جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

دادگاه تجدیدنظر: نسیم صادقی, فعال ملی مدنی محاکمه شد

0
763

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۹ دی ماه ۱۳۹۸, جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات نسیم صادقی, فعال ملی مدنی ساکن تبریز در مرحله تجدید نظرخواهی توسط شعبه ۳ دادگاه تجدید نظر خواهی استان آذربایجان شرقی به ریاست قاضی احراری برگزار شد و نسیم صادقی دفاعیات خود را به دادگاه ارائه کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۲۹ دی ماه ۱۳۹۸, نسیم صادقی, فعال ملی مدنی ساکن تبریز که پیش از این و در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب این شهر از بابت اتهام “فعالیت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به نفع گروه‌های مخالف نظام”, در مجموع به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود در مرحله تجدید نظرخواهی توسط شعبه ۳ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی به ریاست قاضی احراری مجددا مورد محاکمه قرار گرفت و و دفاعیات خود را بابت اتهامات مذکور به دادگاه ارائه کرد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “با توجه به ابلاغیه ای که پیش از این از سوی شعبه ۳ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی برای نسیم صادقی, فعال مدنی ارسال شده بود وی راس ساعت مقرر در جلسه دادرسی حاضر شد و با بی اساس خواندن اتهامات نسبت داده شده به وی که منجر به صدور زندان برای وی شده فعالیتهای خود را در چهارچوب مطالبات مدنی و شهروندی خود دانست”. 

لازم به ذکر است, پیش از این و در تاریخ ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۸؛ “نسیم صادقی”, فعال ملی مدنی ساکن تبریز؛ با توجه به ابلاغیه الکترونیکی دریافتی از سوی شعبه ۳ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی؛ به تاریخ رسیدگی امروز یکشنبه ۲۹ دی ماه ۱۳۹۸,  راس ساعات ۹ صبح جهت تشکیل جلسه دادرسی و ادای دفاعیات به قاضی احراری از بابت اتهام “فعالیت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به نفع گروه‌های مخالف نظام”, احضار شده بود.

“نسیم صادقی”, در مرحله بدوی تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب این شهرستان از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ریاست قاضی “محمد احراری” به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. در حکم صادره توسط دادگاه بدوی نسیم صادقی با استناد به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده و بر اساس ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی سیم کارت شماره —۰۹۳۷۰۲۹۷ که کانال “میلی گوروش” با آن راه اندازی شده بود ابطال شد و کتابهای به گفته مراجع قضائی غیر مجاز و تصاویر و نمادهای غیر مجاز معدوم خواهند شد. 

جلسه دادرسی بر پرونده نسیم صادقی, در تاریخ ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز به ریاست “محمد احراری” با حضور نسیم صادقی برگزار شده بود. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۳ شهریور ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی, احضار نسیم صادقی, فعال ملی مدنی, به جلسه دادرسی با توجه به احضاریه کتبی که از طریق سامانه الکترونیکی ثنا به این فعال ملی مدنی ابلاغ شده بود را اطلاع رسانی کرده بود. 

لازم به ذکر است که “نسیم صادقی” فعال ملی مدنی در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۷، هنگام مراجعه به منزل خود در تبریز توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت شده بود. این فعال ملی مدنی, در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۳۹۷ از بازداشتگاه اطلاعات سپاه تبریز به زندان مرکزی این شهر منتقل شد و نهایتا در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۳۹۷ با تودیع قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی و به طور موقت و تا  اتمام مراحل دادرسی از زندان مرکزی تبریز آزاد شد. 

 “نسیم صادقی” پیش از انتقال از بازداشتگاه اطلاعات سپاه تبریز به زندان مرکزی این شهر، توسط شعبه ۱۹ بازپرسی دادیاری عمومی و انقلاب شهید بهشتی تبریز با عناوین “تبلیغ علیه نظام از طریق فعالیت خبری در فضای مجازی علیه نظام” تفهیم اتهام شده بود و پس از افزایش قرار وثیقه وی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان با با ممانعت از آزادی با قرار وثیقه توسط اطلاعات سپاه پاسداران به زندان مرکزی تبریز منتقل شده بود.

این فعال ملی مدنی, در زمانی که در بازداشتگاه اطلاعات سپاه  تبریز تحت بازجوئی بود طی تماس تلفنی با خانواده خود از ضرب و شتم و تهدید وی جهت قبول اتهامات مطروحه علیه خود توسط بازجویان اطلاعات سپاه پاسداران خبر داده بود. 

در تاریخ ۱۸ فروردین ماه ۱۳۹۸, شعبه ۱۹ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز, نسیم صادقی, فعال ملی مدنی را که  پیش از آن با ۳ اتهام, تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب از طریق رایانه و عضویت در جمعیت های معارض کشور مورد تفهیم اتهام قرار داده بود, از بابت ۲ اتهام؛ “نشر اکاذیب از طریق رایانه” و “عضویت در جمعیت های معارض کشور” تبرئه برای وی قرار منع تعقیب صادر کرد و این فعال ملی مدنی متهم به “تبلیغ علیه نظام به نفع گروههای مخالف” در پرونده خود میباشد. 

نسیم صادقی, فعال ملی مدنی پیش از این و در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۳۹۶ از بابت پرونده ای دیگر به شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز احضار شده بود که در ان پرونده این فعال ملی مدنی از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق «تبلیغ علیه نظام»” توسط شعبه ۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. این اتهام از بابت حضور نسیم صادقی در تظاهراتی اعتراضی که در مردادماه سال ۱۳۹۵ برگزار شده بود به این فعال ملی مدنی تفهیم شده بود. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

همچنین سرکوب فعالان ملی مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در  ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و حتی در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

برچسب هافعال ترکفعال ترک اذریسرکوب فعالان ترک در ایرانفعال ترک آذربایجانفعال ترک ترک آذربایجانیبازداشت فعالان ترکشهروندان آذری زبان در ایرانشهروندان ترک زبانسرکوب شهروندان در ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامیسرکوب شهروندان ترکفعالان ملی مدنی در ایرانمحاکمه نسیم صادقیفعال ترک در ایرانفعال ترک آذربایجانی در ایرانشهروندان آذری در جمهوری اسلامیدفاعیات متهمقاضی احراریشهروندان آذری در ایراننسیم صادقی فعال ملی مدنیسرکوب فعالان ترک آذربایجانی در ایرانفعال ترک آذری در ایراننسیم صادقی فعال ترک اذریفعال ترک آذریسرکوب شهروندان ترک زبانفعالان مدنی در ایرانفعالان ترک آذربایجانیفعالان ترک آذریشهروندان ترک زبان در ایراننقض حقوق شهروندان ترک زبان در ایرانشعبه ۳ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقینسیم صادقیدفاعیهسرکوب شهروندان آذریفعال ترک اذربایجانیفعالان ترک آذبایجانی در ایرانفعالان ترک آذربایجانی در ایرانبازداشت فعالان ترک آذربایجانیشعبه ۳ دادگاه تجدید نظرفعالیت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به نفع گروه‌های مخالف نظامدادگاه انقلاب تبریزشهروندان ترک در ایرانسرکوب فعالان ترک آذریفعال ترک آذربایچانینسیم صادقی فعال ترکسرکوب شهروندان ترک زبان در ایرانفعالان ترک اذربایجانیفعال ترک شهرستان اردبیلدفاعیات در دادگاهدفاعیه دادگاهفعالان ترکسرکوب شهروندان ترک در ایرانفعالان ملی مدنینسیم صادقی فعال ترک آذریفعالان ترک در ایرانشهروندان آذریسرکوب شهروندان ترک زبان ایراننقض حقوق بشر در ایرانفعال ترک زبانسرکوب شهروندان آذری در ایراننسیم صادقی فعال ترک آذربایجانیفعالان ترک آذری در ایرانفعالان ترک زبان در ایرانسرکوب فعالان ترک

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading