پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

گزارشی از وضعیت ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی در بازداشت

0
1416

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹، ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی – آلمانی، علیرغم گذشت نزدیک به ۳ هفته از زمان بازداشت در سلول انفرادی زندان اوین در محرومیت از ملاقات و درمان تحت بازجوئی قرار دارد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۲۵ مهر ماه ۱۳۹۹، ناهید تقوی – متولد: ۱۳۳۳، شهروند دو تابعیتی ایرانی – آلمانی، که پس از سفرش به ایران در منزل شخصی خود در تهران، پس از تفتیش منزل و ضبط اقلام شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه، چند جلد کتاب، پاسپورت و برخی لوازم شخصی دیگر بازداشت و به سلول انفرادی یکی از بندهای امنیتی زندان اوین  منتقل شد با توجه به کهولت سن و مشکلات بیماری نگهداری وی در این شرایط ضریب خطر جانی اش را بیش از پیش افزایش داده است. این شهروند دو تابعیتی، از حق تماس و ملاقات با نزدیکان و خانواده خود محروم مانده و فقط در آخرین تماسی که با نزدیکان خود داشته به آنها از وضعیت خود خیلی کوتاه در حد چند ثانیه صحبت کرده است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “خانم تقوی با توجه به کهولت سن از بیماری فشار خون و ناراحتی های جسمی رنج می برد. همچنین با توجه به عمل جراحی که پیش از این انجام داده نگهداری وی در این شرایط هم استرس و فشار روحی و روانی وی را دو چندان می کند و هم باعث تشدید مشکلات جسمانی وی خواهد شد. با توجه به پیگیریهای صورت گرفته مشخص شده در سلول انفرادی یکی از ارگانهای امنیتی در زندان اوین تحت بازجوئی قرار دارد و در آخرین تماسی که در تاریخ ۷ آبان ماه و فقط در چند ثانیه ناهید تقوی با برادر خود داشت فقط گفت زنده ام.”

این منبع مطلع در ادامه پیرامون چگونگی اطلاع یافتن خانواده ناهید تقوی از نحوه بازداشت وی به حقوق بشر در ایران گفت: “مریم کلارن، پیش از بازداشت مادرش، تصاویری را از سفر خود برای وی از طریق واتس اپ ارسال کرده بود و وقتی که متوجه شد ناهید تقوی به آن پیامها جواب نمی دهد نگران شد. با توجه به عمل جراحی که پیش از این انجام داده بود ابتدا همه فکر می کردند در خانه بیهوش شده و در نهایت پس از تماس با دایی های خود از بی خبری از وضع مادرش به آنها اطلاع رسانی کرد. پس از اینکه برادران خانم تقوی به خانه مراجعه کردند متوجه آشفتگی منزل شدند که گویا تفتیش شده و برخی اقلام از قبیل پاسپورت، چند جلد کتاب و گوشی تلفن همراه خانم تقوی هم ضبط شده و ناهید تقوی هم در خانه نبود. در نهایت پس از پرس و جو از همسایه ها مطلع بازداشت ناهید تقوی توسط نیروهای امنیتی شدند. با توجه به مراجعه اولیه برادر ناهید تقوی به دادسرای زندان اوین مطلع می شوند وی در سلول انفرادی تحت بازجوئی قرار دارد. حتی اجازه دسترس وی به داروهایش را هم ندادند.”

لازم به ذکر است طی سال‌های گذشته مقام‌های امنیتی ایران و به خصوص سپاه پاسداران بسیاری از شهروندان دو تابعیتی را در ایران بازداشت کرده‌اند. بسیاری از این افراد به دعوت رسمی از سوی دانشگاه‌ها و موسسات علمی به ایران سفر کرده بود اما در ادامه به “اتهام جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم” یا تحت عنوان “پروژه نفوذ” بازداشت و محاکمه شدند. 

همچنین حکومت جمهوری اسلامی در سالهای اخیر از بازداشت و اعمال فشار بر شهروندان ۲ تابعیتی بعنوان اهرمی برای معامله و گروگانگیری در جهت رفع مشکلات اقتصادی استفاده کرده است. 

سرکوب شهروندان دو تابعیتی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات دفاعی در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هاسلول انفرادیبند ۲۰۹ زندان اوینسلول انفرادی بند ۲۰۹بازداشت و بیخبری از شهروندانزندان اوین بند زنانشهروندان ۲تابعیتی در ایرانناهید تقوی شهروند ایرانی آلمانیشهروندان دو ملیتیبند۲۰۹ زندان اوینبازداشت شهروندان دو تابعیتیسلول انفرادی بند۲۰۹ زندان اوینزندانیان سیاسی زندان اوینشهروندان دوملیتینقض حقوق بشر در جمهوریناهید تقوی شهروند ۲ ملیتیبازداشت و بیخبریبازداشتگاهبند زنان زندان اوینسرکوب شهروندان دو تابعیتی در ایراناخبار نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیمحاکمه شهروندان دوتابعیتیشهروندان دو تابعیتی در ایرانناهیدتقوی شهروند۲ملیتینقض حقوق بشر در ایرانشهروندان دو تابعیتیبازداشت و بی خبریسرکوب شهروندان ۲ تابعیتینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانشهروندان ۲ ملیتیشهروندان دو تابعیتی میمنت حسینیناهیدتقوی شهروند ایرانی آلمانینقض حقوق بشرشهروندان دوتابعیتیسرکوب شهروندان دو ملیتیسلول انفرادی زندانیانسلول انفرادی بند۲الفبازداشت شهروندان کوردشهروندان 2 تابعیتیبازداشت و بلاتکلیفیبازداشتگاه اداره اطلاعاتسرکوب شهروندان دوتابعیتینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیسلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتسلول انفرادی بنددوالفناهیدتقویبازداشتسرکوب شهروندان در ایرانبازداشت شهروندان در ایرانبند زنان در زندان اوینسلول انفرادی بند۲الف سپاهگزارش نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیشهروندان ۲ تابعیتیبازداشت ناهید تقویزندان اوینبازداشت شهرونداننقض حقوق بشرد ر ایرانسلول انفرادی در زندان اوینسرکوب شهروندان دو تابعیتیشهروندان ۲ تابعیتی در ایرانشهروندان 2 ملیتی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading