چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

درخواست اعاده دادرسی ناصر نورد گل تپه در دیوان عالی کشور رد شد

0
1452

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۹، شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور، با مستشاری: نصرت الله اعتماد و محمد حمیدی پور و به معاونت: توکل حیدری، درخواست اعاده دادرسی به پرونده ناصر نورد گل تپه، نوکیش مسیحی را رد کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ماده ۱۸، روز دوشنبه ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۹، درخواست اعاده دادرسی به پرونده قضائی ناصر نورد گل تپه، نوکیش مسیحی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین از بابت ۱۰ سال حبس تعزیری صادره بر علیه این دگراندیش مذهبی با اتهام اقدام علیه امنیت ملی، توسط شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور به با مستشاری: نصرت الله اعتماد و محمد حمیدی پور و به معاونت: توکل حیدری، رد و این درخواست به وکیل مدافع ناصر نورد گل تپه ابلاغ شد. 

براساس این گزارش، درخواست اعاده دادرسی به پرونده ناصر نورد گل تپه، در تاریخ ۲۳ مرداد ماه ۱۳۹۹، به شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور ارجاع و پس از تشکیل جلسه دادرسی، دیوان عالی با استناد به منطبق نبودن این درخواست با هیچ یک از ۷ بند ماده ۴۷۴ از قانون آئین دادرسی کیفری از قبول درخواست اعاده دادرسی سر باز زد. 

ناصر نورد گل‌تپه، به همراه سه شهروند تبعه کشور جمهوری آذربایجان، در تاریخ ۴ تیر ماه ۱۳۹۵ در یک گردهمایی خصوصی بازداشت شدند. 

لازم به ذکر است؛ الدار قربانوف، ‌یوسف فرهادوف و بهرام نسیبوف از اعضای کلیسایی به نام «کلمهٔ حیات» در باکو بودند.

ناصر نورد گل تپه به همراه هر ۳ مسیحی بازداشت شده به مدت ۲ ماه در سلول انفرادی زندان اوین تحت بازجویی قرار گرفتند و سرانجام از بابت اتهام “اجتماع و تبانی در فعالیت‌های تبشیری” مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.

جملگی افراد بازداشت شده پس از گذشت ۴ ماه بازداشت و طی مراحل بازجوئی هر یک با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به طور موقت از زندان آزاد شدند.

“الدار قربانوف”، ‌”یوسف فرهادوف” و بهرام نسیبوف, سه شهروند اهل کشور آذربایجان پس از آزادی به کشور شان و نزد خانواده خود بازگشتند.

با آغاز روند دادرسی بر پرونده ناصر نورد گل تپه و ۳ شهروند مسیحی اهل کشور آذربایجان, شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی وقت  “ماشاءالله احمدزاده” در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۶ این افراد را مورد محاکمه قرار داد  و هر یک از این افراد را به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

“بهرام نسیبوف”، “یوسف فرهادوف” و “الدار قربانوف” از مسیحیان کشور جمهوری آذربایجان و عضو کلیسای کلمه زندگی در باکو می باشند که این سه تن در حال حاضر در خارج از ایران بسر می برند و این حکم بطور غیابی برای آنان صادر و به وکیل شان ابلاغ شده است.

قاضی در جریان دادگاه به گزارش سازمان اطلاعات سپاه استناد و اتهامات مربوطه را “اقدام علیه امنیت ملی کشور از طریق تشکیل و راه‌اندازی تشکیلات غیرقانونی کلیسای خانگی” عنوان کرد. اما به متهمین و وکلای آنها اجازه دسترسی به گزارش مربوطه و محتویات و اسناد و مدارک مورد اشاره در پرونده داده نشد.

علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

سرکوب مسیحیان در ایران در حالی رو به گسترش است که در مجامع بین المللی و از سوی محمد جواد ظریف و مسئولان ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دفعات اعمال رفتارهای قهرآمیز و برخوردهای فراقانونی با نوکیشان مسیحی و دگراندیشان مذهبی نیز انکار شده است.

از زمان پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۶ رهبر کلیسا در ایران کشته شده و صدها مسیحی نیز تحت بازجوئی قرار گرفته و زندانی شده‌اند.

علاوه بر این،‌ چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شده است و برخی از کلیساها تعطیل شده‌اند و از مراسم کلیسایی به زبان فارسی جلوگیری به عمل آمده است.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در طی نشستی که در پارلمان بریتانیا برگزار شد وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران را بسیار نگران‌کننده خواند. او افزود که این موضوع از “دغدغه‌ها و نگرانی‌های” اوست و در سال‌های آینده او با جدیت به این موضوع خواهد پرداخت.

سرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله  ماده ۲  ماده ۱۸ و ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ میباشد که بر حق افراد بر رفتاری بدون تبعیض و محفوظ ماندن حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس و انجام تبلیغات و آموزشهای مذهبی را برای افراد تاکید کرده است. 

برچسب هادیوان عالی ایرانمسیحیان غیرتثلیثیجفا بر مسیحیان ایرانسرکوب جامعه مسیحی در ایرانجامعه مسیحی در ایرانتبعید نوکیشان مسیحینوکیشان مسیحی در سردشتشعبه۳۳دیوان عالی کشورمسیحیان ایراناعاده دادرسیبازداشت نوکیشان مسیحی در دزفولسرکوب مسیحیان ایرانتقاضای اعاده دادرسینوکیشان مسیحی غیرتثلیثی در ایراننوکیشان مسیحی ایرانیشعبه دیوان عالی کشورجامعه مسیحیان در ایرانشعبه ۳۳دیوان عالی کشورزندانیان سیاسی و عقیدتیمسیحیان تبشیریمسیحیان فارس زبان ایرانمسیحینوکیشان مسیحی در ایارنسرکوب مسیحیان در جمهوری اسلامینوکیشان مسیحیتمسیحیان نوکیش در ایرانناصرنوردگل تپهمحاکمه نوکیشان مسیحینوکیشان مسیحی در ایراناعمال فشار بر نوکیشان مسیحی در ایراننوکیشان مسیحیمسیحیان پروتستانمحرومیت از تحصیل مسیحیان ایرانسرکوب دگراندیشان مسیحی در ایراننقض حقوق شهروندی مسیحیان ایرانزندانیان مسیحی در ایراندیوان عالی کشورمسیحیان پرتستانسرکوب مسیحیان در ایرانسرکوب نوکیشان مسیحیاندرزگاه۸ زندان اوینناصر نوردجامعه مسیحیان ایرانشعب دیوان عالی کشورشعبه33 دیوان عالی کشورمسیحیان فارس زبانمسیحیان جفا دیدهنوکیش مسیحیدرخواست اعاده دادرسیاندرزگاه هشت زندان اویننوکیش مسیحی ناصر نورد گل تپهمسیحیان نوکیشنوکیشان مسیحی ایرانشعبه33دیوان عالی کشورناصر نورد گل تپهنقض حقوق مسیحیان در ایراناندرزگاه ۸ زندان اویناندرزگاه 8 زندان اوینناصر نورد گل تپه نوکیش مسیحینوکیشان مسیحی در جمهوری اسلامیفعالیتهای اقتصادی مسیحیان ایرانشعبه 33 دیوان عالی کشورمسیحیان آشوریمسیحیان غیر تثلیثیسرکوب نوکیشان مسیحی در ایرانمسیحیانشعبه ۳۳ دیوان عالی کشورسرکوب مسیحیان تبشیری در ایرانسرکوب نوکیشان مسیحی در جمهوری اسلامیجامعه مسیحیانشعبه 3دیوان عالی کشور

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading