پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

مایکل وایت, شهروند آمریکایی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد

0
653

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ماه ۱۳۹۹, مایکل وایت, شهروند آمریکایی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد و  سرباز سابق نیروی دریایی آمریکا پس از آزادی از این زندان ایران را به مقصد کشورش ترک کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از آسوشیتدپرس, امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ماه ۱۳۹۹, مایکل وایت, شهروند آمریکائی و زندانی محبوس در بند ۵ زندان وکیل آباد مشهد که پس از مسافرت به ایران بازداشت و به تحمل حبس محکوم شده بود پس از آزادی از زندان با یک فروند جت خصوصی ایران را به مقصد سوئیس و پس کشورش آمریکا ترک کرد. 

براساس این گزارش, این شهروند آمریکائی پس از آزادی از زندان وکیل آباد از طریق یک فروند جت متعلق به دولت سوئیس خاک ایران را به مقصد سوئیس ترک کرده است.

این خبرگزاری گزارش داد که برایان هوک, نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران ساعاتی پیش به همراه یک پزشک عازم سوئیس شده تا با مایکل وایت دیدار و او را در بازگشت به آمریکا همراهی کند.

جوان وایت, مادر مایکل وایت, در بیانیه ای که به مناسبت آزادی فرزندش منتشر کرده گفت: “در ۶۸۳ روز گذشته پسر من در ایران به عنوان گروگان توسط سپاه پاسداران نگه داشته شده بود و من تمام این مدت را در کابوس گذراندم. خوشوقتم که اعلام کنم این کابوس به پایان رسیده است و پسر من در سلامتی کامل در راه خانه است”.

مادر مایکل وایت, در اسفند ماه ۱۳۹۷ در گفتگو با مجله تایمز پیرامون وضعیت فرزندش گفته بود: ” پسرش مایکل وایت، ۴۶ ساله، تابستان سال ۱۳۹۷ برای چندمین بار به ایران سفر کرده بود تا دوست دختر ایرانی ‌خود را ببیند، اما هیچگاه به پرواز بازگشت خود نرسید. مایکل وایت قرار بوده ۶ تیرماه ۱۳۹۷ از دبی به آمریکا پرواز کند اما هیچ گاه بازنگشت و بعدها متوجه بازداشت وی در مشهد شدند”. 

در بهمن ماه ۱۳۹۸, غلامعلی صادقی، دادستان مشهد،علت بازداشت مایکل وایت را داشتن “شاکی خصوصی” عنوان کرده بود. 

غلامعلی صادقی در این مورد که آیا “اتهامی امنیتی” هم متوجه این فرد هست یا نه، گفته بود که این موضوع در حال بررسی است، اما آنچه که فعلا محرز ‌و مسلم است این است که این فرد شاکی خصوصی دارد.

اتهاماتی که به ادعای دادستان مشهد متوجه مایکل وایت، عضو پیشین نیروی دریایی آمریکا شده بود  توهین به رهبر جمهوری اسلامی و انتشار عمومی یک عکس خصوصی از یک خانواده بوده که به واسطه ۲ اتهام مذکور این شهروند آمریکائی به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

لازم به ذکر است طی سال‌های گذشته مقام‌های امنیتی ایران و به خصوص سپاه پاسداران بسیاری از شهروندان خارجی به خصوص شهروندان آمریکایی را در ایران بازداشت کردند. بسیاری از این افراد به دعوت رسمی از سوی دانشگاه‌ها و موسسات علمی به ایران سفر کرده بودند اما در ادامه به “اتهام جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم” یا تحت عنوان “پروژه نفوذ” بازداشت و محاکمه شدند.

همچنین حکومت جمهوری اسلامی در سالهای اخیر از بازداشت و اعمال فشار بر شهروندان ۲ تابعیتی و شهروندان خارجی بعنوان اهرمی برای معامله و گروگانگیری در جهت رفع مشکلات اقتصادی استفاده کرده است. 

 بازداشت خودسرانه و بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading