جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

ضرب و شتم رضا مهرگان, از امضاء کنندگان بیانیه استعفای رهبر جمهوری اسلامی

0
1616

طی روزهای گذشته, رضا مهرگان, یکی از ۱۴ فعال مدنی و سیاسی امضاء کننده بیانیه استعفای علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی از سوی افرادی ناشناس با شوکر و ضرب و شتم مورد آسیب جسمی شدید قرار گرفت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, ساعت ۸:۳۰ روز جمعه ۱۴ تیرماه ۱۳۹۸, رضا مهرگان, فعال مدنی , ساکن تهران, و از ۱۴ فعال مدنی و سیاسی امضا کننده بیانیه استعفتی علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, از سوی ۳ نفر افراد ناشناس درحالی که در خیابان در حال تردد بود بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن تائید این خبر گفت؛ رضا مهرگان, فعال مدنی در حالی که در جاده در حال رانندگی بود از سوی یک دستگاه خودروی پژوی ۴۰۵ نوک مدادی رنگ متوقف شد. این توقف با اجبار از سوی سرنشینان این خودرو بر خودروی رضا مهرگان صورت گرفت با بیرون کشاندن وی از خودرو و زدن ۲ ضربه شوکر به سینه و پهلوی وی  اقدام به ضرب و شتم وی با مشت و لگد کرده که در همین حین دندان آسیاب سمت چپ رضا مهرگان شکست و در حال حاضر این فعال مدنی با توجه به ناراحتی قلبی و شوک وارده به وسیله شوکر بر سمت چپ بدن وی باعث تشدید ناراحتی قلبی وی شده است. 

این منبع مطلع در همین زمینه گفت؛ هر ۳ نفر ضرب و شتم کننده رضا مهرگان در حین ضرب و شتم وی با بکار بردن الفاظ رکیک وی را تهدید به مرگ در صورت ادامه فعالیت کرده بودند. علیرغم پیگیریهای صورت گرفته از سوی این فعال مدنی و ثبت شکایت به مراجع انتظامی تاکنون هویت این افراد شناسائی نشده است. 

چهارده تن از فعالان سیاسی و مدنی داخل ایران با انتشار ۲ بیانیه در تاریخ های  ۲۱ خرداد و ۸ تیر ماه سالجاری, خواستار استعفای “علی خامنه ای” رهبر جمهوری اسلامی شده بودند. بدنبال گسترش این بیانیه و از سوی دیگر حضور و همراهی جمعی دیگر از شهروندان برای مطالبه گری و همراهی با این ۱۴ فعال مدنی و سیاسی باعث ایجاد برخی رفتارهای  قهرآمیز از سوی ارگانهای امنیتی و قضائی را بر علیه این ۱۴ فعال مدنی و سیاسی را در پی داشته است. 

بر همین اساس محمد مهدوی فر, فعال مدنی که در حال سپری کردن دوران تبعید ۴ ساله خود در شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان می باشد پس از احضار از سوی دفتر دادستانی شهرستان سرباز و بازجوئی از سوی دادستان این شهرستان با توجه به پیام کوتاهی که در ترایخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۸, از سوی  واحد اطلاع رسانی و ابلاغ قوه قضائیه دریافت کرد متوجه شد که پرونده جدیدی برای وی مفتوح شده و آن پرونده به شعبه ۱ بازپرسی شهرستان آران و بیدگل ارجاع شده است. 

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۸ خرداد ماه ۱۳۹۸ در گفتگوئی که با محمد مهدوی فر داشت پیرامون دلایل این ۱۴ فعال مدنی از امضاء این بیانیه پرسش کرده بود. 

از سوی دیگر زرتشت احمدی راغب, از جمله فعالان مدنی با سابقه که به جهت مطالبه گری و تحصن در دفتر شهرداری شهر فردوسیه واقع در شهرستان شهریار در پی شکایت شهردار فردوسیه از وی به بهانه “تحصن این فعال مدنی و اعتراض وی به اخراج غیرقانونی از کار علیرغم دارا بودن ۱۷ سال سابقه کار و بیمه به اتهام فعالیتهای مدنی مسالمت آمیز” در تاریخ ۳ تیرماه ۱۳۹۸ پس حضور در دفتر شهرداری و تحصن در آن محل از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت و پس از انتقال به کلانتری شهر فردوسیه و تهدید از سوی ماموران امنیتی مبنی بر تشکیل پرونده قضائی با هماهنگی قاضی کشیک دادسرای عمومی و انقلاب, پس از ۷ ساعت بازداشت و تهدید آزاد شد. 

جواد لعل محمدی, فعال صنفی فرهنگیان و از جمله امضا کنندگان این بیانیه به دفعات بصورت تلفنی و از سوی افرادی ناشناس تهدید به بازداشت و تشکیل پرونده قضائی شده است. 

از سوی دیگر محمد سپهری, فعال صنفی و مدنی که از جمله ۱۴ فعال مدنی امضا کننده این بیانیه است از تاریخ ۱ تیر ماه طی چندین مرحله از سوی فردی تهدید به ضرب و شتم و آسیبهای جسمی شده است. هویت فرد مذکور با توجه به تحقیقات صورت گرفته از سوی این فعال مدنی مشخص شد فردی بوده که با اتهام جرائم عمومی در زندانی در مشهد بوده و اخیرا از حبس آزاد شده است. 

در ماده ۲۵ از اعلامیه جهانی حقوق بشر بر حق شهروندان در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب و همچنین رفع نیازهای روز مره و برخورداری هر شهروند از رفاه اجتماعی و همچنین برخورداری از تامین اجتماعی مناسب افراد در مواقع بیکاری و یا بازنشستگی, بیوگی و یا از کار افتادگی که در خور و مناسب مقام انسانی افراد باشد تاکید شده است.

سرکوب فعالان مدنی و سیاسی و اعمال رفتارهای قهرآمیز بر علیه این دسته از شهروندان و بیان اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و قلم و عقیده از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر ممنوعیت آن تاکیدی شده و بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading