پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

آزادی مریم غفارمنش, شهروند بهائی با تودیع وثیقه

0
552

امروز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۷, مریم غفارمنش، شهروند بهائی ساکن کرج که در تاریخ ۲۵ شهریور ماه سالجاری توسط  نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود با قرار وثیقه و بطور موقت آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران, مریم غفارمنش, شهروند بهائی ساکن کرج  امروز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. این شهروند بهائی در تاریخ ۲۵ شهریور ماه سالجاری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و  پس از تفتیش منزل به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود و بمدت ۲ ماه در سلول انفرادی محبوس شده بود.  لازم به ذکر است که همزمان با بازداشت مریم غفارمنش دو شهروند بهائی دیگر بنامهای: “کیانوش سلمانزاده” و “جمیله پاکروی” نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ در زندان اوین که متعلق به وزارت اطلاعات است منتقل شده بودند. “غروب ۲۵ شهریورماه سالجاری ماموران وزارت اطلاعات به منزل رامین صدقی در شهرک اندیشه واقع در شهریار که گروهی از بهائیان برای آموزش‌های محیط‌زیستی به مربی‌گری خانم مریم غفارمنش گرد هم آمده بودند رفته بودند  و تمامی موبایل‌های افراد حاضر را گرفتند و پس از گرفتن اطلاعات فردی طی فرم‌های جداگانه از افراد حاضر، منزل میزبان,  رامین صدقی را بازرسی و هارد کامپیوتر و کلیه آثار بهایی از جمله کتاب‌ها و اسناد منزل ایشان را ضبط کرده و سه تن از حاضرین به نام‌های “مریم غفارمنش”، “جمیله پاکرو” و “کیانوش سلمانزاده” را بازداشت کرده بودند.  ماموران امنیتی همزمان با انتقال مریم غفارمنش به منزل شخصی اش آنجا را بطور کامل مورد تفتیش قرار داده بودند و برخی لوازم از قبیل: موبایل‌ها و کامپیوتر شخصی و هارد و اسناد منزل‌ را ضبط و به همراه سه بازداشتی  آنها را به زندان اوین منتقل کرده بودند. حدود بیست ساعت بعد طی تماس تلفنی خانم غفارمنش از بند ۲۰۹ اوین گفتند برای آزادی ایشان وثیقه سیصد میلیون تومانی صادر شده است”.

لازم به ذکر است که کیانوش سلمانزاده و جمیله پاکروی در تاریخ ۷ ابان ماه سالجاری هریک با سپردن وثیقه به مبلغ  سیصد میلیون تومان و بطور موقت تا زمان ابلاغ حکم قطعی دادگاه ازاد شده بودند.

مریم غفارمنش,  ۳۹ ساله پس از دو ماه بازجویی در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، نهایتا در تاریخ ۲۳ آبان ماه به بند زنان این زندان منتقل شده بود.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.

سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد.

بازداشت بدون تفهیم اتهام از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنینماده    ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر ممنوعیت بلاتکلیفی افراد در بازداشت تاکید کرده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading