سه شنبه , ۰۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

توحید قریشی: ممانعت از آزادی, علیرغم پایان دوران محکومیت

0
656

توحید قریشی، زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس سالن ۲۱ اندرزگاه۷ زندان رجائی شهر کرج، علیرغم اتمام دوران محکومیت حبس با کارشکنی از سوی مسئولان این زندان و سایر نهادهای امنیتی همچنان در زندان بسر می برد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، علیرغم گذشت یک هفته از اتمام دوران محکومیت حبس توحید قریشی, زندانی سنی مذهب محبوس در سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجائی شهر با توجه به کارشکنی و ممانعت ارگانهای امنیتی و مسئولان این زندان این زندانی عقیدتی همچنان در این زندان بسر میبرد. مولوی توحید قریشی شهریور ماه سال ۹۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یک سال پس از آن نیز محاکمه شد و ابتدا به ۱۰ سال و در دادگاه تجدید نظر به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم این زندانی اندکی بعد با تجمیع احکام به حدود ۴ سال حکم قطعی لازم الاجرا شد. 

بنقل از یک منبع نزدیک به این زندانی عقیدتی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن تائید این خبر گفت: تاریخ ۱۳ فروردین ماه دقیقا آخرین روزی بود که محکومیت توحید قریشی به اتمام میرسید اما با توجه به ممانعت مسئولان زندان رجائی شهر این زندانی عقیدتی همچنان در این زندان محبوس شده. 

این منبع مطلع در ادامه گفت؛  با توجه به این نکته که در مرداد ماه سال گذشته توحید قریشی به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و اتهام تبلیغ علیه نظام بر این زندانی عقیدتی تفهیم شده بود این احتمال وجود دارد که پرونده دیگری برای این زندانی عقیدتی تشکیل شده باشد.
لازم به یادآوری است که توحید قریشی در تاریخ ۱۷ مردادماه ۱۳۹۷ از زندان رجایی‌شهر به بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین موسوم به بند ۲۰۹ منتقل شده بود. خانواده توحید قریشی در آذرماه همان سال پس از چهار ماه بی خبری از وضعیت این زندانی و پیگیری‌ها و مراجعات فراوان به دادسرای اوین، بدون پاسخ و با رفتارهای توهین‌آمیز مواجه شده و موفق به ملاقات با وی نشدند. وی در آن زمان در حالی از تماس با خانواده خود محروم بود که مسئولان قضایی مدعی می‌شدند توحید قریشی ممنوع‌الملاقات است.
این زندانی در حالی با گشایش پرونده جدید روبرو شد که ماه‌های پایانی محکومیت خود را پشت سر می‌گذاشت. وی در اواسط دی ماه سال گذشته پس از حدود ۵ ماه از بند ۲۰۹ زندان اوین مجددا به زندان رجایی شهر منتقل شد.

لازم به یادآوری است در پی حمله خشونت آمیز روز ۱۷ بهمن ماه سال گذشته نیروهای گارد زندان رجایی شهر کرج به سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجائی شهر و ضرب و شتم  زندانیان سنی مذهب توحید قریشی نیز جز افرادی بود که بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. 

این اقدام به بهانه امتناع توحید قریشی، از حضور در جلسه دادگاه و حمایت سایر زندانیان از تصمیم او صورت گرفته بود. این زندانی عقیدتی پس از ضرب و شتم شدید به همراه حمزه درویش دیگر زندانی سنی مذهب به سلول‌های انفرادی منتقل شد  و دست به اعتصاب غذا زده بود. این اقدام به بهانه امتناع توحید قریشی، از حضور در جلسه دادگاه و حمایت سایر زندانیان از تصمیم او صورت گرفته بود. این دو زندانی در تاریخ ۱ اسفندماه از سلول‌های انفرادی به سالن محل نگهداری زندانیان سنی مذهب بازگردانده شده و پس از ۱۵ روز به اعتصاب غذای خود پایان دادند.

حقوق بشر در ایران در تاریخ  ۱۷ بهمن ماه سال ۱۳۹۷,  با انتشار گزارشی با مضمون افزایش فشارهای امنیتی بر زندانیان سنی مذهب محبوس در زندان رجائی شهر, از احتمال هجوم گارد امنیتی زندان رجائی شهر به زندانیان عقیدتی سنی مذهب در سالن۲۱ اندرزگاه ۷ این زندان اطلاع رسانی کرده بود.

توحید قریشی پس از انتقال به زندان رجایی‌شهر و صدور کیفرخواست جهت اتهامات جدید از محمد مقیمی وکیل دادگستری  درخواست اعلام وکالت کرده بود که پس از مراجعه این وکیل دادگستری به دادسرای زندان اوین جهت اخذ وکالت به ایشان گفته شده بود که پرونده را به زودی به دادگاه انقلاب خواهند فرستاد و پس از تعیین شعبه رسیدگی می‌توانید برای برعهده گرفتن وکالت اقدام کنید.

در کیفرخواست صادره،برای پرونده دوم توحید قریشی اتهامات مطروحه علیه وی؛ “اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی از طریق هواداری از گروه‌های مخالف نظام” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” عنوان شده است. 

لازم به ذکر است سرکوب پیروان سایر ادیان و محرومیتهای گسترده بر علیه این شهروندان که از جمله میتوان بر حق برخورداری از انتخاب وکیل و تقاضای دادرسی عادلانه را شامل میشود را تنها جزئی از موارد سرکوب گسترده اقلیتهای مذهبی از جمله شهروندان اهل سنت در ایران دانست. با استناد به ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ قانون آئین دادرسی کیفری حق هر فردی بر دادرسی کامل و بی طرف و همچنین اجازه حضور وکیل انتخابی متهم بر پرونده مورد تاکید میباشد ولی زندانیان اهل سنت با توجه به سنی بودنشان از این حق محروم شده اند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading