جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

مخالفت با مرخصی استعلاجی رضوانه احمد خانبیگی زندانی سیاسی محروم از حق درمان

0
888

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۸ مرداد ماه ۱۳۹۹, رضوانه احمد خانبیگی, زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین علیرغم تائید ضابط پرونده در پی مخالفت امین وزیری دادیار ناظر بر زندان و دستیار وی محمدی از حق استفاده و اعزام به مرخصی استعلاجی محروم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۷ مرداد ماه ۱۳۹۹, در پی مخالفت امین وزیری نماینده دادستان و دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی و فرد دیگری بنام محمدی بعنوان دستیار وی رضوانه احمد خانبیگی, زندانی سیاسی از حق اعطای مرخصی استعلاجی محروم مانده است. این زندانی سیاسی به بیماری صرع و تشنج و همچنین تیک عصبی مبتلا است و با توجه به تجویز پزشک بهداری زندان اوین باید به مرکز درمانی خارج از زندان اعزام شود. رضوانه احمد خانبیگی در حال تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود است.

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “در حالی که سازمان اطلاعات سپاه ظاهراً با اعطای درخواست مرخصی استعلاجی رضوانه احمد خانبیگی موافقت کرده اما پس از ارجاع نامه تاییدیه به دادسرای امنیت با مخالفت شدید امین وزیری نماینده دادستان و دستیار وی محمدی مواجه شد. دلیل این مخالفت از سوی این افراد عنوان جمله « صعب العلاج نبودن بیماری رضوانه احمد خانبیگی » اعلام شد و بهانه هم این بود که محمدی اعلام کرد زندانی باید یک سوم حبس خود را سپری کرده باشد تا بتواند از حق مرخصی چه استعلاجی و چه مرخصی عادی پس از بررسی و تائید دادستانی و معاونان وی استفاده کند و رضوانه احمد خانبیگی واجد شرایط نیست. اما نکته حائز اهمیت این است که بسیاری از زندانیان پیش از سپری کردن یک سوم حبس به مرخصی اعزام شدند”.

محرومیت از حق درمان و مرخصی رضوانه احمد خانبیگی,  در حالی ادامه دارد که این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۹, در پی وخامت حال و حمله عصبی ناشی از بیماری صرع و تشنج طی چندین مرحله به بهداری زندان اوین منتقل شد اما کماکان مشکلات بیماری وی ادامه دارد. 

در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر حکم صادره بر علیه این زندانی سیاسی را عیناً تائید و به بابک پاک نیا وکیل مدافع رضوانه احمد خانبیگی ابلاغ شد. 

در تاریخ ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۸, رضوانه احمد خانبیگی, فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمدرضا عموزاد”, از بابت ۲ اتهام “اجتماع و تبانی برضد امنیت داخلی کشور” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام”, در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

جلسه دادرسی بر پرونده رضوانه احمد خانبیگی, فعال مدنی روز شنبه مورخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۸,  توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمدرضا عموزاد”, برگزار شده بود. 

پیشتر و در زمانی که این فعال مدنی در سلول انفرادی بند ۲ الف محبوس شده بود این منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفته بود: ” رضوانه احمد خانبیگی, از بابت پرونده دوم خود که از تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸ و با شکایت اطلاعات سپاه پاسداران به روشی خشن و با یورش ماموران این ارگان امنیتی به منزل شخصی وی بازداشت شد و در حال حاضر در سلول انفرادی بند ۲ الف واقع در زندان اوین بسر می برد با توجه به ابتلای این فعال مدنی به بیماریهای سرع, تشنج و بیماری حاد قلبی, نگهداری وی در سلول انفرادی بسیار خطرناک است چرا که هر لحظه احتمال وخامت حال و عدم رسیدگی درمانی بر وی محتمل است”.

در مصاحبه ای که در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۸, حقوق بشر در ایران با بهفر لاله زاری, همسر رضوانه احمد خانبیگی انجام داده بود پیرامون وضعیت این فعال مدنی در بند اطلاع رسانی کرده بود. 

 رضوانه احمد خانبیگی, فعال مدنی ساکن تهران که در حال حاضر در بند زنان زندان اوین بسر می برد در تاریخ ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۸, پس از اتمام مراحل بازجوئی و تحمل زمانی طولانی در بند ۲ الف سپاه به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. 

در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸, این فعال مدنی, در پی یورش خشونت آمیز ۱۲ نفر از ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی وی بازداشت و به سلول انفرادی بند امنیتی ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین منتقل شد. 

 دقیقا ۱ روز پیش از بازداشت “رضوانه احمد خانبیگی”, از طریق پیام کوتاه مطلع شده بود که حکم  صادره توسط دادگاه بدوی که وی پیش از این توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات“اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی” ۵ سال و “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورد بررسی قرار گرفته و پس از مراجعه وی به سامانه سنا هیچگونه بروز رسانی برای اطلاع یافتن وی از مقدار حکم صادره توسط دادگاه تجدیدنظر مشاهده نشد.

لازم به ذکر است, رضوانه احمد خانبیگی در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با اتهام: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی ۵ سال و تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود و دلیل این امر اعمال ماده ۱۳۴«تعدد جرائم» از قانون مجازات اسلامی در محکومیت این فعال مدنی بوده است. که با اعمال یک درجه تخفیف در حکم صادره این فعال مدنی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی به ۳ سال و ۹ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. 

جلسه دادرسی بر پرونده رضوانه احمد خانبیگی و دو فعال مدنی دیگر به ترتیب در تاریخ های ۲۷ بهمن ماه, ۵ اسفند ماه و ۲۲ اسفند ۱۳۹۷توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری برگزار شده بود.

 ” رضوانه احمد خانبیگی”, پیش از این و در تاریخ ۱۹ دی ماه ۱۳۹۷, در تهران و در حال پخش تراکت های اعتراضی و شعار نویسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود و پس از تکمیل مراحل اولیه به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. 

این فعال مدنی پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهامات“اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی” و “تبلیغ علیه نظام”, در تاریخ ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۷, با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بند زنان زندان اوین آزاد شده بود. 

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده است و در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

برچسب هابیماری زندانیحقوق شهروندی درایرانرضوانه احمد خان بیگیحقوق شهروندی در جمهوری اسلامیبیماری زندانیان سیاسی در ایرانحقوق نقض حقوق بشر در ایرانزندانی سیاسی رضوانه بیگینافرمانی مدنیرضوانه محمدیرضوانه خانبیگیزندانی سایسیدادیار ناظر بر زندانیان سیاسی و امنیتیحق مرخصی زندانی سیاسیبیماری رضوانه احمد خانبیگینقض حقوق بشر در ایرانرضوانه خان بیگیرضوانهبیماری زندانی سیاسیرضوانه خانبگیرضوانه احمدخانبیگیخانبیگیرضوانه بیگیبیماری زندانیان سیاسیرضوانه خانبیگی فعال مدنیفعال مدنی رضوان احمدخانبیگیحقوق شهروندی در ایرانرضوان احمدخانبیگینماینده دادستانبیماری زندانیانرضوانه احمد خانبیگی فعال مدنیحق درمان بیماری زندانیانمرخصی استعلاجیرضوانه احمد خانبیگیامین وزیریدادیار ناظر بر زندانیان سیاسیمحاکمه رضوانه خانبیگیزندانی سیاسی رضوانه خانبیگیسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانرضوانه احمدنافرمانی مدنی در ایرانبازداشت رضوانه احمد خانبیگیمحاکمه رضوانه احمد خانبیگیزندانی سیاسی رضوانه احمد خانبیگیرضوان خانبیگیرضوان احمد خانبیگیبیماری زندانیان در ایراننافرمانی مدنی شهروندان در ایرانبیماری افسردگی زندانیانرضوانه احمد خانبیگی زندانی سیاسی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading