جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

مهرداد محمدنژاد؛ کاش می توانستم توضیح دهم چه چیزهایی را توسط زندان از دست دادم

0
843

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۲ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهرداد محمدنژاد, زندانی سیاسی و فعال رسانه ای محبوس در تیپ ۵ بند ۲ سلول ۵ زندان تهران بزرگ, در نامه ای سرگشاده با هدف هشدار به مسئولان قضائی و همچنین مسئولان زندان تهران بزرگ هرگونه اتفاق برای وی را متوجه آنها دانسته و سختی ها و مشکلات دوران حبس را شرح می دهد. این زندانی سیاسی در حال تحمل دوران محکومیت حبس ۲ سال خود در این زندان می باشد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز دوشنبه ۱۲ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهرداد محمدنژاد, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ در نامه ای سرگشاده در قالب دلنوشته به شرح سختی ها و معضلات وارده بر زندانیان در دوران حبس اشاره می کند. این زندانی سیاسی که در حال تحمل دوران محکومیت حبس ۲ سال خود از بابت فعالیتهای وی در فضای رسانه ای می باشد چندی پیش از اندرزگاه ۴ زندان اوین به تیپ ۵ زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

این روزهای مهرداد محمدنژاد در کنار سایر زندانیان سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ در پی وسعت واگیر بیماری کرونا در وضعیت بسیار بدی قرار گرفته است. این زندانی سیاسی به زبان استعاره در دلنوشته خود اعلام کرده که با توجه عدم رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان زندانیان در زندان تهران بزرگ هرگونه اتفاق برای وی متوجه دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی مستقر در دادسرای امنیت تهران و مسئولان قضائی کشور است. 

متن دلنوشته مهرداد محمدنژاد, زندانی سیاسی در ادامه می آید: 

کاش می‌توانستم توضیح بدهم چه چیزهایی را توسط زندان از دست دادم. وقتی بوکسوری در رینگ مقابل یک حریف قدرتمند قرار می‌گیرد و مشت‌های سنگین دریافت می‌کند، ابتدا دچار ترس می‌شود اما از یک لحظه به بعد، دیگر ترسش می‌ریزد و دلش می‌خواهد هر چه بیشتر و سنگین‌تر مشت بخورد. زندان هم درست همان رینگِ خونی درست لحظه‌ای است که دیوارها و میله‌ها همچون همان مشت‌ها بی‌اثر می‌شوند و زندان و بیرون از زندان  دیگر هیچ فرقی برای یک زندانی ندارد. متاسفانه با توجه به مثبت بودن تست کرونای یکی از هم بندی‌ها، اعلام می‌دارم که از همین روز شبَه کرونا نیز ناقوس وحشت و مرگ را برای زندان تهران بزرگ به صدا درآورده است.

 اینجانب از امروز اعلام می‌کنم، تمام مسوولیت سلامتی یا مرگ اینجانب برعهده آن دادیاری است که بدون هیچ دلیل منطقی و حقوقی و قضایی و با توجه به دستور صریح رییس قوه قضاییه، با برخوردی سلیقه‌ای با تقاضای مرخصی‌ام مخالفت می‌کند. در حالی که تمامی شرایط مرخصی را دارا هستم. علیرغم تقاضا و التماس‌های مادرم، بی‌رحمانه با آن مخالفت می‌کند و اجازه خروج را از این دارالبوار به من نمی‌دهد.

مهرداد محمدنژاد/ دوشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۸/ تیپ ۵ زندان تهران بزرگ

لازم به ذکر است؛ تا این لحظه دستکم ۹ نفر از زندانیان محبوس در تیپهای زندان تهران بزرگ به ویروس کرونا مبتلا شدند که از میان آنها ۱ نفر جان خود را از دست داده است. بسیاری از زندانیان سیاسی در زندان‌های سراسر کشور علیرغم بخشنامه رئیس قوه قضاییه مبنی بر اعطای مرخصی به زندانیان با محکومیت زیر ۵ سال، کماکان از اعزام به مرخصی محروم هستند.

در توضیحاتی بیشتر پیرامون مهرداد محمدنژاد, این زندانی سیاسی, در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۳۹۸, از اندرزگاه ۴ زندان اوین بدون اطلاع قبلی به تیپ ۵ زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

همچنین در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۳۹۸,  توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست “احمد زرگر”, مورد محاکمه قرار گرفت و در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۸, حکم قطعی به وی ابلاغ شد که براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران, مهرداد محمدنژاد از بابت اتهامات ” تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و همچنین از بابت اتهام “توهین به مقامات” هم به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و در مجموع به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد که با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۲ سال حبس تعزیری برای وی لازم به اجرا شد. 

پرونده این زندانی سیاسی از بابت فعالیت در فضای رسانه ای « توئیتر » با اتهامات “سب النبی و توهین به امامان شیعه”, “توهین به مقامات” و “تبلیغ علیه نظام” توسط شعبه ۱۷ دادگاه کیفری شهرستان شهریار مورد بررسی قرار گرفت و پس از تبرئه از بابت اتهام “سب النبی و توهین به امامان شیعه” از بابت ۲ اتهام “توهین به مقامات” به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” نیز به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و در مجموع به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

“مهرداد محمدنژاد”, ساکن شهرک اندیشه واقع در شهرستان شهریار, متولد ۱۳۷۵, دانشجوی رشته اقتصاد دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز واقع در سوهانک, در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۷, در پی یورش ۸ تن از ماموران وزارت اطلاعات به منزل پدری وی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه با ضرب و شتم بازداشت و به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

مجموعه دلایل بازداشت شهروندان و اتهامات مطروحه بر علیه آنان در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

برچسب هابهداشت و درماننامه زندانی سیاسینامه سرگشادهمهردادمحمدنژادزندانیان تیپ 5 زندان تهران بزرگشیوع ویروس کروناابتلا به بیماری کروناسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانزندانیان سیاسی در ایرانمهرداد محمدنژادویروس کروناکرونا ویروس در ایرانویروس کرونا در زندانهای ایرانزندانیان سیاسیسرکوب فعالان رسانه ایحبس تعزیری زندانیان سیاسیکروناقرنطینه بیماران کرونا در ایرانبیماری کرونا در زندانهای ایرانفعالان رسانه ایسرکوب روزنامه نگاران در ایرانتیپ ۵ زندان تهران بزرگشیوع بیماری کرونا در ایرانویروس کروید ۱۹دلنوشته مهرداد محمدنژادزندانیان سیاسی و عقیدتیسرکوب شهروندان در ایرانسرکوب آزادی بیانتیپ یک زندان تهران بزرگزندان تهران بزرگ تیپ ۵کرونا ویروسآلودگی به ویروس کروناحبس تعزیریفعال رسانه ایسرکوب آزادی بیان و قلمبیماری زندانیان در ایراندلنوشته زندانیان سیاسیویروس کرونا در ایرانبیماری کرونا در ایراننامهنامه زندانیان سیاسیسرکوب ازادی بیان در ایرانوزارت بهداشت و درمانتیپ ۵ زندانبیماری کروناویروس بیماری کروید ۱۹بهداشت و درمان زندانیان در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایرانمحکومیت به حبس تعزیریدلنوشتهوزیر بهداشت و درمانکرونا در ایرانکرونا در زندانهای ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading