پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

احضار تلفنی محمد مهدوی فر, فعال مدنی در تبعید, به دادستانی شهرستان سرباز

0
966

محمد مهدوی فر, فعال مدنی, که در حال سپری کردن دوران تبعید ۴ ساله خود در شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان میباشد برای فردا دوشنبه به دفتر دادستانی این شهرستان احضار شده است. احضار این فعال مدنی در حالی صورت گرفته که وی از امضا کنندگان بیانیه استعفای رهبر جمهوری اسلامی و بازنگری در قانون اساسی که چندی پیش به امضای ۱۳ تن دیگر از فعالان مدنی و سیاسی دیگر رسید بوده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸, محمد مهدوی فر, فعال مدنی و از زندانیان سابق سیاسی که در حال سپری کردن دوران محکومیت تبعید ۴ ساله خود در شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان میباشد, بصورت تلفنی به دفتر دادستانی این شهرستان برای تاریخ فردا دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ احضار شده است. محمد مهدوی فر به همراه ۱۳ تن دیگر از فعالان مدنی و سیاسی با انتشار بیانیه ای خواستار برکناری آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی شده بودند. این افراد با ذکر دلایلی که مبتنی بر اسناد بین المللی حقوق بشر و میثاق های بین المللی است بر محق بودن شهروندان ایران در برخورداری از حقوق شهروندی و تامین اجتماعی متناسب با شرایط اقتصادی حال حاضر در ایران خواستار بازنگری در قانون اساسی و همچنین بر استعفای علی خامنه ای از سمت رهبری را تاکید کردند. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران, احضار محمد مهدوی فر, به دفتر دادستانی شهرستان سرباز در حالی صورت گرفت که این فعال مدنی اخیرا, به همراه ۱۳ تن دیگر از فعالان مدنی و سیاسی با انتشار بیانیه ای خواستار استعفای رهبر جمهوری اسلامی « علی خامنه ای»  و بازنگری در قانون اساسی ایران شده بود. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ با توجه به سفر اخیر شینزو آبه, نخست وزیر ژاپن به ایران, محمد مهدوی فر به همراه ۱۳ تن دیگر از فعالان سیاسی و مدنی در ایران نامه ای را خطاب به وی به ۲ زبان فارسی و انگلیسی منتشر کرده و نسخه ای از آن نامه را به سفارت ژاپن در تهران تحویل دادند. این فعالان مدنی در نامه مذکور برعدم کفایت و بحران گسترده و نبود احترام به حقوق شهروندی و سرکوب آزادی بیان در ایران از سوی حکومت جمهوری اسلامی تاکید کرده است. 

اصل نامه مذکور که نسخه ای از آن جهت انتشار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفته در ادامه می آید.

نخست وزیر محترم کشور ژاپن جناب آقای شینزو آبه

با سلام و تقدیم احترام

رونوشت نامه‌ای را که خطاب به آقای خامنه‌ای نوشته‌ایم و در رسانه‌ها منتشر شده است به سفارت کشور متبوع شما فرستاده‌ایم.
شما باید از هستی و زمان متشکر باشید که در خاک ایران متولد نشده‌اید زیرا توسط سربازان رهبری که برای مذاکره با او به ایران آمده‌اید به جرم همکاری با دولت متخاصم آمریکا زندانی‌تان می‌کردند.

آقای خامنه‌ای رهبر مشروع ایران نیست. او هیچ احترامی برای حق مردم ایران قائل نیست و کشور را به دو پاره تقسیم کرده است. یک پاره را مدافع مقاصد خودش کرده است و همه نیروهای نظامی و امنیتی و قضایی را پشتیبان آن گروه کرده است و گروهی دیگر را که با منویات و تصمیمات غلط او همراهی نمی‌کنند توسط گروه اول سرکوب می‌کند.

یکی از این سرکوب‌شدگان که خونش را به ناحق ریختند و در زندان و بازجویی او را کشتند ستار بهشتی است و اینک مادر داغ‌دیده‌ی ستم‌کشیده‌اش خانم گوهر عشقی این نامه را به شما می‌نویسد و از شما می‌خواهد حضورتان را در ایران محدود به منافع کشور ژاپن نکنید و برای خاطر پایین کشیدن قیمت نفت، خون مردمان سرزمین ما را ناچیز و بی‌مقدار نکنید.

آقای آبه

رهبر ایران در نزد مردم ایران هیچگونه مشروعیتی ندارد زیرا نه با رای مردم که با رای عده‌ای انتخاب شده است که خودش آنان را انتخاب می‌کند. او هیچ حرمت و شرافتی برای ساکنان ایران قائل نیست و حقوق بشر ایرانی را فدای گسترش جنگ‌افروزی‌های خودش کرده است. شما باید با مردم ایران صحبت کنید نه با آقای خامنه‌ای!

آقای آبه

خون انسان از نفت ارزشمندتر است زیرا حیات انسان به خون اوست اما در مملکت ما نفت سیاه بر خون سرخ ارجحیت یافته است و آقای خامنه‌ای به مدد پول این نفت سیاه خون سرخ مردم ما را می‌ریزد. خورشید ژاپن را خون سرخ کرده است و خورشید ما را نفت سیاه کرده است. به رنگ پرچم خودتان وفادار باشید و با مسئول سیاه‌بختی مردم ایران گفت‌وگو نکنید زیرا او مشروعیت ندارد.

۱۴ تن از فعالان مدنی و سیاسی داخل کشور مطالبه گر استعفای رهبر جمهوری اسلامی و تغییر قانون اساسی ایران هستند

 

محمد مهدوی فر, معروف به شاعر الفبا, در تاریخ ۷ مرداد‌ماه ۱۳۹۷، در بخش دوم از همین پرونده توسط شعبه ۱۰۱ کیفری دو دادگستری آران و بیدگل به اتهام “معاونت در نشر اکاذیب” به تحمل ۸ ماه حبس و محکوم شده بود. وکالت این پرونده برعهده محمد نجفی وکیل دادگستری بود که در حال حاضر در زندان اراک در حال تحمل حبس میباشد.

این فعال مدنی, در تاریخ ۹ مهرماه ۱۳۹۷، در بخش نخست پرونده خود توسط شعبه اول دادگاه انقلاب آران و بیدگل به اتهام “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” به ۴ سال و نیم حبس تعزیری و ۴ سال تبعید به شهرستان سربازمحکوم گردیده بود.

با توجه به درخواست تجدیدنظر خواهی بر روی حکم صادره که در قسمت اول پرونده و توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اران و بیدگل با اتهامات “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” که وی را در مجموع به ۴ سال حبس تعزیری و ۴ سال تبعید به شهرستان سرباز محکوم کرده بود, در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۱۳۹۷، جلسه دادگاه تجدید نظر وی در بخش اول پرونده و توسط دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان برگزار شده بود. بر اساس این رای حکم صادره در دادگاه بدوی عینا توسط دادگاه تجدیدنظر تائید شد.

در ساعات پایانی شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ حکم تبعید محمد مهدوی فر فعال مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی اصفهان که در قسمت اول پرونده خود علاوه بر تحمل ۴ سال و نیم حبس, به ۴ سال تبعید به شهرستان سرباز محکوم شده بود به مرحله اجرا در آمد و این فعال مدنی از زندان مرکزی اصفهان توسط ماموران امنیتی به شهرستان سرباز منتقل شد. 

گفتنی است محمد مهدوی فر, فعال مدنی در اسفند سال ۱۳۹۶ در پرونده‌ای که با وکالت سعید غلامیان، توسط دادگاه کیفری شهرستان آران و بیدگل به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” و “ارتباط با دول بیگانه” به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و پرداخت ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده بود، محکومیت وی پس از ارجاع به دادگاه تجدیدنظر از سوی شعبه ۱۶ دادگاه تجدید نظر استان اصفهان عیناً تائید شد.

این فعال مدنی در طی مدتی که در زندان اصفهان در حال تحمل کیفر بود بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در بند عمومی و در کنار زندانیان معتاد به مواد مخدر نگهداری می‌شد.
این فعال مدنی پیش‌تر در تاریخ ۲۴ دیماه سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در مشهد بازداشت و جهت تحمل مدت محکومیت خود به زندان مرکزی اصفهان منتقل شده بود.

لازم به توضیح است این فعال مدنی, در سال ۱۳۹۳ پس از سرودن یک مثنوی ۳۲ بیتی به نام “الفبا” و خواندن آن در انجمن‌های ادبی شهر کاشان، توسط شعبه دو بازپرسی آران و بیدگل (به نیابت از شعبه هم‌عرض بازپرسی در کاشان) مورد بازجویی قرار گرفت.
آقای مهدوی‌فر از بابت پرونده مفتوحه در سال ۹۴ در شعبه ۱۰۵ کیفری دو دادگستری کاشان محاکمه و به اتهام «نشر اکاذیب» به ۱ سال و نیم حبس محکوم شد.

نهایتاً، شعبه ۲۳دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان به ریاست حمیدرضا امانی حکم ۱ سال و نیم حبس وی را از طریق اصلاح اتهام از «نشر اکاذیب» به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ده ماه حبس تقلیل و با «رعایت بند ب از ماده ۳۳ قانون وصول» مجازات وی را به ۳۰ میلیون ریال جزای نقدی تبدیل کرد.

لازم به ذکر است که مهدوی‌فر کمی بعد مورخ دوشنبه ۲۹ شهریورماه ۱۳۹۵، در منزل شخصی‌اش توسط مأموران اداره اطلاعات بازداشت و به سلول‌های انفرادی زندان اصفهان، تحت مدیریت وزارت اطلاعات منتقل شده بود که پس از تحمل حدود ۴۵ روز بازداشت از زندان مرکزی اصفهان آزاد شده بود.

سرکوب فعالان مدنی و مطبوعات و فضای مجازی در ایران مصداق بارز و آشکار نقض حقوق بشر و سرکوب آزادی بیان و ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار آزادانه و بدون مزاحمت و ملاحظات مرزی افکار و عقاید و نظریات آنها به هر طریق ممکن تاکید کرده است.

برخورداری افراد از حق دادرسی عالادنه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

لازم به ذکر است که صادق لاریجانی, رئیس وقت قوه قضائیه ایران در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ در نشستی که با مسئولان قضائی داشت گفته بود هیچ فردی به دلیل انتقاد مورد بازداشت و محاکمه قرار نمیگیرد که پرونده محمد مهدوی فر و سایر فعالان مدنی نمونه ای بارز و آشکار از سرکوب آزادی بیان و قلم و نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در ایران میباشد.

همچنین علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی بارها در صحبتهای خود مدعی شده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد بازداشت و تعقیب قضائی قرار نمی گیرد که در نوع خود صحبتهای این مقام اول حکومت جمهوری اسلامی با واقعیتی که جامعه ایران و ارگانهای امنیتی آن را در دستور کار خود قرار دادند مغایر یکدیگر میباشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading