جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

برگزاری دستکم ۶ تجمع اعتراضی

0
842

روز جاری, با توجه به گسترش نارضایتی شهروندان در شهرهای مختلف ایران از موارد مختلف نقض حقوق شهروندی در بسیاری از زمینه های اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی که در راستای مطالبات به حق این شهروندان,جمعی از دستفروشان در تبریز، تعدادی از رانندگان و صاحبان وانت بارها در تهران، شماری از کارکنان شرکتی دانشگاه بناب، جمعی از مالباختگان موسسه مالی و اعتباری کاسپین در تهران، تعدادی از شلتوک کاران در شهرستان شوشتر و کارگران کارخانه قند فسا، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، امروز یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸, در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور را در بر میگیرد, جمعی از کارگران شهرداری شاهین شهر اصفهان, تعدادی از صاحبان وانت بارها در اعتراض به «میزان هزینه مربوط به عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک»، مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.

یکی از رانندگان این وانت بارها به خبرنگار ایرنا گفت: “برای ورود به محدوده طرح ترافیک تخفیف ۷۰ درصدی داریم اما همان هزینه هم برای ما زیاد است”.

این افراد همچنین بنر هایی همراه داشتند که در قالب آنها از بیمه نبودن و نیز هزینه ورود به طرح ترافیک اعتراض کرده بودند.

محمد علیخانی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره تجمع این افراد مدعی شد: “جلسه ای با حضور نمایندگان شهردار و نیز کمیسیون عمران شورا برای رفع مشکلات این افراد برگزار شده است”.

وی ادامه داد: “این جلسه صورتجلسه ای داشته که باید اجرا شود”.

علیخانی تاکید کرد: “بر اساس این صورتجلسه مقرر شد برای ورود به طرح ترافیک (حلقه اول) ضریب سه درصد و مبلغ مقرر سال ۱۳۹۷ (میزان ۷۰ درصد تخفیف) محاسبه و از این رانندگان دریافت شود”.

وی ادامه داد: “همچنین برای قانونی شدن موارد فوق استعلامی از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری باید از سوی کمیسیون حمل و نقل انجام شود و به تصویب برسد”.

تجمع دستفروشان در تبریز
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا، امروز یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸؛ جمعی از دستفروشان در اعتراض به “ممنوعیت دستفروشی در محوطه بازار تاریخی تبریز”، مقابل فرمانداری تبریز، دست به تجمع زدند.

دستفروشان تبریزی نسبت به ممنوعیت دستفروشی در محوطه بازار تاریخی تبریز معترض هستند.

آنها می‌گویند: منبع درآمد ما همین دستفروشی در بازار تاریخی تبریز بوده حال آنکه هیچ ساماندهی برای دستفروشی در تبریز وجود ندارد.

تجمع کارکنان شرکتی دانشگاه بناب
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایرنا، امروز یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸؛ جمعی از کارکنان شرکتی دانشگاه بناب در اعتراض به تعدیل نیرو در این دانشگاه، دست به تجمع اعتراضی زدند.

فرماندار شهرستان بناب گفت: “تجمع امروز یکشنبه در دانشگاه این شهر مربوط به تعدیل نیروی انسانی بود”.

امین رفیعی اظهار داشت: “بر اساس قوانین داخلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین برنامه راهبردی دانشگاه بناب، تصمیم هایی مبنی بر تعدیل نیروهای انسانی این مرکز دانشگاهی در ۵ سال اتخاذ شده است”.

وی اضافه کرد:”طبق همین مواد قانونی، مسئولان دانشگاه بناب اقدام به تعدیل نیروی انسانی خود کرده‌اند که به دلیل تجمیع تعداد این نفرات از سال‌های گذشته در سال جاری، این اقدام، موجب اعتراض کارکنان شرکتی دانشگاه شده است که مشمول این تعدیل می شوند”.

رفیعی ادامه داد: “فرمانداری بناب با جدیت و حساسیت موضوع را پیگیری کرده و به مسئولان دانشگاه پیشنهاد داده‌ایم تا تعدیل نیروهای شرکتی را به تدریج و نه در یک گام انجام دهند”.

طی روزهای اخیر دستکم ۱۲ نفر از کارکنان دانشگاه بناب در استان آذربایجان شرقی از کار اخراج شده‌اند. مسئولان دانشگاه علت مشخصی برای این اقدام ارایه نکرده اند. همچنین به تازگی تعدادی از کارکنان دانشگاه مقابل وزارت علوم دست به تحصن زده و یکی از کارمندان به دلیل فشارهای روحی و روانی ایجاد شده در محیط کار مقابل ساختمان دانشگاه اقدام به خودکشی کرده بود.

تجمع کارگران کارخانه قند فسا
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از تسنیم، امروز یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸؛ کارگران کارخانه قند فسا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود، مقابل فرمانداری فسا، دست به تجمع زدند.

به گفته کارگران تا پیش از واگذاری به بخش خصوصی حمایت بیشتری از کارگران می‌شده و امنیت شغلی برای کارگران فراهم بود اما از دی ماه ۹۵ که به بخش خصوصی واگذار شده، هر روز یک مشکل داریم.

این کارگران که اغلب بیش از ۵۰ سال سن دارند، خواهان تعیین و تکلیف کارخانه هستند چراکه بر اساس ادعای آنان کارخانه با ظرفیت اسمی خود کار نمی‌کند. کارگران می‌گویند: « از ابتدای سال تاکنون ۵ بار کارخانه تعطیل شده و کارگران به خانه فرستاده شدند».

بر اساس اظهارات کارگران در یک سال گذشته کارخانه با همه ظرفیت خود کار نکرده است. آنان می‌گویند: از سال ۹۷ تولید نداشته‌ایم و یک ماه کامل کار نکردیم، شکری در این کارخانه تولید نمی‌شود و دستگاه‌های کارخانه بدون اینکه تولیدی داشته باشد، روشن می‌شود.

به گفته کارگران کارخانه قند فسا بسیاری از کارگران سن بالایی دارند و نزدیک به ۲۰ سال است که در این کارخانه سابقه کار دارند و اگر بخواهند با اینجا تسویه کنند، نمی‌توانند شغل دیگری انجام دهند. این افراد می‌گویند: « بسیاری از ما درامد دیگری نداریم و با این روند نیز زندگی‌مان نمی‌چرخد».

این افراد می‌گویند: ۱۰ بار به فرمانداری مراجعه کردیم اما نتیجه نگرفتیم و به همین دلیل امروز تجمع کردیم تا شاید نتیجه‌ای بگیریم. با وجود تماس مکرر خبرنگار تسنیم با فرماندار شهرستان فسا، مدیر کارخانه و بخش صنعت و معدن هیچ یک پاسخگو نبودند تا درباره ادعای عدم فعالیت کارخانه در بخش تولید یا مشکلات کارگران اظهار نظری کنند

بنا بر گفته کارگران سلیمان کرمی، فرماندار شهرستان فسا در پی تجمع امروز کارگران در میان آنان حضور یافته و وعده داده که با برگزاری جلسه‌ای مشکلات کارخانه را بررسی و حل می‌کند.

فعالیت کارخانه قند فسا از سال ۹۲ متوقف شد و ۱۵۰ کارگر بیکار شدند اما این کارخانه در سال ۹۶ به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایه‌گذاری ۴۲ میلیارد تومانی فعالیت خود را مجددا از سر گرفت.

تجمع مالباختگان موسسه مالی و اعتباری کاسپین
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از مردم سالاری آنلاین، امروز یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸؛ جمعی از مالباختگان موسسه مالی و اعتباری کاسپین در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات خود، مقابل دادسرای جرائم پولی و بانکی در تهران، دست به تجمع زدند.

سپرده‌گذاران این موسسه از رئیس قوه قضائیه درخواست داشتند که مابقی سپرده‌هایشان پرداخت شود و اموال این موسسه نیز به‌صورت عادلانه به مزایده گذاشته شود. آن‌ها همچنین خواستار محاکمه ولی‌الله سیف، رئیس کل سابق بانک مرکزی بودند.متن درخواست سپرده گذاران کاسپین که در قالب قطعنامه ای منتشر شده است به شرح زیر است:

جناب آقای رئیسی، ریاست محترم قوه قضائیه

ما سپرده گذاران فرشتگان یا کاسپین فعلی از حضرتعالی به عنوان بالاترین مقام قضائی، تقاضای عاجزانه داریم تا دستور فرمائید در کنار پرونده ارزی سیف به مصوبه ۲۳۶ مجلس با گذشت دو سال و اعلام جرم سازمان دیده بان شفافیت و عدالت با گذشت یکسال، رسیدگی شود و همچنین با مزایده عادلانه اموال جهت رعایت حق الناس و اولویت دادن به پرداخت مطالبات کامل ما با عنایت به تکافوی اموال و اشد مجازات برای غارتگران این فاجعه ملی، موافقت فرمائید تا دعای خیر مردم، بدرقه ادامه راهتان باشد.

تجمع شلتوک کاران در شوشتر
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایرنا، امروز یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸؛ حدود ۷۰ نفر از شلتوک کاران روستاهای عرب حسن و عرب اسد از توابع بخش میان آب شهرستان شوشتر در اعتراض به کمبود آب برای آبیاری زمین های کشاورزی، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، دست به تجمع زدند.

یکی از این شلتوک کاران که خواست نامش در خبر ذکر نشود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: حدود یک هفته است که با مشکل کمبود آب برای آبیاری زمین‌های شلتوک کاری خود روبه رو هستیم.

وی گفت: با اعلام استانداری خوزستان مبنی بر رفع ممنوعیت کشت و تأمین آب کشاورزی، در کشت تابستانه شلتوک کاشتیم و انتظار داریم در تأمین آب به کشاورزان کمک شود.

این شلتوک کار ادامه داد: از فرمانداری شوشتر هیچکس پاسخگو نبود و ما را برای حل این مشکل به سازمان آب و برق خوزستان ارجاع دادند.

بخشدار میان آب از توابع شهرستان شوشتر نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مدعی شد: تا ظهر امروز مشکل تأمین آب شلتوک کاران روستاهای عرب حسن و عرب اسد با تصمیماتی که گرفته شده حل خواهد شد. روستاهای عرب حسن و عرب اسد در پایین دست این شهرستان قرار دارند و برداشت غیر اصولی آب توسط کشاورزان در بالادست و رعایت نکردن نوبت برداشت آب، کشاورزان در پایین دست را با مشکل کمبود آب روبه رو می‌کند.

وی گفت: کشاورزان این منطقه از کانال‌هایی که از رودخانه کارون آبگیری می‌شوند برداشت می‌کنند و بیشتر کشاورزانی که از کانال‌های فرعی، آب برداشت می‌کنند با مشکل آب روبه رو شده‌اند.

گفتنی است؛ در یک هفته اخیر نیز تعدادی از شلتوک کاران شهرستان هویزه که از رودخانه کرخه نور برای آبیاری زمین‌های خود آب برداشت می‌کنند به دلیل خشک شدن این رودخانه تجمع و خواستار تأمین آب کشاورزی شده اند.

 

 

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading