جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

محکومیت قطعی رضوانه احمد خانبیگی زندانی سیاسی به تحمل ۶سال حبس تعزیری در پرونده دوم

0
1252

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر, با صدور دادنامه ای رضوانه احمد خانبیگی, فعال مدنی و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین را به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم کرد. با احتساب محکومیت قبلی این زندانی سیاسی در مجموع به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, رضوانه احمد خانبیگی, زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین, توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر با اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. رضوانه احمد خانبیگی در حال تحمل حبس تعزیری ۳ سال و ۹ ماهه خود از بابت پرونده ای دیگر است. در صورت تائید درخواست تجمیع جرائم بر ۲ پرونده رضوانه احمد خانبیگی و اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی اجرائی خواهد شد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران بدون توجه به لایحه دفاعیه ارائه شده از سوی بابک پاک نیا وکیل مدافع رضوانه احمد خانبیگی حکم صادره توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران بر علیه این زندانی سیاسی را عیناً تائید کرد”. 

این منبع مطلع پیرامون روند حقوقی اجرای احکام پرونده رضوانه احمد خانبیگی گفت: “با توجه به اینکه این زندانی سیاسی دارای ۲ پرونده است لذا درخواست تجمیع هر ۲ پرونده تنظیم و طی روزهای آتی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارائه خواهد شد و در صورت اعمال ماده ۱۳۴ رضوانه خانبیگی اجرای ۵ سال حبس تعزیری برای این فعال مدنی لازم به اجرا خواهد شد”.

در تاریخ ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۸, رضوانه احمد خانبیگی, فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمدرضا عموزاد”, از بابت ۲ اتهام “اجتماع و تبانی برضد امنیت داخلی کشور” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام”, در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

جلسه دادرسی بر پرونده رضوانه احمد خانبیگی, فعال مدنی روز شنبه مورخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۸,  توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمدرضا عموزاد”, برگزار شده بود. 

پیشتر و در زمانی که این فعال مدنی در سلول انفرادی بند ۲ الف محبوس شده بود این منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفته بود: ” رضوانه احمد خانبیگی, از بابت پرونده دوم خود که از تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸ و با شکایت اطلاعات سپاه پاسداران به روشی خشن و با یورش ماموران این ارگان امنیتی به منزل شخصی وی بازداشت شد و در حال حاضر در سلول انفرادی بند ۲ الف واقع در زندان اوین بسر می برد با توجه به ابتلای این فعال مدنی به بیماریهای سرع, تشنج و بیماری حاد قلبی, نگهداری وی در سلول انفرادی بسیار خطرناک است چرا که هر لحظه احتمال وخامت حال و عدم رسیدگی درمانی بر وی محتمل است”.

در مصاحبه ای که در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۸, حقوق بشر در ایران با بهفر لاله زاری, همسر رضوانه احمد خانبیگی انجام داده بود پیرامون وضعیت این فعال مدنی در بند اطلاع رسانی کرده بود. 

 رضوانه احمد خانبیگی, فعال مدنی ساکن تهران که در حال حاضر در بند زنان زندان اوین بسر می برد در تاریخ ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۸, پس از اتمام مراحل بازجوئی و تحمل زمانی طولانی در بند ۲ الف سپاه به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. 

ساعت ۹ شب یکشنبه ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸, “رضوانه احمد خانبیگی”, فعال مدنی ساکن تهران در پی یورش خشونت آمیز ۱۲ نفر از ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی این فعال مدنی را با دست بند و چشم بند به سلول انفرادی بند امنیتی ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین منتقل کردند. بازداشت این فعال مدنی از بابت پرونده جدید و با شکایت اطلاعات سپاه پاسداران صورت گرفته است. 

 دقیقا ۱ روز پیش از بازداشت “رضوانه احمد خانبیگی”, از طریق پیام کوتاه به این فعال مدنی اطلاع داده شده بود که حکم  صادره توسط دادگاه بدوی که وی پیش از این توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات“اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی” ۵ سال و “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورد بررسی قرار گرفته و پس از مراجعه وی به سامانه سنا هیچگونه بروز رسانی برای اطلاع یافتن وی از مقدار حکم صادره توسط دادگاه تجدیدنظر مشاهده نشد. از جهت دیگر در زمان حضور ماموران برای بازداشت “رضوانه احمد خانبیگی” خانواده وی فکر می کردند که این بازداشت از بابت اجرای حکم حبس وی صورت گرفته اما پس از ارائه حکم قضائی و خواندن برگه بازداشت همراه ماموران متوجه شدند که این بازداشت از بابت پرونده ای جدید و مربوط به فعالیتهای مدنی اخیر وی می باشد. 

لازم به ذکر است, رضوانه احمد خانبیگی در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با اتهام: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی ۵ سال و تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود و دلیل این امر اعمال ماده ۱۳۴«تعدد جرائم» از قانون مجازات اسلامی در محکومیت این فعال مدنی بوده است. که با اعمال یک درجه تخفیف در حکم صادره این فعال مدنی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی به ۳ سال و ۹ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. 

جلسه دادرسی بر پرونده رضوانه احمد خانبیگی و دو فعال مدنی دیگر به ترتیب در تاریخ های ۲۷ بهمن ماه, ۵ اسفند ماه و ۲۲ اسفند ۱۳۹۷توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری برگزار شده بود.

 ” رضوانه احمد خانبیگی”, پیش از این و در تاریخ ۱۹ دی ماه ۱۳۹۷, در تهران و در حال پخش تراکت های اعتراضی و شعار نویسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود و پس از تکمیل مراحل اولیه به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. 

این فعال مدنی پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهامات“اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی” و “تبلیغ علیه نظام”, در تاریخ ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۷, با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بند زنان زندان اوین آزاد شده بود. 

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

برچسب هادادسرای زندان اوینبند زنان زندان اوینقاضی احمد زرگررضوانهبازداشت رضوانه احمد خانبیگیرضوانه احمد خانبیگی فعال مدنیشعبه۳۶دادگاه تجدیدنظر استان تهراناطلاعات سپاه پاسدارانشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظرزندانیان سیاسی در ایرانبند ۲ الف در زندان اوینبند ۲ الف زندان اوینزندانی سیاسی زندانی عقیدتیدادسرای امنیت تهرانرضوانه خان بیگیزندانی سیاسی در ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیمحاکمه رضوانه خانبیگیبند ۲ الف سپاه پاسدارانشعبه ۳۶ دادگاه انقلابرضوانه بیگیاحمد زرگربند ۲ الف سپاه در زندان اوینمحاکمه رضوانه احمد خانبیگیزندان اوینزندانیان سیاسیصدور حبس تعزیریرضوانه احمد خانبیگیدادگاه تجدیدنظر استان تهرانبازجوئی در بنددوالفدادسرای امنیت تهران در زندان اوینزندانی سیاسینقض حقوق شهروندی در ایرانمحکومیت به حبس تعزیریرضوانه احمدصدور حکم حبس تعزیریبنددوالف سپاهزندان اوین بند زناناطلاعات سپاهزندان اوین احضار زندانی به دادسراشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهرانرضوانه احمد خان بیگیسرکوب زندانیان سیاسیرضوانه خانبگیبنددوالف سپاه زندان اوینحبس تعزیریسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانرضوانه خانبیگیبنددوالفرضوانه خانبیگی فعال مدنیشعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading