پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

نامه ۱۴ تن از خانواده های زندانیان سیاسی به ابراهیم رئیسی

0
1170

در پی به قتل رسیدن علیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۱ سالن ۱۱ زندان تهران بزرگ جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با نگارش و تنظیم نامه ای خطاب به “ابراهیم رئیسی”, وقوع این دست مسائل را ناشی از عدم رعایت اصل تفکیک جرائم در زندانهای ایران دانستند. در نامه منتشره همچنین بر سایر محرومیتهایی که زندانیان در زندانهای مختلف کشور با آنها دست به گریبان هستند نیز هشدار دادند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, خانوادههای ۱۴ تن از زندانیان سیاسی با تنظیم و امضای نامه ای خطاب به “ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه محرض بودن دلیل اصلی به قتل رسیدن “علیرضا شبر محمدعلی” زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۱ سالن ۱۱ زندان تهران بزرگ به دلیل عدم رعایت “اصل تفکیک جرائم” در زندان تهران بزرگ را تاکید کردند و از سوی دیگر بر اعمال محرومیتهای گسترده بر زندانیان سیاسی محبوس در زندانها و نبود امکانات رفاهی و اقامتی و محرومیتهای گسترده این زندانیان از حق درمان و عدم دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی کامل نیز تاکید کردند. 

متن نامه منتشره از سوی خانواده ۱۴ تن از  خانواده های زندانیان سیاسی جهت انتشار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفته که در ادامه می آید؛ 

به نام خداوند جان و خرد

ریاست قوه قضاییه

آقای رییسی

با سلام؛

همانگونه که خود اطلاع دارید به تازگی، علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ به طرز وحشیانه و دلخراشی به قتل رسید. که مهم‌ترین دلیل آن عدم رعایت آیین‌نامه نحوه تفکیک و طبقه‌بندی زندانیان به شماره ۱۶۵۲۳/۸۵/۱، حاوی ۱۷ ماده و ۹ تبصره، است که در تاریخ ۹ آذرماه ۸۵ مورد تأیید و تصویب رئیس وقت قوه قضائیه قرار گرفته است. ولی متأسفانه به درستی اجرا نشده است.

ما به عنوان جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی، ضمن محکوم کردن اینچنین حوادث تلخی که موجب تأثر و تأسف آحاد جامعه است، نسبت به عدم اجرای صحیح قانون در بخش‌هایی از قوه قضاییه و عدم موافقت با مرخصی‌های مناسبتی، استحقاقی، استعلاجی، اضطراری و محدودیت استفاده از تماس تلفنی و… نزدیکانمان که اکنون در زندان هستند و در مقابل، رویه‌ی کاملاً متناقض که نسبت به عده دیگری اعمال و اجرا می‌شود و نیز عدم موافقت با آزادی مشروط عزیزانمان (علیرغم اینکه واجد شروط بهره‌مندی از آن هستند)، اعتراض داشته و تامین امنیت جانی عزیزان‌مان را بر عهده‌ی سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه می‌دانیم و نسبت به عدم احقاق حقوق زندانیان هشدار می‌دهیم.

در حال حاضر تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در زندان های اوین، گوهردشت، قرچک، تهران بزرگ، تبریز، زندان مرکزی سنندج، عادل‌آباد شیراز، زندان مرکزی زاهدان، اردبیل، کرمانشاه, ارومیه, اهواز و سایر زندانها  بدون رعایت اصل تفکیک جرائم محبوس و جانشان در معرض خطر است.

لذا از شما می‌خواهیم در خصوص رفع موانع قانونی و اجرای صحیح و کامل قانون به ویژه ضوابط و قوانین مربوط به تفکیک زندانیان بر اساس آیین‌نامه سازمان زندان‌ها و برقراری عدالت دستورات مقتضی صادر نمایید.

امضاکنندگان خانوادههای زندانیان سیاسی. 

محمود بهشتی لنگرودی، نصرالله لشنی، امیر سالار داوودی، سهیل عربی، محمد پارسی, رضا آقاخانی، اسماعیل عبدی، روئین عطوفت، جعفر عظیم زاده، مسعود کاظمی، فرشید «احمد» شجاعی, محمد حبیبی, آتنا دائمی, علیرضا گلی پور

لازم به ذکر است; علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی که در تیپ ۱ سالن ۱۱ زندان تهران بزرگ در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس خود بود,  در شامگاه تاریخ ۲۰ خردادماه ۱۳۹۸, توسط ۲ زندانی با جرائم غیر سیاسی با ضربات پرتعداد چاقو « تیزی» به قتل رسید. روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه ۱۳۹۸، پیکر وی بدون اعلام عمومی قبلی در قطعه ۳۲۴ بهشت زهرا بدون اطلاع رسانی و هماهنگی قبلی خاک سپرده شد.

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۳۰ خرداد ماه ۱۳۹۸, در مصاحبه ای که با “مهناز کدخدا سرابی”, مادر”علیرضا شیرمحمدعلی” پیرامون آخرین وضعیت پیگیریهای حقوقی صورت گرفته از سوی خانواده این زندانی سیاسی را اطلاع رسانی کرده بود. 

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئاله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading