جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

مازیار سیدنژاد, فعال کارگری با قرار وثیقه از زندان شیبان اهواز آزاد شد

0
1001

در ساعات پایانی امروز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۷, مازیار سید نژاد فعال کارگری با تودیع فرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی بطور موقت از زندان شیبان اهواز آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران, مازیار سیدنژاد فعال کارگری که در جریان تجمعات اعتراضی کارگران در اهواز در تاریخ ۱۰ آذر ماه سالجاری توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به زندان شیبان اهواز منتقل شده بود در ساعات پایانی امروز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از این زندان آزاد شد. این فعال کارگری یک روز پس از بازداشت و در تاریخ ۱۱ آذر ماه از بازداشتگاه نیروهای امنیتی به همراه “بهروز ممبینی” دیگر فعال کارگری بازداشتی به زندان شیبان اهواز منتقل شده بودند. این فعال کارگری از زمان بازداشت علیرغم صدور وثیقه با ممانعت ارگانهای قضائی و امنیتی نتوانسته بود آزاد شود.  پیش تر نیز یک منبع نزدیک به این فعال کارگری در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود: مازیار سیدنژاد در تاریخ ۱۰ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت شده بود. وی پس از بازداشت جهت اعتراف گیری اجباری تلویزیونی مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته و در تاریخ ۵ بهمن ماه سالجاری با توجه به تبدیل قرار بازداشت, وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان برای آزادی این فعال کارگری تعیین شده بود. لازم به ذکر است شب ۲۹ دی ماه سالجاری, تلویزیون ایران در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از مازیار سیدنژاد، اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه را نمایش داد که در آن گفته بودند با گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران ارتباط دارند.

لازم به ذکر است که روز بعد از پخش این فیلم اسماعیل بخشی، فعال کارگری حدود ساعت ۱۱ شب یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۳۹۷، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده بود. صبح همان روز نیز سپیده قلیان، فعال مدنی همراه با برادرش که در اعتراض به بازداشت وی به ماموران امنیتی اعتراض کرده بود توام با ضرب و شتم ، بازداشت شدند.فرزانه زیلابی وکیل اسماعیل بخشی در واکنش به پخش این فیلم، اغوای افکار عمومی را خیانت به مردم و مخاطبین صدا و سیما دانست و گفت: “این صحنه‌سازى و بازى نابهنجار بى‌پاسخ نخواهد ماند و موکلم علیه صداوسیما و وزیر اطلاعات شکایت مى‌کند”.سازمان عفو بین‌الملل نیز از پخش چنین برنامه‌ای اظهار نگرانی کرده و گفته به نظر می‌رسد اعترافات اجباری آنها برای “انتقام گیری” در خصوص اظهاراتشان درباره شکنجه پخش شده باشد.

کارگران گروه ملی فولاد در آبان و آذر امسال، با پیوستن به کارگران معترض نیشکر هفت تپه، تجمعات بزرگی را در شهرستان شوش و اهواز سازماندهی کردند.

از جمله خواسته ای این کارگران «پرداخت حقوق معوق»، «ازسرگیری تولید و تامین مواد اولیه»، «برقراری بیمه‌های تامین اجتماعی و تکمیلی» و «توجه به وضعیت معیشتی کارگران» بوده است.

گروه ملی صنعت فولاد را گروه سرمایه‌گذار امیرمنصور آریا در اهواز اداره می‌کرد. به گفته کارگران بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده که اعدام شد، این واحد صنعتی زیر نظر قوه قضاییه قرار گرفت و بعد به بخش خصوصی منتقل شد.

سرکوب گسترده فعالان کارگری در حالی رخ میدهد که بر طبق اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر برگزاری تجمعات اعتراضی را بعنوان حق برای افراد محترم میشمارد و به عنوان یک حق بر آن تاکید میکند. همچنین در اصل ۲۷ قانون ساسی برگزاری تجمعات اعتراضی بدون سلاح و مسالمت آمیز, برای شهروندان بعنوان حق در نظر گرفته شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading