پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

محکومیت به حبس دو شهروند بهائی در شیراز به ۱۰ سال حبس تعزیری

0
801

یک زوج بهایی اهل شیراز به نام های روحیه نریمان و فرزاد دلارام از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران ، یک زوج بهائی به نام های روحیه نریمان و فرزاد دلارام از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ساداتی به اتهام ” تبلیغ علیه نظام و عضویت و تشکیل گروهک های غیر قانونی” هر کدام به ۵ سال حبس تعزیزی محکوم شدند. این حکم به تازگی به این زوج بهایی ابلاغ شده است.

این زوج بهایی اهل شیراز که دارای دو فرزند نیز هستند، پیش تر در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۳۹۵ از سوی مامورین اداره اطلاعات سپاه بازداشت و منزل آنان به طور کامل مورد بازرسی قرار گرفت. پس از ۱۰ روز بازداشت و انجام مراحل بازجویی با تامین وثیقه ۳۳۰میلیون تومان به طور موقت تا برگزاری دادگاه از زندان آزاد شدند.

گفته می شود، شهروندان بهایی در ایران با جمعیت حدود سیصدهزارنفر بزرگترین اقلیت دینی را تشکیل می‌دهند. پیروان دین بهایی بنا به مبانی عقیدتی خود وارد ‏سیاست نشده و حوزه فعالیتهای خود را به زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی واقتصادی محدود می‌سازند.

پیروان آیین بهایی در ایران یکی از گروه‌هایی هستند که به طور مستمر و از آغاز پیدایش جمهوری اسلامی به صورت سازمان یافته مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. با این همه، مقاماتی که در نقض گسترده حقوق بهاییان دخالت دارند همواره از مصونیت مطلق برخوردار بوده اند و هیچگاه به دلیل نقض حقوق بشر پاسخگو نبوده اند.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.

 سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading