پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

مهدی کوخیان؛ تلاش در جهت پرونده سازی از سوی مسئولان قضائی

0
1139

مهدی کوخیان, فعال مدنی و تلگرامی محبوس در زندان مراغه, اهل شهرستان ملکان, کماکان از حق مرخصی محروم مانده است. محرومیت وی از حق مرخصی در حالی است که این زندانی سیاسی طی روزهای گذشته با اتهاماتی بدون دلیل و بی پایه و اساس از سوی مسئولان زندان مراغه مواجه شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز دوشنبه ۱۷ تیرماه ۱۳۹۸, مهدی کوخیان, فعال مدنی و تلگرامی محبوس در زندان مراغه, کماکان از حق مرخصی محروم مانده است. همچنین از سوی رئیس این زندان به بهانه اینکه این زندانی سیاسی باعث برهم زدن آسایش متهمان جرائم سرقت و مواد مخدر است اقدام به تهیه لیست با امضاء ۱۵۰ نفر از زندانیان مذکور کرده است. اعمال رفتارهای از این دست بر این فعال مدنی ناشی از تهدبدی بود که از سوی دادستان شهر ملکان در پی بروز درگیری لفظی با مهدی کوخیان در هنگام بازدید از زندان پیدا کرده بود که منجر به ضرب و شتم این زندانی سیاسی از سوی یکی از زندانیان جرائم غیرسیاسی شده بود. این فعال مدنی در حال تحمل دوران محکومیت حبس ۱۸ ماهه خود از بابت پرونده ای که مربوط به سال ۱۳۹۵ می باشد در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس خود می باشد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ رئیس زندان مراغه طی نامه ای که تاکنون به امضا ۱۵۰ نفر از زندانیان جرائم سرقت و موادمخدر رسیده مبادرت به جمع آوری استشهادیه ای بر علیه “مهدی کوخیان” مبنی بر اینکه وی باعث سلب آسایش این دسته از زندانیان شده کرد. از سوی دیگر دادستان ملکان هم با توجه به درگیری لفظی شدیدی که با مهدی کوخیان در جریان بازدید از زندان مراغه داشت از اعطای مرخصی به این زندانی سیاسی ممانعت بعمل آورد.  

این منبع مطلع همچنین گفت؛ محرومیت مهدی کوخیان از حق مرخصی و همچنین تنظیم استشهادیه از سوی رئیس زندان با این مضمون که “مهدی کوخیان” سلب کننده آسایش زندانیان جرائم “موادمخدر” و “سرقت” است, جملگی ناشی از یک سناریو برای اعمال فشارهای روحی و روانی بیشتر بر وی وبا هدفت پرونده سازی جدید صورت گرفته است. 

این منبع مطلع در ادامه گفت؛ “توتونچی”, همان فردی که مهدی کوخیان بوسیله وی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود در حال حاضر در مرخصی بسر می برد و اعطای مرخصی به این فرد دقیقا در روزهای بعد از ضرب و شتم این فعال مدنی صورت گرفته می تواند به همدیگر مرتبط و با هدف پاداش و قدردانی از فرد مذکور بوده باشد. 

طی روزهای گذشته, مهدی کوخیان, فعال مدنی و تلگرامی محبوس در زندان مراغه, در پی بروز درگیری لفظی با یکی از زندانیان جرائم خشن و غیرسیاسی مورد ضرب و شتم قرار گرفت و بدون درمان علیرغم بروز جراحات بر سر و صورت این زندانی سیاسی به قرنطینه این زندان منتقل شد.

در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۹۸, مهدی کوخیان پس از سپری کردن چند روز در قرنطینه زندان مراغه به بند عمومی بازگردانده شد. 

بازداشت مهدی کوخیان در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۳۹۸, مرتبط با دخالت سلمان خدادادی، نماینده مردم ملکان در مجلس که در سال ۱۳۹۷در پرونده مرگ مشکوک “زهرا نویدپور” خبرساز شده بود صورت گرفته است ولی هنوز به طور قطع مشخص نیست چه داستانی پشت این بازداشت نهفته است و خانواده این فعال مدنی هنوز از دلایل بازداشت وی اطلاعی ندارند.

لازم به توضیح است که مهدی کوخیان که پیشتر چندین بار توسط سلمان خدادادی، نماینده ملکان در مجلس تهدید شده بود، روز دوشنبه مورخ ۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بشدت مورد ضرب و شتم قرار گفته بود بطوریکه وی از ناحیه سر زخمی شده بود سپس بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شده است.

مهدی کوخیان در تاریخ ۲۰ فروردین‌ماه سالجاری توسط نیروهای اداره اطلاعات شهرستان ملکان بازداشت شده بود و یک روز پس از بازداشت طی تماس کوتاهی با خانواده از اعتصاب غذای خود خبر داده بود.

در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۹۸, مهدی کوخیان، فعال مدنی و مدیر کانال تلگرامی “شهر خبر ملکان” پس از انتقال از بازداشتگاه اداره اطلاعات ملکان به زندان مرکزی مراغه به اعتصاب خود پایان داده بود. 

این فعال مدنی در دی ماه سال ۱۳۹۵ با شکایت “فرهاد نریمانپور”، شهردار و “پیمان محمدپور” دادستان وقت شهرستان ملکان توسط پلیس فتای مراغه در شهر محل سکونت خود در شهرستان ملکان بازداشت شده بود.

مهدی کوخیان, از همان روز بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات نیروی انتظامی دست به اعتصاب غذا زده بود و سپس در تداوم اعتصاب غذای خشک به زندان شهرستان مراغه منتقل شد. او در زندان نیز در واکنش به بازداشت غیرقانونی خود با دوختن لب‌هایش دست به اعتراض زد. مدت ۲۸ روز را با همین وضعیت در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران تبریز تحت بازجویی دوباره بسر برد. وی نهایتا در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.

مهدی کوخیان, سرانجام در اسفندماه ۱۳۹۶ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مراغه به ریاست مهدی داورنیا از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع سازمان ها، گروه ها و شبکه های مخالف نظام” به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی جقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله مواردی است که در ماده ۲ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ میباشد که بر تضمین حقوق طرفین تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading