پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

مهدی سلیمی, نویسنده و فعال ادبی محبوس در زندان اوین تفهیم اتهام شد

0
1280

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ماه ۱۳۹۹, مهدی سلیمی, نویسنده و فعال ادبی محبوس در زندان اوین که اخیرا پس از اتمام بازجوئی در مرحله بازپرسی با ۴ مورد تفهیم اتهام شده علیرغم تبدیل قرار وی از بازداشت به وثیقه با توجه به عدم توانائی در تامین آن در زندان اوین محبوس مانده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ماه ۱۳۹۹, مهدی سلیمی, نویسنده و مترجم که در زندان اوین بسر می برد با انتشار متنی از عدم توانائی در تامین وثیقه صادره برای آزادی موقت خود خبر داد. 

این فعال ادبی که با اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام، تشویق مردم به فساد و فحشا، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات, پس از اتمام بازجوئی در شعبه بازپرسی دادسرای امنیت تهران تفهیم اتهام شده و برای آزادی موقت باید وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تامین کند تا بتواند بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شود. 

در نوشته مهدی سلیمی که امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ماه توسط برادرش در صفحه اینستاگرام منتشر شده این فعال ادبی تاکید کرده که از حق دادرسی عادلانه محروم شده و در جلسه بازپرسی به او حق دفاع از خود در برابر این اتهامات سنگین در برابر بازپرس داده نشد. 

در تاریخ ۱۸ تیر ماه ۱۳۹۹, ماموران وزارت اطلاعات با یورش به منزل پدری مهدی سلیمی, نویسنده، پژوهشگر و مترجم آثار فلسفی ساکن شهرستان اهر پس از تفتیش منزل و ضبط وسائل وی را بازداشت و به بند ۲۰۹ این ارگان امنیتی واقع در زندان اوین تهران منتقل کردند. 

بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام و محرومیت از دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای خودسرانه در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده است که در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

برچسب هابند ۲۰۹ زندان اویننویسندگان در ایرانبند 209سرکوب آزادی بیان و قلم در ایرانسلول انفرادی بند۲۰۹بند۲۰۹ وزارت اطلاعاتبازجویی در بند ۲۰۹سوئیت 209تفهیم اتهام مهدی سلیمینویسندگانسرکوب آزادی بیاننویسنده و روزنامه نگارنویسندگیبند امنیتی 209سلول انفرادی بند۲۰۹ زندان اوینبازجوئی در بند ۲۰۹بازجویی در بند۲۰۹سرکوب فعالان ادبیبند۲۰۹ زندان اوینسرکوب آزادی بیان و قلمبند 209 زندان اوینWard 209بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعاتسرکوب آزادی بیان در جمهوری اسلامیدادسرای امنیتی تهرانسرکوب آزادی بیان و اندیشهprotesting rallies in mid-November 2019نویسندهسرکوب فعالان مدنی در ایرانسرکوب فعالان مدنیبند209بند ۲۰۹ بازجوئیدادسرای امنیتیبند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانسلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتمهدی سلیمیبند ۲۰۹ اوینحقوق شهروندی در ایرانسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایرانبند ۲۰۹بند۲۰۹بند ۲۰۹ بازجوییسلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹نویسندگان ایرانشعبه بازپرسی دادسرای امنیت تهرانمهدی سلیمی نویسندهشهرستان اهرکانون نویسندگان ایرانسرکوب آزادی عقیده در ایرانسرکوب نویسندگان در ایرانبند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتبازجوئی در بند۲۰۹solitary confinement for security 209بندر ۲۰۹شعبه بازپرسی دادسرای امنیتمهدی سلیمی مترجمسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب آزادی قلمبند ۲۰۹ ۴بند امنیتی ۲۰۹بیند 209نویسنده کتابسرکوب نویسندگان ایرانسرکوب فعالان ادبی در ایرانمهدی سلیمی فعال ادبینقض حقوق شهروندی در ایرانسرکوب آزادی قلم در ایرانکانون نویسندگانسرکوب آزادیسلول انفرادی بند ۲۰۹بند209 وزارت اطلاعاتبند۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانفعالان ادبی در ایرانبازداشت مهدی سلیمی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading