیت به حبس تعزیریصدور حکم حبس تعزیریآبانماه ۱۳۹۸تجمعات اعتراضات آبان۱۳۹۸حبس تعزیری زندانیان سیاسیتجمعات اعتراضی آبان۱۳۹۸شستشوآبانماه سال ۱۳۹۸حسین هاشمیدادگاه تجدیدنظرشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهرانوزارت اطلاعات در ایراناعتراضات گرانی بنزیناعتراضات آبان ماه سال ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی شهروندان آبان ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸آبان ماه 1398اعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸حسین هاشمی صدور حکمنقض حقوق بشر در ایرانایمان افشاری قاضیتجمعات اعتراضی آبان ۱۳۹۸اعتراض به گرانی بنزین در ایرانتظاهرات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸اعتراضات آبان ۱۳۹۸چهلم جانباختگان اعتراضات آبان ماه 1398تهرانپارسشعبه36دادگاه تجدیدنظراعتراضات شهروندان در ایرانایمان افشاریاجرای حکم حبس تعزیریآبان۱۳۹۸آبان 1398تظاهرات اعتراضی آبان ۱۳۹۸آبان ماه ۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸اعتراضات آبان آبان ماه سال ۱۳۹۸میتتظاهرات اعتراضی شهروندان در ایرانتجمعات اعتراضی بازنشستگانآبان ماه ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی در ایران آبان ۱۳۹۸اعتراضات به گرانی بنزینآبانماه سالبازداشتشدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸اعتراضات آبان در سال ۱۳۹۸

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading