جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

محکومیت حکیمه احمدی و یونس قلی زاده, به تحمل حبس تعزیری

0
1059

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, دادگاه انقلاب مراغه با صدور حکمی بر علیه حکیمه احمدی, فعال ملی مدنی محبوس در بند زنان زندان مراغه وی را به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم کرد. همچنین شعبه ۳ دادگاه انقلاب تبریز هم با صدور حکمی یونس قلی زاده, شهروند ساکن این شهرستان را به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, حکیمه احمدی, فعال ملی مدنی اهل مرند و محبوس در زندان مراغه پس از بلاتکلیفی طولانی مدت توسط دادگاه انقلاب مراغه از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “اقدام علیه امنیت ملی”, در مجموع به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. همچنین یونس قلی زاده « آراز», اهل شهرستان تبریز توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب این شهرستان از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی”, “اقدام علیه امنیت ملی” تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران پیرامون حکیمه احمدی گفت: ” حکیمه احمدی پس از گذشت نزدیک به ۲ سال بلاتکلیفی در بند زنان زندان مراغه و تحمل فشارهای روحی و روانی شدید توسط دادگاه انقلاب مراغه از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “اقدام علیه امنیت ملی”, به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

همچنین شعبه ۳ دادگاه انقلاب تبریز, پس از تبرئه یونس قلی زاده از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی”, وی را به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. 

لازم به ذکر است, یونس قلی زاده, در تاریخ ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, به دلیل فعالیت در فضای رسانه ای, توسط ماموران امنیتی در محل کار خود بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه در تاریخ ۵ اردیبهشت ماه سالجاری با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. 

همچنین پیرامون حکیمه احمدی, فعال ملی مدنی محبوس در بند زنان زندان مراغه لازم به ذکر است که وی پس از تحمل ۱۶ ماه و ۱۳ روز بازداشت و بلاتکلیفی مورد محاکمه قرار گرفت و حکم دادگاه بدوی بر علیه وی صادر شد. این فعال ملی مدنی به دلیل عدم توانائی مالی در تامین وثیقه ای با مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان علیرغم صدور قرار وثیقه در بازداشت و در زندان مراغه محبوس مانده است. 

این فعال ملی مدنی, در اعتراض به آنچه که بلاتکلیفی وی در بازداشت و همچنین رفتار نامناسب مسئولان این زندان با وی در خصوص گزارشاتی که مسئول دارالقرآن این زندان بر علیه وی داده بود از تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده بود و پس از گذشت ۱ هفته در تاریخ ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، به دلیل خشکی بیش از حد کبد که باعث بروز بیماری در وی شده بود به اعتصاب غذای خود پایان داد. 

لازم به ذکر است که نیروهای امنیتی در زمان بازداشت حکیمه احمدی  با توسل به زور و رفتار خشونت آمیز پس از ورود به منزل وی همسر حکیمه احمدی را با سلاح تهدید کرده بودند و بدون ارائه هیچ توضیحی پس از تفتیش کامل منزل و ضبط برخی لوازم شخصی اقدام به بازداشت حکیمه احمدی کرده بودند. 

احمدی در پی مضروب شدن در بازداشتگاه و آسیب دیدن دنده‌ها و انگشتان در تاریخ ۸ آبان ماه ۱۳۹۷ به بیمارستان منتقل شده و در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۷ مجددا به بازداشتگاه اداره اطلاعات در مرند بازگردانده شده بود.

بازداشت خودسرانه و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

برچسب هافضای مجازی در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایرانفعال ترک اذریفعال ترک اذربایجانیبند قرنطینه زندان مراغهفعال ترک آذری در ایرانیونس قلیزادهفعال ترکسرکوب آزادی بیانسرکوب شهروندان آذریصدور حکم حبس تعزیریبازداشت فعالان ملی مدنیصدور احکام حبسبند زنان زندان مراغهحبس تعزیریسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانسرکوب آزادی بیان و قلمزندانیان سیاسی در ایرانفعال ترک آذربایچانیقرنطینه زندان مراغهتبلیغ علیه نظام از طریق فعالیت در فضای رسانه ایدادگاه انقلابزندان مراغهدادگاه انقلاب مراغهفعال ترک زبانفعالان ملی مدنیفعال ترک ترک آذربایجانیفعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامیاقدام علیه امنیت ملیزندانیان سیاسیسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایرانفعال ملی مدنیسرکوب شهروندان آذری در ایرانسرکوب فعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامیسرکوب شهروندان آذری زبان در جمهوری اسلامیدادگاه انقلاب تبریزصدور حکم حبسبند زناندادگاه انقلاب صدور حکم حبسفعال ترک آذربایجانفعال ترک در ایرانصدور احکام حبس تعزیریتبلیغ علیه نظامسرکوب شهروندان در ایرانصدور حبس تعزیریسرکوب فعالان ملی مدنی در ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیصدور حکم حبس تعزیر یفعالیت تبلیغی علیه نظامفعال ترک آذریسرکوب فعالان ملی مدنیفعالان ملی مدنی در ایرانفعال ترک آذربایجانی در ایرانیونس قلی زاده

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading