چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

گزارشی از آخرین وضعیت محمد مهدوی فر, فعال مدنی محبوس در زندان کاشان

0
872

حقوق بشر در ایران – “محمد مهدوی فر”, زندانی سیاسی محبوس در زندان کاشان, که از تیر ماه سالجاری به اتهام فعالیتهای مدنی و از جمله همراهی با ۱۳ تن دیگر از فعالان مدنی در امضای بیانیه استعفای رهبر جمهوری اسلامی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد کماکان در این زندان در بین زندان جرائم خطرناک و غیرسیاسی بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۸, “محمد مهدوی فر”, فعال مدنی اهل آران و بیدگل, محبوس در بند موسوم به تنبیهی در زندان کاشان که در اواخر تیر ماه سالجاری و در حالی که در حال سپری کردن دوران تبعید ۲ ساله خود در شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان به سر می برد به اتهام تداوم فعالیتهای مدنی از قبیل مشارکت با ۱۳ تن دیگر از فعالان مدنی در امضای بیانیه استعفای علی خامنه ای, پس از بازداشت از بابت اتهاماتی همچون “توهین به رهبری” و “اقدام علیه امنیت ملی” در پرونده ای جدید مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و در شرایط بلاتکلیف در زندان کاشان بدون رعایت اصل تفکیک جرائم به سر می برد. 

به نقل از یک منبع نزدیک به “محمد مهدوی فر” در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ محمد مهدوی فر, به دلیل فعالیتهایی که پس آزادی مشروط و انتقال به شهرستان سرباز جهت سپری کردن دوران تبعید خود انجام داده بود که می توانم به امضای بیانیه موسوم به ۱۴ فعال مدنی در استعفای رهبر جمهوری اسلامی و یا نامه ای که این فعال مدنی پیش از بازداشت اخیرش به علی خامنه ای نوشته بود  در اواخر تیر ماه سالجاری از بابت اتهامات “توهین به رهبری” و “اقدام علیه امنیت ملی” توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ از تیر ماه که “محمد مهدوی فر” بازداشت شد تا چند روز قبل در بازداشت موقت و بطور بلاتکلیف در زندان و در بند تنبیهی نگهداری می شد و از چندی پیش و با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام  بنا بر اعلام شعبه بازپرسی این فعال می تواند وکیل مورد نظر خود را به دادگاه معرفی کند و از آنجائی که پرونده تشکیل شده برای این فعال مدنی به ۲ قسمت تقسیم شده بخشی از اتهامات منتسب به “محمد مهدوی فر” در دادگاه انقلاب کاشان و بخشی دیگر نیز در دادگاه کیفری همین شهرستان مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. 

این منبع مطلع در ادامه گفت؛  نگهداری محمد مهدوی فر, در زندان کاشان در میان متهمان جرائم خطرناک و در بندی از این زندان است که از آن با عنوان “بند تنبیهی” یاد می شود چرا که اکثر متهمان آن بند جرائم غیرسیاسی از قبیل موادمخدر, قتل و یا جرائم اقدامات مسلحانه را مرتکب شدند. 

لازم به ذکر است؛ محمد مهدوی فر, فعال مدنی, اهل شهرستان آران و بیدگل, در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۸,  در حالی که برای مرخصی از تبعید به محل سکونت خود بازگشته بود در خیابان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفهیم اتهام از بابت اتهام “توهین به رهبری” تفهیم اتهام شد و پس از انتقال به منزل و تفتیش و ضبط لوازم شخصی وی به زندان کاشان منتقل شد. 

محمد مهدوی فر, پیش از این و در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۸, از سوی دفتر دادستانی عمومی و انقلاب شهرستان سرباز به جهت شرکت در جلسه بازپرسی به اتهام امضای بیانیه استعفای رهبر جمهوری اسلامی به همراه ۱۳ تن دیگر از فعالان مدنی و سیاسی احضار شده بود. پس از گذشت چند روز از احضار این فعال مدنی و حضور وی در جلسه بازپرسی با توجه به پیام کوتاهی که در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۸, از سوی  واحد اطلاع رسانی و ابلاغ قوه قضائیه دریافت کرد متوجه شد که پرونده جدیدی برای وی مفتوح شده و آن پرونده به شعبه ۱ بازپرسی شهرستان آران و بیدگل ارجاع شده است. 

این فعال مدنی در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۸, با توجه به دریافت پیام کوتاهی متوجه شده بود که پرونده قضائی جدیدی که از بابت امضای بیانیه اخیر به همراه ۱۳ تن دیگر از فعالان سیاسی و مدنی برای وی باز شد به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان آران و بیدگل ارجاع شده است.

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۸ خرداد ماه ۱۳۹۸,  گفتگویی رادیویی با محمد مهدوی فر پیرامون دلایل و اهداف ۱۴ فعال مدنی از امضای این بیانیه استعفای علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی را تشریح کرد. 

علیرغم بازداشت محمد مهدوی فر از سوی نیروهای امنیتی و تفهیم اتهام از بابت اتهام “توهین به رهبری”, حقوق بشر در ایران در این گزارش خبری قادر به تائید قطعی این بازداشت به دلیل امضای بیانیه ۱۴ فعال مدنی برای استعفای علی خامنه ای نیست و کماکان فعالان مدنی و حقوق بشر داخل ایران در تلاش برای دستیابی به اتهامات و یا دلایل قطعی بازداشت محمد مهدوی فر هستند. 

این فعال مدنی در تاریخ ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۷, پس از آزادی مشروط جهت اجرای حکم تبعید ۴ ساله خود به همراه ماموران امنیتی به شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان منتقل شد.

محمد مهدوی فر معروف به شاعر الفبا  پیشتر در تاریخ ۹ مهرماه ۱۳۹۷، در بخش نخست پرونده خود توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب آران و بیدگل به اتهام “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” به ۴ سال و نیم حبس تعزیری و ۴ سال تبعید به شهرستان سرباز محکوم شده بود. 

همچنین در تاریخ ۷ مرداد ماه سال جاری، در بخش دوم این پرونده توسط شعبه ۱۰۱ کیفری دو دادگستری آران و بیدگل به اتهام “معاونت در نشر اکاذیب” به تحمل هشت ماه حبس و محکوم شده بود.

با توجه به درخواست تجدیدنظر خواهی بر روی حکم صادره که در قسمت اول پرونده و توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اران و بیدگل با اتهامات “توهین به رهبری” و “تبلیغ  علیه نظام” که وی را در مجموع به ۴ سال حبس تعزیری و ۴ سال تبعید به شهرستان سرباز محکوم کرده بود,  در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۱۳۹۷، جلسه دادگاه  تجدید نظر وی در بخش اول پرونده و توسط دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان برگزار شده بود. بر اساس این رای حکم صادره در دادگاه بدوی عینا توسط دادگاه تجدیدنظر تائید شد. 

از سوی دیگر, محمد مهدوی فر به همراه ۱۳ تن از فعالان سیاسی و مدنی داخل ایران با انتشار ۲ بیانیه در تاریخ های  ۲۱ خرداد و ۸ تیر ماه سالجاری, خواستار استعفای “علی خامنه ای” رهبر جمهوری اسلامی شده بودند. بدنبال گسترش این بیانیه و از سوی دیگر حضور و همراهی جمعی دیگر از شهروندان برای مطالبه گری و همراهی با این ۱۴ فعال مدنی و سیاسی باعث ایجاد برخی رفتارهای  قهرآمیز از سوی ارگانهای امنیتی و قضائی را بر علیه این ۱۴ فعال مدنی و سیاسی را در پی داشته است. 

بر همین اساس محمد مهدوی فر, فعال مدنی که در حال سپری کردن دوران تبعید ۴ ساله خود در شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان می باشد پس از احضار از سوی دفتر دادستانی شهرستان سرباز و بازجوئی از سوی دادستان این شهرستان با توجه به پیام کوتاهی که در ترایخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۸, از سوی  واحد اطلاع رسانی و ابلاغ قوه قضائیه دریافت کرد متوجه شد که پرونده جدیدی برای وی مفتوح شده و آن پرونده به شعبه ۱ بازپرسی شهرستان آران و بیدگل ارجاع شده است. 

در ماده ۲۵ از اعلامیه جهانی حقوق بشر بر حق شهروندان در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب و همچنین رفع نیازهای روز مره و برخورداری هر شهروند از رفاه اجتماعی و همچنین برخورداری از تامین اجتماعی مناسب افراد در مواقع بیکاری و یا بازنشستگی, بیوگی و یا از کار افتادگی که در خور و مناسب مقام انسانی افراد باشد تاکید شده است.

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading