پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

ابلاغ کیفرخواست به صبا کردافشاری همزمان با برگزاری جلسه بازپرسی از راحله احمدی

0
1058

حقوق بشر در ایران – روز جاری, “صبا کرد افشاری”, فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان قرچک ورامین, پس از انتقال به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران پس از ابلاغ کیفر خواست صادره علیه وی توسط شعبه مذکور مجددا به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد.همچنین”راحله احمدی”, مادر صبا کردافشاری, پس از حضور در دادسرای ارساد تهران آخرین دفاعیات خود را ارائه داد.  

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۱۶ مردادماه ۱۳۹۸,”صبا کردافشاری”, فعال حقوق زنان و از معترضان به حجاب اجباری, محبوس در بند زنان زندان قرچک ورامین, پس از انتقال به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران توسط “ایمان افشاری” ابلاغیه کیفرخواست صادره بر علیه خود را دریافت کرد. “راحله احمدی”, مادر صبا کردافشاری هم روز جاری پس از حضور در دادسرای ناحیه ۲۱ تهران « دادسرای ارشاد » آخرین دفاعیات خود را از بابت اتهامات منتسبه بر علیه خود به “حاجی مرادی” بازپرس شعبه مذکور ارائه کرد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ “صبا کردافشاری”, روز جاری پس از انتقال به دادگاه انقلاب تهران, ابلاغیه کیفرخواست صادره بر علیه خود از بابت اتهامات؛ “اجتماع و تبانی علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه های خارجی”, “تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با گروههای معاند و طرح «طراحان» براندازی نرم نظام”, “ترویج فحشا و فساد از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب در خیابان” را توسط قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران, “ایمان افشاری” دریافت کرد و بنا به گفته قاضی شعبه مذکور ظرف مدت ۱۰ رو آینده جلسه دادرسی بر پرونده این فعال حقوق زنان برگزار خواهد شد. 

این منبع مطلع همچنین پیرامون “راحله احمدی”, مادر صبا کردافشاری همچنین گفت؛ راحله احمدی, روزجاری پس از حضور در محل دادسرای ناحیه ۲۱ تهران موسوم به دادسرای ارشاد دفاعیات خود را از بابت اتهامات منتسبه به “حاجی مرادی” بازپرس پرونده خود ارائه کرد و ضمن رد اتهامات منتسبه بر خود انتشار مطالب در صفحات شخصی خود را به دلیل عدم پاسخگوئی مشئولان قضائی نسبت به فرزندش صبا کردافشاری و عدم توجه رسانه های داخل به این امر بوده است. 

“راحله احمدی”, مادر “صبا کردافشاری”, در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸, به جهت اعمال فشار روحی و روانی از سوی نیروهای امنیتی برای اعتراف تلوزیونی از فرزندش و همچنین اعتراض وی در فضای مجازی مبنی بر بازداشت  فرزندش دستگیر و به بند ۲ الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شده بود پس تحمل چندین روز سلول انفرادی با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه بطور موقا و تا اتمام مراحل دادرسی با تودیع وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. 

راحله احمدی, با توجه به اینکه پس از بازداشت به زندان قرچک ورامین و سپس به بند امنیتی ۲ الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شده بود از بابت اتهامات “تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و انتشار ویدئوی آن در فضای مجازی”, “تبلیغ علیه نظام” و اجتماع و تبانی از طریق همکاری با رسانه های معاند نظام” در روز بازداشت مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود و پس از صدور قرار بازداشت به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان, به بند زنان زندان قرچک ورامین منتقل شده بود. 

پیش از این یک منبع نزدیک به خانواده صبا کردافشاری در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود؛ زمانی که صبا جهت اعتراف در مقابل دوربین نشست وی را آزاد خواهند کرد؛ به نظر می‌رسد بازداشت وی به هدف تحت فشار قرار دادن فرزندش جهت انجام اعترافات اجباری ویدیویی صورت گرفته باشد.

صبا کردافشاری, فعال حقوق زنان و از معترضان به حجاب اجباری, در ساعات اولیه روز ۱۱ خردادماه ۱۳۹۸, بدنبال مراجعه ماموران امنیتی به منزل پدری وی پس از ارائه حکم بازداشت از سوی مراجع قضائی, بازداشت و سپس به بازداشتگاه پلیس امنیت واقع در خیابان وزراء در تهران منتقل شده بود و تا به امروز سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ در سلول انفرادی در بازداشتگاه مذکور نگهداری شده بود. 

این فعال حقوق زنان, در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸, پس از انتقال به شعبه ۱ بازپرسی دادگاه عمومی و انقلاب ناحیه ۱ تهران موسوم به “دادسرای ارشاد” از بابت اتهامات؛ “اشاعه فحشا و فساد از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدن حجاب در خیابان”, “تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با گروههای معاند و طرح «طراحان» براندازی نرم” و “اجتماع و تبانی علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه های خارجی” مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. پس از تفهیم اتهام برای این فعال مدنی  قرار بازداشت به مدت ۱ ماه صادر شد. که حسب قانون ۱۰ روز از مدت ۱ ماه را میبایست در سلول انفرادی سپری میکرد. 

وی در تاریخ ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۸, با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام و تکمیل پرونده تا زمان شروع جلسات دادرسی از  سلول انفرادی پلیس امنیت واقع در خیابان وزراء در تهران به قرنطینه زندان قرچک ورامین منتقل شده بود. 

 صبا کردافشاری, پیش از این و در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۷, به همراه یاسمن آریانی از دیگر فعالان مدنی بازداشت شده در تجمعات اعتراضی مرداد ماه ۱۳۹۷ به اتهامات؛ «اجتماع  و تبانی علیه امنیت ملی» از طریق «شرکت در اعتراض بدون مجوز مختل‌کننده‌ نظم عمومی» از سوی دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. 

این فعال مدنی, پس از سپری کردن بیش از نیمی از دوران حبس ۶ ماهه خود در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۸, به همراه ۶ تن دیگر از زندانیان سیاسی  محبوس در زندانهای تهران بزرگ و اوین  که مشمول آزادی  زودهنگام زندانیان سیاسی که کمتر از یکسال محکومیت داشتند  از بندهای مختلف این دو زندان آزاد  شده بود. 

در ماههای اخیر موج گسترده ای از احضار و بازداشت فعالان حقوق زنان در تهران و سایر شهرهای کشور شکل گرفته است. تا لحظه تنظیم این خبر در تهران ۵ تن از این افراد در تاریخهای مختلف در پی یورش نیروهای امنیتی بازداشت و بعد از تکمیل مراحل بازجوئی یا با قرار وثیقه و بطور موقت آزاد شدند و یا اینکه کماکان در بازداشت بصورت بلاتکلیف و بدون دریافت حکم بسر میبرند که برای نمونه میتوان به افرادی همچون؛ یاسمن آریانی, منیره عربشاهی, ناهید شقاقی اشاره کرد. 

حکومت ایران در این سالها با بازداشت‌‌های گسترده و صدور احکام سنگین در قبال زنان معترض، نشان داد که نه تنها در مواجه با این زنان بلکه با مدافعان حقوق زنان نیز برخورد شدیدی دارد.

سرکوب فعالان حقوق زنان در ایران در حالی رو به گسترش است که با استناد  به اسناد بین المللی از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر ممنوعیت رفتار تبعیض آمیز بر افراد بر حسب جنسیت تاکید شده است. همچنین در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر, بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقاید و دیدگاههای آنها بدون ملاحظات مرزی و در آزادی کامل نیز تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از یک روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading