جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

عرفان مرتضایی دفاعیات خود را از بابت اتهام مطروحه ارائه کرد

0
740

حقوق بشر در ایران امروز سه شنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۹، جلسه دادرسی به پرونده عرفان مرتضایی، شهروند اهل سقز، توسط شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سقز برگزار شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۳۹۹، عرفان مرتضایی – متولد: ۱۳۶۷ – فرزند: عزت الله – اهل: سقز واقع در استان کردستان، پس از حضور در شعبه دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان دفاعیات خود را از بابت اتهام  « تردد غیرمجاز از مرز » به آن شعبه بازپرسی ارائه کرد. مرتضایی اخیرا در بخش دیگری از پرونده قضائی خود به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است. 

براساس این گزارش، اتهام مطروحه بر علیه عرفان مرتضایی در این جلسه بازپرسی « تردد غیر مجاز از مرز » عنوان شده است. 

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹، شعبه ۱ دادگاه انقلاب سقز، به ریاست جواد مصطفائی، با صدور دادنامه ای، عرفان مرتضائی را از بابت اتهام « تبلیغ علیه نظام به نفع گروههای معاند نظام » به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

این فعال سیاسی، در خرداد ماه سال ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی سقز بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در مهر ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه آزاد شد. 

لازم به است، عرفان مرتضائی، در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهرستان و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

با آغاز مراحل دادرسی و ارجاع پرونده عرفان مرتضایی به شعبه ۱ دادگاه انقلاب سقز، این فعال سیاسی از بابت اتهام « تبلیغ علیه نظام به نفع گروه های معاند نظام » به ریاست قاضی جواد مصطفائی محاکمه و در تاریخ ۲۳ آذر ماه ۱۳۹۹، حکم صادره در دادگاه بدوی به این شهروند ساکن سقز ابلاغ شد. 

عرفان مرتضائی، پیش از این هم در اسفند ماه ۱۳۹۸، به هنگام بازگشت به ایران در منطقه تردد ممنوع مرزی توسط ماموران مرزبانی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی ۴ روز بعد از بازداشتگاه اداره اطلاعات سقز آزاد شده بود. 

سرکوب و بازداشت فعالان فضای مجازی و تلگرام مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هانیروهای امنیتی ایرانشهروندان کورد در ایراناحزاب کوردیشهروندان کورد ایراناحزاب کورد مخالف نظامنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیفرار از زندان سقزبرگزاری جلسه دادرسیحقوق بشر در ایرانشهروندان کوردنقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب شهروندان کورد ایرانحقوق بشر درایراناحزاب کوردستانتعلیق جلسه دادرسیعرفان مرتضائینیروهای امنیتیسرکوب شهروندان در ایرانسرکوب شهروندان کورد در ایراننیروهای امنیتی در ایرانشهروندان کورد در جمهوری اسلامیحقوق نقض حقوق بشر در ایرانعرفان مرتضاییسقزدادسرای عمومی و انقلابنقض گسترده حقوق بشرنقض حقوق شهروندان کورد در ایرانجلسه دادرسیاداره اطلاعات سقزاحضار به جلسه دادرسیمحاکمه عرفان مرتضاییشهرستان سقزاحزاب کورد در ایراناحزاب کوردی در ایراندادسرای عمومی و انقلاب سقزنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانبازداشت شهروندان کوردمحاکمه عرفان مرتضائیدادگاه انقلاب سقزاحزاب کوردجلسه بازپرسیحقوق بشر در جمهوری اسلامیاحزاب کورد مخالفشعبه دادگاه انقلاببازداشتگاه نیروهای امنیتیتردد غیرمجاز از مرزنقض حقوق بشر در ایرانزندان سقزهمکاری با احزاب کوردیاحزاب کورد سیاسیحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانشهروندان کورد زندانی سیاسیدادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سقزتردد از مرزحقوق بشرنقض حقوق بشرزندان مرکزی سقزنقض گسترده حقوق بشر در ایرانسرکوب شهروندان کوردبازداشت شهروندان کورد در ایراناداره اطلاعات شهرستان سقزنیروهای امنیتی سقزمنطقه مرزی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading