چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

رسول طالب مقدم, فعال کارگری پس از اجرای حکم شلاق بطور مشروط آزاد شد

0
740

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۹, رسول طالب مقدم, فعال کارگری و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران محبوس در زندان تهران بزرگ پس از اجرای حکم شلاق و تحمل ۱ روز حبس بطور موقت آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, ساعت ۶ عصر امروز سه شنبه ۱۶ خرداد ماه ۱۳۹۹, رسول طالب مقدم, فعال کارگری و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران پس از اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق و تحمل ۱ روز حبس در زندان تهران بزرگ با توجه به بخشنامه اخیر قوه قضائیه مبنی بر عفو بازداشت شدگان روز جهانی کارگر آزاد شد. این فعال کارگری توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۲ سال حبس تعزیری, ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال تبعید به منطقه آفرایز از توابع شهرستان سده واقع در خراسان جنوبی و همچنین ۲ سال محرومیت استفاده از تلفن همراه هوشمند و منع عضویت در احزاب و دسته جات و گروههای سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود. 

عضوی از سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “در حالی که امروز مسئولان قضائی دادسرای امنیت و اجرای احکام این دادسرا مدعی اجرای عفو بر طبق بخشنامه قوه قضائیه که شامل بازداشت شدگان روز جهانی کارگر شده بود و در این پرونده شامل رسول طالب مقدم هم شده بود این فعال کارگری در حالی که حکم ۷۴ ضربه شلاق وی روز گذشته اجرا شد عصر امروز از زندان تهران بزرگ آزاد شد”. 

در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۳۹۹, حکم شلاق رسول طالب مقدم, پس از حضور در شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای امنیت تهران اجرا و این فعال کارگری برای تحمل ۲ سال حبس تعزیری بازداشت و به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شده بود. 

در تاریخ ۷ شهریور ماه ۱۳۹۸, رسول طالب مقدم, توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به تحمل ۲ سال حبس تعزیری, ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال تبعید به منطقه آفرایز از توابع شهرستان سده واقع در خراسان جنوبی و همچنین ۲ سال محرومیت استفاده از تلفن همراه هوشمند و منع عضویت در احزاب و دسته جات و گروههای سیاسی و اجتماعی محکوم شد که این حکم عیناً توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تائید شد. 

رسول طالب مقدم, در جریان تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, در مقابل ساختمان مجلس در تهران برگزار شده بود به همراه بیش از ۴۰ تن دیگر از فعالان کارگری و مدنی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود و پس از انتقال به مقر پلیس امنیت به بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود. 

این فعال کارگری با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع یک قرار وثیقه به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان و یک قرار کفالت به مبلغ ۳۰ میلیون تومان در تاریخ  ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, پس از تفهیم اتهام از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شده بود. 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پیشتر با انتشار فراخوانی از کارگران خواسته بود که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت همزمان با روز جهانی کارگر در تجمع اعتراضی در برابر مجلس شورای اسلامی حضور یابند.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

 همچنین بازداشت خودسرانه افراد بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

سازمان عفو بین الملل, در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸, با انتشار بیانیه ای فراخوانی خواستار آزادی بی قید و شرط فعالان کارگری و مدنی ; ندا ناجی, عاطفه رنگریز و آنیشا اسداللهی و فعال رسانه ای و روزنامه نگار مرضیه امیری و لغو همه اتهامات امنیتی وارده به آنها شده بود. در این فراخوان به نگهداری طولانی مدت این افراد در سلول های انفرادی اشاره شده و از آن به عنوان ناقض قانون “نلسون ماندلا” و مصداق شکنجه، برخوردهای بیرحمانه و تحقیرآمیز یاد شده است. ضرب و شتم آنیشا اسداللهی در زمان بازداشت اول و تفتیش وسائل شخصی وی و خانواده اش در هنگام بازداشت دوم، نگه داری عاطفه رنگریز و ندا ناجی در زندان قرچک ورامین در کنار زندانیان سایر جرایم و نگهداری مرضیه امیری در سلول های انفرادی برای بیش از یک ماه از دیگر نکاتی است که در این بیانیه به آن پرداخته شده است.

همچنین در تاریخ ۸ مردادماه ۱۳۹۸, اتحادیه کارگران بخش خصوصی کانادا, “یونیفور” به نمایندگی از ۳۱۵ هزار تن عضو این مجموعه کارگری با انتشار بیانیه ای نسبت به بازداشت فعالان کارگری که در این این تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر بازداشت شده بودند  ابراز نگرانی کرد و بازداشت این افراد در آن تجمع اعتراضی را ناشی از نگاه تبعیض آمیز حکومت جمهوری اسلامی در ایران به کارگرانی که بدون هیچگونه طمع سیاسی و فقط به صرف مطالبات خود اعتراض می کنند دانست. 

برچسب هادادگاه انقلاب تهرانسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومهروز جهانی کارگرحقوق شهروندی درایرانبازداشت فعالان کارگرینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیاتوبوس بین شهرینقض حقوق بشر در ایرانسرکوب شهروندان در ایرانسرکوب کارگران در ایرانسرکوب فعالان کارگریفعالان کارگری در ایراناعضای سندیکای شرکت واحدفعال کارگری رسول طالب مقدمنقض حقوق بشرنقض حقوق شهروندی در ایراناتوبوسرانیاتوبوس رانی تهرانرسول طالب مقدمسندیکای شرکت واحد اتوبوسرانیاجرای حکم شلاق رسول طالب زادهسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانیزندان تهران بزرگشرکت واحد اتوبوسرانیتجمعات روز جهانی کارگرحسن سعیدی سندیکای شرکت واحداجرای حکم شلاق رسول طالب مقدمدادگاه تجدیدنظرسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهراناتوبوس رانیتجمعات اعتراضی روز جهانی کارگرسندیکای اتوبوسرانی تهران و حومهاتوبوسرانی تهران و حومهتیپ ۵ زندان تهران بزرگسندیکای شرکت واحدسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهحقوق شهروندی در ایرانفعالان کارگریسندیکای اتوبوسرانیحقوق شهروندی در جمهوری اسلامیزندان تهران بزرگ تیپ ۵حقوق شهروندیهیئت‌مدیره سندیکای شرکت واحدنقض حقوق بشرد ر ایرانشرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهبازداشت شدگان روز جهانی کارگرسرکوب فعالان کارگری در جمهوری اسلامیآزادی مشروطسندیکای اتوبوس رانیاتوبوسسرنگونی جمهوری اسلامیسرکوب فعالان کارگری در ایراناخبار سرکوب شهروندان در ایرانعفو مشروط زندانیان سیاسی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading