پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

صابر بهبودی کارگر اخراجی پس از اقدام به خودسوزی جان باخت

0
1022

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹، حمید « صابر » بهبودی، کارگر اخراج شده از معدن شباب واقع در استان گیلان در پی اقدام به خودکشی جان باخت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹، حمید « صابر » بهبودی،  متولد: ۱۳۶۷ – اهل روستای گنجه و  کارگر اخراجی از معدن شباب در استان گیلان، که پیشتر بر اثر فشارهای روحی ناشی از اخراج وی از کارش اقدام به خودکشی کرده بود جان خود را از دست داد. 

یک منبع مطلع در تشریح علت مرگ صابر بهبودی به حقوق بشر در ایران گفت: “جان باختن صابر بر اثر خودسوزی بود که چند روز پیش انجام داد. در مرحله اول به بیمارستان سوانح سوختگی گیلان منتقل شد اما پس از معاینه پزشکان و تاکید آنها مبنی بر بالا بودن درصد سوختگی وی که بالای ۹۰ درصد عنوان شده بود سحرگاه امروز یکشنبه با توجه به شدت گرفتن عفونت خونی و گستردگی شدت سوختگی جان خود را از دست داد.”

حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی، اقدام به خود سوزی صابر بهبودی، در پی محرومیت از حق امید به امنیت شغلی و زندگی و تداوم بیکاری اش را اطلاع رسانی کرده بود. 

در تاریخ ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود قادی‌پاشا, معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور از خودکشی ۵ هزار و ۱۴۳ نفر از شهروندان ایران در سال ۱۳۹۸ خبر داد و این رقم را در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۷ با ۸ دهم درصد رشد اعلام کرد.

افزایش میزان خودکشی شهروندان در نقاط مختلف کشور به مثابه نبود امید به زندگی است. محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان در حالی رو به گسترش است که در  ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضائ کنندگان این سند معتبر بین المللی می باشد بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود را مورد تاکید قرار داده اما برخوردهای قهرآمیز ارگانهای امنیتی و قضائی با شهروندان ایران و بیان اتهامات امنیتی بر خواسته های این افراد مصداق بارز نقض حقوق بشر نیز می باشد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading