پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

تائید حکم اعدام ۱ متهم همزمان با صدور احکام حبس برای ۲ نفر متهم به جاسوسی

0
581

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۸, دیوان عالی کشور با صدور حکمی اعدام امیر رحیم پور, زندانی امنیتی متهم به جاسوسی برای برای آمریکا را تائید کرد. همچنین ۲ نفر دیگر از شهروندانی که از بابت اتهام جاسوسی از سوی ماموران امنیتی بازداشت شدند توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام جاسوسی هر یک به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام اقدام علیه امنیتی ملی هم هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا؛ امروز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۸, امیر رحیم پور, زندانی امنیتی که پیش از این از بابت اتهام جاسوسی توسط ارگانهای امنیتی بازداشت شده بود و توسط دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده بود پس از ارجاع پرونده وی به دیوان عالی کشور حکم اعدام وی تائید شد. از سوی دیگر ۲ زندانی امنیتی دیگر با اسامی نامشخص توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام جاسوسی هر یک به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام اقدام علیه امنیت ملی هم هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند. 

براساس ادعای غلامحسین اسماعیلی, سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری هفتگی با رسانه های داخلی ایران: “اخیراً ۲ نفر دیگر از افرادی که با اتهام جاسوسی برای سازمان سیا در قالب یک موسسه و بنیاد خیریه فعالیت می‌کردند، شناسایی و محاکمه و به جرم جاسوسی به ١٠ سال حبس و به جرم اقدام علیه امنیت ملی هم به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند که هنوز حکم این افراد در مرحله تجدیدنظر خواهی می باشد”. 

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه ادعاهای خود همچنین گفت: “امیر رحیم پور, دیگر زندانی که با اتهام جاسوسی پس از شناسائی بازداشت شده با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده بود که حکم اعدام وی توسط دیوان عالی کشور هم تائید شد”. 

اسماعیلی پیرامون امیر رحیم پور در ادامه ادعاهای خود همچنین افزود: ” امیر رحیم پور با دریافت دستمزدهای کلان به عنوان حق الحزمه تلاش کرد بخشی از اطلاعات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را در اختیار سرویس آمریکا قرار دهد”. 

لازم به ذکر است؛ امیر رحیم پور, دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس برق و قدرت, زندانی امنیتی محبوس در اندرزگاه ۷ زندان اوین از بابت اتهام “همکاری با دولت متخاصم امریکا” توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود و در مرحله اولیه توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام فوق به اعدام محکوم شده بود. 

لازم به ذکر است جرم جاسوسی از جمله اتهاماتی است که از منظر حقوق بشر کاملا مردود می باشد اما در ایران طی سال‌های گذشته مقام‌های امنیتی ایران و به خصوص سپاه پاسداران بسیاری از شهروندان را از بابت بدور از واقعیت جاسوسی بازداشت کرده و در ادامه به “اتهام جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم” یا تحت عنوان “پروژه نفوذ” بر علیه این افراد احکام حبس تعزیری طولانی مدت و یا اعدام صادر کردند. 

همچنین حکومت جمهوری اسلامی در سالهای اخیر از بازداشت و اعمال فشار بر شهروندان و نوع فعالیتهای آنان از این موارد بعنوان اهرمی برای معامله و گروگانگیری در جهت رفع مشکلات اقتصادی استفاده کرده است. 

سرکوب شهروندان دو تابعیتی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

 بازداشت خودسرانه و بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین هر انسانی با هر نوع اتهام به محق به برخورداری از حق دادرسی عادلانه منطبق با اصول مندرج در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله  ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading