چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

سعید اقبالی, فعال مدنی جهت تحمل حبس بازداشت شد

0
1184

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, سعید اقبالی, فعال مدنی, پس از مراجعه در شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران جهت اجرای حکم ۵ سال حبس تعزیری خود بازداشت و به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, سعید اقبالی, فعال مدنی, جهت اجرای حکم حبس تعزیری خود طی ابلاغیه کتبی از سوی شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران پس از مراجعه به زندان اوین بازداشت و به بند قرنطینه این زندان منتقل شد. این فعال مدنی از بابت اتهام اجتماع و تبانی و اتهام تبلیغ علیه نظام در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون آئین دادرسی کیفری اجرای ۵ سال از این مدت برای سعید اقبالی قطعی شده بود. 

براساس اعلام یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “پس از دریافت ابلاغیه ای که چندی پیش از سوی شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت به ریاست محمدمهدی براعه برای سعید اقبالی ارسال شد این فعال مدنی امروز برای اجرای حکم ۵ سال زندان به دادسرای مراجعه کرد و پس از بازداشت به بند قرنطینه زندان اوین جهت تحمل حبس تعزیری ۴ ساله اس منتقل شد”. 

در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۹, سعید اقبالی, توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران از بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام, به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور برای این فعال مدنی اجرائی خواهد بود. 

همچنین در مرحله بدوی, در تاریخ ۴ شهریورماه ۱۳۹۸, سعید اقبالی به همراه, داریوش زند آب دار, شیما بابائی, نادر افشاری, بهنام موسیوند, مژگان لعلی, محمود معصومی, سعید سیفی جهان, شقایق محکی, نه تن از فعالان مدنی که در فروردین ماه سالجاری از بابت اتهامات: “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با گروهک ضد انقلاب”، “فعالیت به نفع گروه ها و سازمان های مخالف نظام” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه, از بابت ۲ اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” در مجموع به تحمل ۵۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. 

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعالان مدنی در مرحله بدوی در تاریخ ۲۱ فرودین ۱۳۹۸,  توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و در غیاب برخی از از متهمان این پرونده برگزار شده بود. 

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۸ از احضار سعید اقبالی برای تاریخ ۲۱ فروردین ماه به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب انقلاب تهران جهت دادرسی اطلاع رسانی کرده بود. 

همچنین این فعالان مدنی در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ جهت حضور در جلسه بازپرسی برای ارائه آخرین دفاعیات خود به شعبه ۶ دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس » احضار شده بودند. 

ابوذر نصراللهی وکیل مدافع یکی از متهمان این پرونده پیش از این در مصاحبه با ایرنا گفته بود: “این افراد در کیفرخواستی که از سوی دادسرا صادر و به دادگاه ارسال شده، به اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با گروهک ضد انقلاب، فعالیت به نفع گروه ها و سازمان های مخالف نظام و فعالیت تبلیغی علیه نظام متهم شده اند”.

این وکیل دادگستری در ادامه همچنین گفته بود: “تعدادی از این افراد در کیفرخواست به این متهم شده اند که با برخی زندانیان امنیتی ارتباط گرفته و اخبار مرتبط با آنها را رسانه ای می کردند”. 

نصراللهی در ادامه گفته بود: “بهنام موسیوند، سعید اقبالی، نادر افشاری، محمود معصومی، شقایق محکی، داریوش آبدار، مژگان لعلی، سعید صیفی و شیما بابایی متهمان این پرونده هستند”.

به گفته نصراللهی تمام متهمان این پرونده پس از چند ماه بازداشت با قرار وثیقه یا کفالت از زندان آزاد شده اند.

در تاریخ ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، تعدادی از فعالین مدنی طی یک عملیات سراسری در نقاط مختلف ایران از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند، این افراد پس از بازداشت به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین منتقل و بدون دسترسی به وکیل مراحل بازجویی و بازپرسی را طی کردند.

 سعید سیفی جهان در تاریخ ۸ اسفندماه، شیما بابایی در ۱۲ اسفندماه، همسر وی داریوش زند نیز در ۱۳ اسفندماه و محمود معصومی در تاریخ ۱۴ اسفندماه سال نادر افشاری در تاریخ ۲۷ اسفندماه و بهنام موسیوند در ۲۸ اسفند ماه همان سال با تامین وثیقه از زندان اوین آزاد شده بودند.

سعید اقبالی پیش‌تر نیز در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۹۵ به همراه گلرخ ابراهیمی ایرائی همسر آرش صادقی، از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده بود.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

سرکوب فعالان مدنی در ایران با توجه به نوع فعالیتهای مسالمت آمیز آنها ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقاید خود بدون ملاحظات مرزی تاکید کرده است نیز میباشد. همچنین در ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به صراحت بر حق افراد بر تشکیل و برپائی راهپیمائی و تجمعات اعتراضی مسالمت آمیز تاکید شده است. همچنین برخورداری افراد از روند دادرسی عادلانه  توسط دادگاهی بیطرف و با حضور وکیل مورد انتخاب متهم و حضور هیئت منصفه از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

برچسب هاحبس تعزیریاجرای احکام زندان اوینبازداشت فعال مدنیحقوق شهروندی درایرانبند قرنطینه زندان اوینبازداشت جهت اجرای حکم حبس تعزیریاجرای حکم حبسحقوق شهروندی در ایرانسرکوب آزادی بیانحبس تعزیری زندانیان سیاسیشعبه یک بازپرسی دادسرای امنیت زندان اویناجرای احکامبازداشتگاهسرکوب آزادی بیان و قلمزندانی سیاسی در ایرانمحمدمهدی براعهسعیداقبالی فعال مدنینقض حقوق شهروندیسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب فعالان مدنی در ایراناجرای احکام کیفریابلاغیه اجرای احکام کیفریسعید اقبالی فعالان مدنی در ایراننقض حقوق بشر در ایراننقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب فعال مدنی در ایرانحقوق شهروندی در جمهوری اسلامیحقوق بشر در ایران۴نقض حقوق بشربازداشت سعید اقبالیسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایرانسرکوب آزادی بیان در جمهوری اسلامیشعبه ۱ اجرای احکام کیفریفعال مدنیابلاغیهسعید اقبالیعدم آزادی سعید اقبالیاجرای حکم حبس تعزیریاجرای حبس تعزیریحقوق بشر در ایرانسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانشعبه یک اجرای احکام دادسرای مقدس اویننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیشعبه 1 اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading