شنبه , ۰۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شنبه, آوریل 20

جلسه تفهیم اتهام ۳۰ تن از زندانیان معترض در زندان شیبان اهواز برگزار شد

0
579

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۱ مرداد ماه ۱۳۹۹, دستکم ۳۰ تن از زندانیان محبوس در زندان شیبان اهواز از بابت اعتراضات زندانیان در فروردین ماه سالجاری توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ باوی به ریاست منصور معتمدزاده تفهیم اتهام شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, طی روزهای گذشته, سيد مختار آلبوشوكه, سيد يابر آلبوشوكه,امين حميدان زاده, وحيد آل محمودى, عزيز شريفى, قاسم كعبى, على مشعلى, ناصر زبيدى, ايمان سوارى, حكيم بالدى, على زهيرى, على جنادله, مهدى خانى پور(حلفى), ماجد عبيات, حبيب شريفى, جاسم حيدرى فرزند كاظم, على رنگرزن, على سازدار, جميل كريميان, فريد رومى, مرتضى اميرى, وهاب بنى مالک, عباس خورشيدى, سيد حسين حسينى, على جرفى, على مظلومى, كريم عچرش, على حمادى, احمد عبيداوى, حسين نواصرى, زندانیان محبوس در زندان شیبان اهواز که در جریان اعتراضات ۱۲ فروردین ماه سالجاری از سوی اداره اطلاعات اهواز مورد بازجوئی و تفهیم اتهام قرار گرفتند توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ باوی با اتهاماتی تفهیم اتهام شدند که می تواند زمینه صدور حکم اعدام برای برخی از این افراد را در پی داشته باشد. 

اتهامات تفهیم شده به این افراد از سوی شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ باوی: “اخلال در نظم و آسايش عمومى از طريق جنجال و هياهو و مسبب قتل ۴ نفر مرد مسلمان, مشارکت در جرائمی از قبیل تخریب و احراق عمدی اموال عمومی, اخلال در نظم عمومی, مسبب بودن در قتل ۵ زندانی دیگر عنوان شده است”. 

کریم دحیمی, فعال حقوق بشر در ایران گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: “در تاریخ ۱۲ فروردین ماه ۱۳۹۹ در دوران اعتراضات در زندان شیبان اهواز نیروهای امنیتی صدها نفر را بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه و اداره اطلاعات اهواز منتقل کردند و این افراد تحت شدیدترین نوع بازجوئی توام از جمله ضرب و جرح قرار گرفتند و طی روزهای اخیر با اتهاماتی مواجه شدند که از واقعیت بدور است و  اعترافات گرفته شده از این افراد تحت شکنجه اخذ شده است”. 

این افراد پس از اتمام مراحل بازجوئی در بازداشتگاه ارگانهای امنیتی در اهواز توسط شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز مورد بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفتند و پرونده آنها برای تشکیل جلسه دادرسی به شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ باوی ارجاع شد. 

لازم به ذکر است, حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۱۳ و ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۹, با انتشار ۲گزارش با مضمون بررسی وضعیت زندانیان در زندان مرکزی « شیبان » و زندان سپیدار اهواز به شرح این اعتراضات در این زندانها پرداخته بود و به اسامی برخی از افراد کشته و زخمی شده نیز اشاره کرده بود. 

در تاریخ ۱۲ فروردین ماه ۱۳۹۹, زندانیان محبوس در زندان شیبان اهواز در دومین روز از اعتراض گسترده شان در محرومیت از اعطای مرخصی و همچنین عدم دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده محیط برای مقابله با ویروس کرونا در پی یورش گسترده نیروهای امنیتی و استفاده از سلاح گرم سرکوب شدند. ماموران امنیتی به محاصره اطراف این زندان و استقرار آنها بر پشت بام سالنهای زندان شیبان اهواز اقدام به شلیک با سلاح گرم و همچنین استفاده از گاز اشک آور کردند. 

همچنین در ساعات پایانی دوشنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, در ادامه اعتراضات زندانیان محبوس در زندانهای ایران جمعی از زندانیان محبوس در بند ۲ زندان سپیدار اهواز در اعتراض به محرومیت از حقوق شهروندی از قبیل عدم دسترسی آنها به مواد ضدعفونی کننده و سایر اقلام بهداشتی و همچنین محرومیت آنها از حق مرخصی و سایر حقوق زندانیان دست به اعتراض در این زندان زدند.

این اعتراضات در پی تداوم اعمال محرومیت بر زندانیان در دسترسی به اقلام بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده محیط برای مقابله با ابتلای به ویروس کرونا بر گزار شد و واکنشهای گسترده ای از سوی سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در پی داشت. 

در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, با توجه به سرکوبهای گسترده زندانیان در زندانهای ایران که در اعتراض به وضعیت وخیم شیوع ویروس کرونا برگزار شده بود سازمان عفو بین الملل با صدور اطلاعیه مطبوعاتی نسبت به کشتار و سرکوب زندانیان واکنش نشان داد. زندانیان محبوس در زندان مرکزی تبریز, زندان عادل آباد, زندان سقز, زندان پارسیلون خرم آباد, زندان همدان و زندانیان محبوس در زندان شیبان و سپیدار اهواز, در اعتراض به محرومیت از اعطای مرخصی و همچنین عدم دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده محیط برای مقابله با ویروس کرونا در پی یورش گسترده نیروهای امنیتی و استفاده از سلاح گرم از سوی ماموران به شدت مورد آسیب و ضرب و شتم سرکوب قرار گرفتند.

زندانیان سیاسی در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است و از سوی دیگر  محرومیت آنها از حق درمان. مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

برچسب هاسرکوب شهروندان در ایرانزندان شیبان اهواز در ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانشورش در زندان شیبان اهواززندانیان در زندان شیبان اهوازاعتراض در زندانهای ایراننقض حقوق شهروندی در ایرانزندانیان سیاسی در ایراناعتراض در ایراننافرمانی مدنی زندانیان سیاسیاعتراضات زندانیان در ایرانبند زندان شیبان اهوازشعبه 101دادگاه کیفری دونافرمانی مدنیاتهاماتشهرستان باویشعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲اعتراضات زندانیان زندان شیبان اهوازحقوق نقض حقوق بشر در ایرانبند ۸ زندان شیبان اهوازشعبه۱۰۱دادگاه کیفری۲ باویحقوق شهروندیحقوق شهروندی در ایرانزندانیان عقیدتی در ایرانندان شیبان اهواززندان شیبان اهواز در خوزستانبند 5 زندان شیبان اهوازبند هشت زندان شیبان اهوازنقض حقوق شهروندینقض حقوق بشرد ر ایراناخبار سرکوب شهروندان در ایرانزندانی شیبان اهواز در خوزستانعفو بین الملل زندان شیبان اهوازبند زنان زندان شیبان اهوازنقض حقوق بشر در ایرانسرکوب تجمعات اعتراضیزندانیان در ایرانجلسه تفهیم اتهامبند ۶ زندان شیبان اهوازعلی مجدم زندان شیبان اهوازبندزنان زندان شیبان اهوازنقض حقوق بشرزندان شیبان اهوازبند۵ زندان شیبان اهوازنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیبند ۷ زندان شیبان اهوازبند۵زندان شیبان اهوازبند زنان در زندان شیبان اهواززندانیان سیاسیحقوق شهروندی درایرانبند ۵ زندان شیبان اهواززندانیان سیاسی در جمهوری اسلامیاعتراضات در زندان شیبان اهواززندانیان زندان شیبان اهوازشعبه101دادگاه کیفری2

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading