پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

اعتراضات دی ۱۳۹۶: احضار سهیل آقازاده جهت اجرای حکم حبس تعزیری

0
777

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۸, واحد اجرای احکام دادسرای امنیت تهران با ابلاغ احضاریه ای به سهیل آقازاده, از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶, وی را جهت اجرای حکم ۶ ماه حبس تعزیری فراخواند. اجرای حکم حبس تعزیری سهیل آقازاده از بابت بازداشت وی در جریان تجمعات اعتراضی دی ماه سال ۱۳۹۶ می باشد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از انصاف نیوز, امروز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۸, سهیل آقازاده, دانشجوی رشته سینما و تئاتر دانشگاه تهران و از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی دی ماه سال ۱۳۹۶, که پیش از این توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست “قاضی بابائی” و مستشار دادگاه “زنجانی”, به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود پس از دریافت ابلاغیه ای از واحد اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران واقع در زندان اوین جهت اجرای حکم ۶ ماه حبس تعزیری احضار شد. 

محمد آقازاده, ضمن انتشار برگه احضاریه فرزندش در صفحه شخصی خود نوشت: “بیست و سوم بهمن سال ۵۷ جوانی پر از امید برای زندگی دگر بودم، امروز وقتی دم در خانه نامه احضار پسرم سهیل را برای تحمل شش ماه زندانی‌اش بدستم دادند، شکنجه امید را تجربه کردم، ولی برای تحقق رویای آنروز باید قوی بمانیم. می‌مانیم”!

لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۹۸, سهیل آقازاده, دانشجوی رشته سینما و تئاتر دانشگاه تهران, توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست “قاضی بابائی” و مستشار دادگاه “زنجانی”, به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. 

سهیل آقازاده, دانشجوی رشته هنر دانشگاه تهران در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۶, در جریان تجمعات اعتراضی شهروندان در شهرهای مختلف کشور به همراه ۴۳ تن دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران توسط ماموران وزارت اطلاعات در تهران بازداشت شده بود و پس از انتقال به زندان اوین به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ این ارگان امنیتی منتقل و از بابت اتهامات امنیتی تحت بازجوئی قرار گرفته بود و پس از اتمام مراحل بازجوئی در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۳۹۶, با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شده بود. 

در جریان مجموعه اعتراضات سراسری روز ۹ دی ماه ۱۳۹۶، دانشجویان دانشگاه تهران و امیرکبیر « پلی تکنیک » نیز با جمعیت معترض در تهران همراه شدند و شعارهایی مانند «اصلاح طلب اصولگران، دیگه تمومه ماجرا» «دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «دانشجو، کارگر، اتحاد اتحاد» سر دادند. دانشجویان خوابگاه دانشجویی « کوی دانشگاه تهران » نیز در شب نهم دی ماه با شعارهایی مانند «کار، نان، آزادی» برای ساعاتی در محوطه این مجتمع خوابگاهی تجمع کرده بودند. 

سرکوب شهروندان در ایران, ناقض اصل آزادی بیان و همچنین اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

برچسب هانقض حقوق بشر در ایراناعتراضات دیماه ۱۳۹۶دادسرای امنیت تهرانتجمعات اعتراضی دانشجویان در ایرانرشته عکاسیاجتماعات دیماه سال ۱۳۹۶شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهراناعتراضات دی ماه ۱۳۹۶شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظرتظاهرات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶اعتراضات دیماه سال ۱۳۹۶تجمعات اعتراضی دیماه سال ۱۳۹۶سرکوب شهروندان در ایرانممنوعیت خروج از کشوردی ماهسهیل اقازادهبازداشت شدگان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶رشته سینما و تئاترحقوق شهروندی در ایرانقاضی بابائیدی ماه ۱۳۹۶شعبه ۲ اجرای احکام کیفریحقوق بشر در ایرانسرکوب دانشجویان در ایرانصدور حکم حبس تعزیریبازداشت شدگان تجمعات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظرحبس تعزیریسهیل آقازادهتجمعات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶قاضی باباییتظاهرات دی ماه ۱۳۹۶سهیل آقازاده دانشجواجرای احکامسهیل آقا زادهاعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶دانشجویانتظاهرات دیماه ۱۳۹۶بازداشت شدگان اعتراضات دی ۱۳۹۶دانشجوتجمعات دی ماه ۱۳۹۶تجمعات اعتراضی دیماه ۱۳۹۶تجمعات اعتراضی دانشجویانسهیل آقازاده دانشجوی دانشگاه تهراندیماه ۹۶

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading