جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

جلسه محاکمه رسول طالب مقدم, فعال کارگری برگزار شد

0
1555

حقوق بشر در ایران – روز جاری, جلسه دادرسی بر پرونده “رسول طالب مقدم”, فعال کارگری و از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و از بازداشت شدگاه تجمع اعتراضی اخیر به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه, امروز چهارشنبه ۲۳ مردادماه ۱۳۹۸,”رسول طالب مقدم”, فعال کارگری و عضو سندیکای رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و از بازداشت شدگان تجمع اعتراضی ۱۱ اردیبهشت ماه سالجاری به مناسبت روز جهانی کارگر در مقایب ساختمان مجلس در تهران, توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ایمان افشاری” برگزار شد و این فعال کارگری دفاعیات خود را ارئه کرد. این فعال کارگری در خردادماه سالجاری به جهت ابلاغ کیفرخواست به شعبه مذکور احضار شده بود. 

براساس این گزارش, “رسول طالب مقدم”, از بابت اتهامات: “اخلال در نظم عمومی” و “تبلیغ علیه نظام” که جملگی اتهامات به دلیل فعالیت و حضور وی در تجمع اعتراضی ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, در مقابل ساختمان مجلس در تهران بود توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی “ایمان افشاری” مورد محاکمه قرار گرفت. 

در طی جلیه دادرسی, وکیل مدافع رسول طالب مقدم, ضمن رد هر ۲ اتهام فوق بر موکل خود لایحه دفاعیه ای را در جهت تفهیم دادگاه مبنی بر تبرئه این فعال کارگری از هر ۲ اتهام مورد اشاره به دادگاه ارائه کرد. 

رسول طالب مقدم, در جریان تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, در مقابل ساختمان مجلس در تهران برگزار شده بود به همراه بیش از ۴۰ تن دیگر از فعالان کارگری و مدنی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود و پس از انتقال به مقر پلیس امنیت به بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود. 

این فعال کارگری با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع یک قرار وثیقه به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان و یک قرار کفالت به مبلغ ۳۰ میلیون تومان در تاریخ  ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, پس از تفهیم اتهام از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شده بود. 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پیشتر با انتشار فراخوانی از کارگران خواسته بود که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت همزمان با روز جهانی کارگر در تجمع اعتراضی در برابر مجلس شورای اسلامی حضور یابند.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

 همچنین بازداشت خودسرانه افراد بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

سازمان عفو بین الملل, در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸, با انتشار بیانیه ای فراخوانی خواستار آزادی بی قید و شرط فعالان کارگری و مدنی ; ندا ناجی, عاطفه رنگریز و آنیشا اسداللهی و فعال رسانه ای و روزنامه نگار مرضیه امیری و لغو همه اتهامات امنیتی وارده به آنها شده بود. در این فراخوان به نگهداری طولانی مدت این افراد در سلول های انفرادی اشاره شده و از آن به عنوان ناقض قانون “نلسون ماندلا” و مصداق شکنجه، برخوردهای بیرحمانه و تحقیرآمیز یاد شده است. ضرب و شتم آنیشا اسداللهی در زمان بازداشت اول و تفتیش وسائل شخصی وی و خانواده اش در هنگام بازداشت دوم، نگه داری عاطفه رنگریز و ندا ناجی در زندان قرچک ورامین در کنار زندانیان سایر جرایم و نگهداری مرضیه امیری در سلول های انفرادی برای بیش از یک ماه از دیگر نکاتی است که در این بیانیه به آن پرداخته شده است.

همچنین در تاریخ ۸ مردادماه ۱۳۹۸, اتحادیه کارگران بخش خصوصی کانادا, “یونیفور” به نمایندگی از ۳۱۵ هزار تن عضو این مجموعه کارگری با انتشار بیانیه ای نسبت به بازداشت فعالان کارگری که در این این تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر بازداشت شده بودند  ابراز نگرانی کرد و بازداشت این افراد در آن تجمع اعتراضی را ناشی از نگاه تبعیض آمیز حکومت جمهوری اسلامی در ایران به کارگرانی که بدون هیچگونه طمع سیاسی و فقط به صرف مطالبات خود اعتراض می کنند دانست. 

برچسب هاسندیکای شرکت واحدسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومههیئت‌مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهرانشرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانشرکت واحد اتوبوس رانیشرکت واحدتبلیغ علیه نظامهیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهسرکوب آزادی بیان در ایراناخلال در نظم عمومیهیئت‌مدیره سندیکای شرکت واحدروز جهانی کارگرنایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهحقوق بشرمحاکمهسرکوب شهروندان در ایرانکارگران شرکت واحد شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومهفعال سندیکائیحقوق بشر در ایراننقض حقوق بشر در ایراندادرسیشعبه ۲۶ دادگاه انقلابقاضی ایمان افشاریکارگرفعال کارگریفعال سندیکاییاخلال در نظم و آسایششرکت واحد اتوبوسرانیراننده اتوبوسسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانیحقوق شهروندی در ایرانفعالان کارگریایمان افشاری

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading