پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

محسن حق شناس, فعال دانشجوئی جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد

0
784

حقوق بشر در ایران – “محسن حق شناس”, فعال دانشجوئی و دانشجوی طراحی صحنه و از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶ که پیش از این توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران, به ریاست “حسن بابائی” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, “محسن حق شناس”, فعال دانشجوئی و دانشجوی طراحی صحنه در دانشگاه تهران که در جریان تجمعات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶ بازداشت و از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و”اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی” توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به تحمل ۱ سال حبس تعزیری, دو سال ممنوعیت خروج از کشور و همچنین ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب, گروهها و فعالیتهای رسانه ای شامل مطبوعات و فضای مجازی و دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود جهت اجرای حکم حبس ۱ سال خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. 

براساس این گزارش, در تاریخ ۱۱ شهریور ماه ۱۳۹۸, شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست “حسن بابایی” با صدور حکمی که بصورت غیابی و با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی که “برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر با حضور متهم و وکیل مدافع وی تاکید می کند” این فعال دانشجوئی را از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و”اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری, دو سال ممنوعیت خروج از کشور و همچنین ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب, گروهها و فعالیتهای رسانه ای شامل مطبوعات و فضای مجازی و دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شد.

لازم به ذکر است, “محسن حق‌شناس”, دانشجوی طراحی صحنه دانشگاه تهران, در تاریخ ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۶ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران, به ریاست ماشالله احمدزاده, قاضی وقت شعبه مذکور مجموعا به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

این فعال دانشجوئی, در جریان تجمعات اعتراضی گسترده شهروندان موسوم به تجمعات اعتراضی دیماه ۱۳۹۶ به همراه بیش از ۵۰ تن دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ در این زندان منتقل شده بود. 

سرکوب فعالان دانشجوئی, در حالی رخ می‌دهد که بر طبق اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر برگزاری تجمعات اعتراضی را بعنوان حق برای افراد محترم می شمارد و به عنوان یک حق بر آن تاکید میکند. همچنین در اصل ۲۷ قانون ساسی برگزاری تجمعات اعتراضی بدون سلاح و مسالمت آمیز, برای شهروندان بعنوان حق در نظر گرفته شده است.

مجموعه اتهامات منتسبه بر محسن حق شناس, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و قلم و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading