چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

اقدام به بازداشت ماشالله شمس الواعضین, نایب رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران

0
893

صبح روز دوشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، مأموران امنیتی دادسرای اوین به قصد بازرسی و جلب به منزل ماشاء‌الله شمس‌الواعظین، نایب رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران، مراجعه کردند. با این اقدام،‌ پرونده این روزنامه‌نگار وارد مرحله جدیدی شده‌ است.

به گزارش حقوق بشر در ایر ان بنقل از فدارسیون بین المللی روزنامه نگاران، علی‌رغم توافق پیشین ماشاء‌الله شمس‌الواعظین با مقامات قضائی مبنی بر عدم نیاز به مراجعه وی به دادسرای اوین، صبح روز دوشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸  سه  تن از ماموران امنیتی با مراجعه به منزل وی و با در دست داشتن حکم جلب، قصد بازرسی از منزل نایب رییس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران کشور را داشتند.

همچنین با توجه به اعلام کانال تلگرام انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، این امر به دلیل عدم حضور شمس‌الواعظین به دلیل سفر، با مخالفت دختر وی مواجه شد.

گفتنی است ماشاء‌الله شمس‌الواعظین پس از اطلاع از این موضوع، ضمن ابراز شگفتی اعلام کرد که پس از بازگشت به تهران، به زودی به دادسرای اوین مراجعه خواهد کرد.

شمس الواعظین پیش از این در خصوص صدور این احضاریه توضیح داده بود: «چهارسال پیش به خاطر سخنانی که در مراسم اهدای جایزه جهانی آزادی مطبوعات داشتم پرونده ای برایم تشکیل و نهایتا به موجب حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۱۴ ماه حبس محکوم شدم. پس از آن به حکم صادره اعتراض کردم تا پرونده در مرجع تجدید نظر بررسی شود».

به گفته او همان چهار سال پیش دادگاه تجدید نظر جلسه ای با حضور ضابطان پرونده برگزار کرد و بعد از آن دیگر هیچ حکمی ابلاغ نشد و او نیز هیچ گونه فعالیت مطبوعاتی نداشته است.

ماشاءالله شمس الواعظین، سردبیر مجله کیان و روزنامه‌های جامعه، توس، نشاط و عصرآزادگان بود که همگی توقیف شده‌اند. این نشریات در دهه ۷۰ در ایران منتشر می‌شدند. این روزنامه‌نگار ایرانی به دلیل فعالیت مطبوعاتی خود طی سالهای گذشته بارها بازداشت شد.

شمس الواعظین عنوان قهرمان آزادی مطبوعات جهان در سال ۲۰۱۴ را از بنیاد بین‌المللی مطبوعات در آفریقای جنوبی دریافت کرد.

 سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۹۸، در گزارشی که از رده بندی جانی آزادی رسانه های در سال ۲۰۱۹ را منتشر کرده به سقوط شش پله ای ایران در پی بازداشت های خودسرانه و محکومیت های سنگین برای روزنامه‌نگاران و شهروند–خبرنگاران اشاره کرده است. همچنین اشاره شده که جمهوری اسلامی همچنان یکی از بزرگترین زندان های جهان برای فعالان رسانه ای است و در فاصله سال های ۱۳۵۸ تا ۱۳۹۸ دستکم ۸۶۰ روزنامه نگار و شهروند–خبرنگار در این کشور بازداشت، زندانی و حتی اعدام شده اند.

بازداشت و سرکوب فعالان رسانه ای و روزنامه نگاران در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید خود بدون ملاحظات مرزی تاکید کرده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading