جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران در اعتراض به بازداشت و بلاتکلیفی جعفر ابراهیمی, فعال صنفی فرهنگیان

0
1379

حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته, در جریان برگزاری مراسم چهلم جانباختگان اعتراضات آبان ماه سالجاری, جعفر ابراهیمی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان در بهشت سکینه واقع در کمالشهر کرج در پی یورش ماموران امنیتی بازداشت و تا به امروز نه تنها از آزادی وی ممانعت بعمل آمده بلکه با اتهاماتی در اندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرج به صورت بلاتکلیف محبوس شده است. کانون صنفی معلمان ایران, با انتشار بیانیه ای نسبت به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی این فعال صنفی فرهنگیان واکنش نشان داد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز پنجشنبه ۱۹ دی ماه ۱۳۹۸, کانون صنفی معلمان ایران, با صدور بیانیه ای نسبت به بازداشت و تداوم بیخبری از وضعیت جعفر ابراهیمی, معلم و از فعالان صنفی فرهنگیان واکنش نشان داد و در این بیانیه نسبت به تداوم سرکوب شهروندان در جریان این تجمعات اعتراضی و اعمال فشارهای امنیتی از قبیل ممانعت از برگزاری مناسک مذهبی و همچنین بازداشت شهروندان که جعفر ابراهیم هم از جمله این افراد می باشد رفتارهای جمهوری اسلامی لجوجانه و مایه تاسف دانست. 

در بخشی از این بیانیه همچنین آمده است؛ “در حالی که انتظار می رفت به دنبال آن برخوردهای نابخردانه ، پس از فروکش کردن التهاب اولیه، مسئولان این حوادث به دلجویی از آسیب دیدگان و خانواده های عزادار بپردازند و در صدد جبران خسارت های ناشی از بی تدبیری های خود باشند، با حیرت و تاسف شاهد اصرار لجوجانه بر رویه غلط گذشته بوده و هستیم. بر همین مبنا بود که در مراسم چهلم جان باختگان آبان ماه باز هم بر مردمی که صرفا به قصد همدردی با خانواده ها و ابراز انزجار از برخوردهای خشن برسر مزار برخی از آنان گردآمده بودند، تاختند و تعداد زیادی را بازداشت نمودند. از جمله این دستگیر شدگان تعدادی از فعالان اجتماعی و صنفی بوده اند. جعفر ابراهیمی عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی، یک مورد از این بازداشت ها بوده است”.

متن بیانیه کانون صنفی معلمان ایران در اعتراض به بازداشت و تداوم محرومیت از حق دادرسی عادلانه بر جعفر ابراهیمی در ادامه می آید: 

به نام خداوند جان و خرد

“بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به بازداشت غیرقانونی جعفر ابراهیمی

پس از افزایش ناگهانی و نامتعارف قیمت بنزین در آبان ماه سال جاری و تنها چندماه پس از کاهش شدید ارزش پول ملی و تورم ناشی از آن، اعتراضاتی شکل گرفت که توسط نیروهای انتظامی و امنیتی با بی تدبیری کامل و با خشن ترین روش ها بدون آن که نیازی به آن سطح از خشونت باشد، پاسخ داده شد. نتیجه آن خسارات سنگین جانی و مالی برای مردمی بود که تعداد قابل توجهی از آنان از محروم ترین اقشار اجتماع هستند. افرادی که به اعتراف برخی مسئولان دست کم نود درصد آنان بیگناه بودند. در پی این حوادث غم انگیز موجی از همدردی نسبت به آسیب دیدگان و انزجار نسبت به آسیب زنندگان ایجاد شد.
در حالی که انتظار می رفت به دنبال آن برخوردهای نابخردانه ، پس از فروکش کردن التهاب اولیه، مسئولان این حوادث به دلجویی از آسیب دیدگان و خانواده های عزادار بپردازند و در صدد جبران خسارت های ناشی از بی تدبیری های خود باشند، با حیرت و تاسف شاهد اصرار لجوجانه بر رویه ی غلط گذشته بوده و هستیم. بر همین مبنا بود که در مراسم چهلم جان باختگان آبان ماه باز هم بر مردمی که صرفا به قصد همدردی با خانواده ها و ابراز انزجار از برخوردهای خشن برسر مزار برخی از آنان گردآمده بودند، تاختند و تعداد زیادی را بازداشت نمودند. از جمله این دستگیر شدگان تعدادی از فعالان اجتماعی و صنفی بوده اند. جعفر ابراهیمی عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی، یک مورد از این بازداشت ها بوده است.او در نقطه ای خارج از مکان اعلام شده بدون وجود هیچ دلیل روشنی،بازداشت گردیده و پس از گذشت حدود ده روز همچنان وضعیت نامشخصی دارد. در این مدت خانواده ابراهیمی همانند خانواده سایر بازداشت شدگان در بی خبری و سرگردانی به سر می برند و هیچ نهادی مسئولیتی دست کم در حد اطلاع رسانی درست از وضعیت آنان را، به عهده نمی گیرد. این در حالی است که ابراهیمی به صورت روزانه نیاز به مصرف دارو دارد و نرسیدن این داروها به ایشان شرایط جسمانی اش را به وضعیت خطرناکی خواهد رساند.
ما ضمن اعتراض شدید به بازداشت غیر قانونی جعفر ابراهیمی و ادامه دادن آن در شرایطی نامشخص و به تعویق انداختن آزادی همه بازداشت شدگان، برخلاف وعده های مکرر اعلام شده، نگرانی روز افزون خود نسبت به سلامتی این فعال صنفی را ابراز می داریم. ادامه این بازداشت بی دلیل این پرسش را بیش از پیش مطرح می سازد: در حالی که مسئولان حکومتی در گفتارهای شعارگونه خود اعتراض را حق هر شهروند می دانند، عدم تحمل حضور برخی افراد برای همدردی با خانواده های عزادار را چگونه توجیه می کنند؟
در شرایطی که کشور بیش از هر زمان دیگر نیازمند وحدت و انسجام ملی است، اتخاذ چنین رویکردی در برخورد با منتقدین داخلی، آیا سست نمودن پایه های همان ساختاری نیست که ادعای حفظ آن می شود؟ شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان، ضمن ابراز نگرانی شدید خود از وضعیت جعفر ابراهیمی و اعتراض به بازداشت و نگهداری غیرقانونی این معلم و فعال صنفی، خواهان آزادی هرچه سریعتر این همکار و تمامی بازداشت شدگان اخیر است”.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

۱۵ دی ماه ۱۳۹۸

در توضیحاتی بیشتر پیرامون بازداشت جعفر ابراهیمی, لازم به ذکر است؛ روز پنجشنبه ۵ دی ماه ۱۳۹۸, “جعفر ابراهیمی”, معلم و فعال صنفی فرهنگیان, ساکن تهران, در جریان برگزاری مراسم چهلم “پویا بختیاری”, از جانباختگان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری در بهشت سکینه واقع در کمالشهر کرج, در پی یورش ماموران امنیتی به این مراسم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود و پس از چند روز طی تماس تلفنی به خانواده خود از نگهداری وی در اندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرج که متعلق به اطلاعات سپاه پاسداران و بطور بلاتکلیف خبر داده بود. 

لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸, همزمان با برگزاری مراسم چهلم جانباختگان تجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸, جو امنیتی در برخی از شهرهای کشور حاکم شده بود. نیروهای امنیتی و انتظامی امروز و روز گذشته در شهرهایی ازجمله تهران، کرج، اهواز، ماهشهر، شیراز، بهبهان، شهریار، اسلامشهر، قلعه حسن خان، رشت، تبریز، ارومیه، جوانرود، ایلام و … حضور گسترده‌ای داشتند. همچنین جو شدید امنیتی در اطراف آرامستان بهشت سکینه کرج، محل دفن “پویا بختیاری”، از جان باختگان تظاهرات اعتراضی آبان ماه شکل گرفت. شماری از شرکت کنندگان در مراسم چهلم جان باختگان در شهرهای شهریار, تهران, کرج, قزوین, کرمانشاه و رشت پس از بازداشت از سوی ارگانهای امنیتی و انتظامی و انتقال به بازداشتگاه سپس به وزارت اطلاعات و یا اطلاعات سپاه پاسداران منتقل شدند. 

در توضیحاتی بیشتر پیرامون این دور از تجمعات اعتراضی لازم به ذکر است؛ حقوق بشر در ایران, از اولین روز این اعتراضات از طریق انتشار فیلمهای کوتاه دریافتی در کانال تلگرام و در قالب گزارشهای جداگانه ای خبری به تفسیر اخباری را از چگونگی روند این تجمعات اعتراضی مدنی در شهرهای مختلف کشور منتشر کرد. این تجمعات اعتراضی که از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با هدف اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین و در پی گسترش تورم و گرانی کالاها و خدمات برگزار شد تا روز ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, ادامه پیدا کرد و در جریان این تجمعات تعداد بسیاری از شهروندان در شهرهای ایران کشته, زخمی و پس از آن تعداد بسیاری نیز بازداشت شدند. 

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل و گزارشهای میدانی که از طریق فعالان مدنی شهرستان شهریار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفت در جریان این تجمعات اعتراضی از تاریخ ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸, در شهرستان شهریار و شهرک های حومه این شهرستان بیش از ۱۰۰ نفر از  در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیار از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرستان شهریار و شهرکهای حومه آن برای حقوق بشر در ایران ارسال شده است. 

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برچسب هامعلمان در ایرانسرکوب معلمان در ایرانبهشت سکینهفرهنگیانقیمت بنزینتجمعات گرانی بنزیناعتراض به گرانی قیمت بنزینمراسم چهلممراسم چهلم نوید بهبودیاندرزگاه ۸ زندان رجایی شهر کرجمعلمفرهنگیسرکوب فرهنگیان ایرانفعال صنفی فرهنگیان ایرانتجمعات اعتراضی در مورد بنزینآبان ماه۱۳۹۸آبان ماه سال ۱۳۹۸چهلم کشته شدگانچهلم جان باختگانبازداشت جعفر ابراهیمیفعال صنفی معلمانفرهنگیان ایرانتحصن فرهنگیان ایرانسرکوب فعالان صنفی فرهنگیان ایراناعتراض به افزایش قیمت بنزینآبانماه ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی به گرانی بنزین در ایرانچهلم پویا بختیاریچهلم پویا بختیاری در ۵ دیزندان رجایی شهرفرهنگیان در ایرانفعال صنفی فرهنگیانفعالان صنفی فرهنگیان ایرانافزایش قیمت بنزینتجمعات اعتراضی آبان ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی آبان ماهتجمعات گرانی بنزین در ایرانبازداشت شدگان ۵ دیکانون صنفی معلمان ایرانمعلمان ایرانسرکوب معلمان ایرانفعالان صنفی فرهنگیان در ایرانافزایش قیمت بنزین در ایرانگرانی قیمت بنزین در ایرانتجمعات اعتراضی آبانماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان چهلمبازداشتشدگان ۵ دی ماهکانون صنفی معلمانکانون صنفی معلمان استان تهرانزندان رجایی شهر کرجفعالان فرهنگیان ایرانتجمعات اعتراضی به گرانی بنزینآبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات به افزایش قیمت بنزینچهلم در گذشتبازداشت شدگان بهشت سکینهگرانی در ایران فساد در ایرانپمپ بنزینفرهنگی معلمتجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸آبانماه۱۳۹۸تجمعات اعتراضی آبان۱۳۹۸آبانماه سالآبان ماه 1398تجمعات اعتراضیکانون صنفی معلمان تهرانبنزینجعفر ابراهیمیاندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرجتجمعات اعتراضی گرانی بنزینآبان ۱۳۹۸پویا بختیاریبازداشت شدگان چهلم نوید بهبودیچهلم جانباختگان اعتراضات آبان ماه 1398

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading