پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

جلسه بازپرسی ندا ناجی در دادسرای زندان اوین برگزار شد

0
1760

روز گذشته, ندا ناجی, فعال مدنی بازداشت شده در جریان تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر در تهران و در مقابل ساختمان مجلس که در حال حاضر در بند زنان زندان قرچک بسر میبرد پس از اتنقال به دادسرای زندان اوین « دادسرای مقدس » آخرین دفاعیات خود را در جلسه بازپرسی ارائه کرد. قرار بازداشت وی برای مدت ۱ ماه دیگر تمدید شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۱۷ تیرماه ۱۳۹۸, ندا ناجی, فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان قرچک ورامین, پس از انتقال به دادسرای اوین «دادسرای مقدس» آخرین دفاعیات خود را از بابت اتهامات مطروحه “اجتماع و تبانی”, “تبلیغ علیه نظام”, “اخلال در نظم عمومی”و “تمرد از دستور ماموران امنیتی” ارائه کرد. قرار بازداشت ندا ناجی نیز برای مدت ۱ ماه دیگر تمدید شد که به گفته بازپرس پرونده در صورت عدم مخالفت دادستان قرار بازداشت به وثیقه تبدیل خواهد شد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن تائید این خبر گفت؛  روز گذشته جلسه بازپرسی ندا ناجی در دادسرای اوین «دادسرای مقدس» برگزار شد. این فعال مدنی از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی”, “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم عمومی” و همچنین “تمرد از دستور پلیس” در حین برگزاری تجمعات اعتراضی مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و سپس آخرین دفاعیات خود را از بابت اتهامات مذکور به بازپرس پرونده ارائه داد. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ پس از اتمام جلسه بازپرسی قرار بازداشت ندا ناجی برای ۱ ماه دیگر نیز تمدید شدکه با توجه به گفته بازپرس پرونده در صورت عدم مخالفت دادستان, این قرار از بازداشت به وثیقه تبدیل خواهد شد. 

ندا ناجی, فعال مدنی در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۸, با توجه به اتمام مراحل بازجوئی از سوی وزارت اطلاعات از بند ۲۰۹ زندان اوین به قرنطینه زندان قرچک ورامین منتقل شد.

این فعال مدنی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سالجاری درجریان تجمع اعتراضی که به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران برگزار شده بود در پی یورش نیروهای امنیتی به همراه بیش از ۴۰ تن دیگر از فعالان مدنی و کارگری بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت در تهران و سپس به جهت بازجوئی به بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین تحت نظارت وزارت اطلاعات منتقل شد و بمدت ۴۶ روز در آنجا بسر برد. 

 ندا ناجی, چندی پیش با پایان قرار بازداشت ۱۲ روزه  پس از حضور در شعبه بازپرسی مجددا با تمدید قرار بازداشت برای مدت ۱ ماه دیگر روبرو شد و با توجه به تمدید مجد این قرار بازداشت برای ۱ ماه دیگر این سومین ماه از بازداشت ندا ناجی در بازداشتگاه و زندان می باشد. 

از مجموع بیش از ۴۰ فعال کارگری و مدنی بازداشت شده در جریان تجمع اعتراضی روز کارگر در مقابل ساختمان مجلس کماکان از آنها بنامهای؛ مرضیه امیری(روزنامه نگار روزنامه شرق) ، عاطفه رنگریز و ندا ناجی کماکان  تحت بازداشت بسر میبرند. 

بلاتکلیفی افراد بازداشت شده بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading