چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

محکومیت شهین « افسانه » خاکپور, فعال مدنی ساکن کرمان به ۱۸ سال حبس تعزیری

0
1362

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۹, شعبه ۱دادگاه انقلاب کرمان به ریاست قاضی احمد قربانی, با صدور دادنامه ای شهین « افسانه » خاکپور, فعال مدنی ساکن این شهرستان را در مجموع به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, طی روزهای گذشته, شهین « افسانه » خاکپور, فعال مدنی ساکن کرمان با اتهامات اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و عضویت در گروههای مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام بنفع گروههای معاند نظام, توهین به روح الله خمینی و توهین به رهبری توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب این شهرستان به ریاست قاضی احمد قربانی در مجموع به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. به فرض تائید این حکم در دادگاه تجدیدنظر و اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی اجرای ۱۰ سال حبس تعزیری برای این فعال مدنی اجرائی خواهد شد.

براساس دادنامه صادره از سوی شعبه دادگاه انقلاب کرمان شهین « افسانه » خاکپور, از بابت اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و عضویت در گروههای مخالف نظام به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری « درجه ۴ و اشد مجازات », از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام بنفع گروههای معاند نظام به تحمل ۱ سال حبس تعزیری, از بابت اتهام توهین به رهبری به تحمل ۱ سال حبس تعزیری, از بابت اتهام توهین به روح الله خمینی به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام عضویت در گروههای معاند نظام هم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد”. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “شهین « افسانه » خاکپور, پس از ابلاغ این حکم در صدد تنظیم دفاعیه برای تجدیدنظرخواهی است و در مدت مقرر نسبت به این حکم اعتراض خواهد کرد”. 

شهین « افسانه » خاکپور, در تاریخ ۷ خرداد ماه ۱۳۹۸, توسط ماموران اطلاعات سپاه در کرمان بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به بازداشتگاه این ارگان امنیتی در شهرستان شیراز منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی های فشرده و تحمل بیش از ۲ ماه بازداشت و بلاتکلیفی با تودیع قرار وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. 

شهین خاکپور پیش‌تر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۸ به دلیل اعتراض به حجاب اجباری و وضعیت معیشتی در کرمان بازداشت و به بازداشتگاه شیراز منتقل شده بود. این فعال مدنی پس از مدتی با پایان مراحل بازجویی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد. 

این فعال مدنی پیش از این نیز در سال ۱۳۹۶ طی ۲ مرحله از سوی نیروهای امنیتی در کرمان بازداشت و تحت بازجوئی و تفهیم اتهام قرار گرفته بود. 

بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading