پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

محرومیت ۱۸ روستای توابع غیزانیه در استان خوزستان از دسترسی به آب آشامیدنی

0
777

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۳ تیرماه ۱۳۹۹، هجده روستا واقع در ضلع غربی غیزانیه از توابع استان خوزستان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا ، روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه ۱۳۹۹، ساکنان توابع غیزانیه که بزرگترین بخش شهر اهواز است سالهای زیادی را با مشکلات بی آبی سپری کردند. 

به گفته اهالی روستاهای ضلع غربی غیزانیه: “تنها دو بار در هفته آن هم ۳ الی ۴ ساعت آب دارند که معتقدند برای رفع آن، نیاز به نصب پمپ جدید و قوی در مسیر خطوط انتقال آب است.”

این شهروندان در ادامه افزودند: “تاکنون ۱۸روستای ضلع غربی بخش غیزانیه از آب پایدار محروم هستند که نیازمند نصب پمپ جدید در مسیر خطوط انتقال تأسیسات یادگار امام شهرستان کارون است”.

علی بالدی، دهیار یکی از این روستاها گفت: “مسئولان به ما گفتند مشکل آب شما با توجه به وضعیت موجود در تأسیسات، قابل حل نیست و در صورتی آب به روستاها می‌رسد که چند پمپ جدید با قدرت پمپاژ بالا نصب شود”.

همچنین بدر آلبوعطیوی، نماینده دهیاران و بخشداران در این تاسیسات افزود: “آب ۱۸ روستای ضلع غربی غیزانیه از این تأسیسات تأمین می‌شود که پمپاژ ضعیفی دارد و ۴ پمپ قدیمی آن چند روز پیش سرویس شدند و هیچ بهبودی در عملکرد آن‌ها مشاهده نشد”.

وی افزود: “متولیان امر گفتند که چهار پمپ تعویض شده، درصورتی‌که چنین چیزی صحت ندارد. قبلاً ۸ روستا از طریق تأسیسات یادگار امام آب‌رسانی می‌شد که در حال حاضر به ۱۸ روستا افزایش پیدا کرده است و توانایی پمپاژ آب را ندارد. هفته‌ای دو بار آن هم ۳ الی ۴ ساعت آب داریم، مسئولین چگونه این آب را پایدار تلقی می‌کنند؟”

اهالی روستاهای غیزانیه صبورانه همچنان منتظر پاسخ مسئولان هستند. اهالی این روستا چند ماه پیش تجمع اعتراضی را در محرومیت آنها از حق دسترسی به آب آشامیدنی برگزار کردند که با پاسخ تند مسئولان و سرکوب از سوی نیروی انتظامی استان خوزستان مواجه شدند.

در تاریخ ۳ خرداد ماه ۱۳۹۹, حقوق بشر در ایران, با انتشار گزارشی, به شرح وضعیت نابسامان آبرسانی و محرومیت شهروندان ساکن غیزانیه از توابع استان خوزستان در دسترسی به آب آشامیدنی اطلاع رسانی کرده بود. 

در آن گزارش که با همکاری کریم دحیمی, فعال حقوق بشر تهیه شده بود وی در این خصوص گفته بود:”بخش غیزانیه, در ۴۰ کیلومتری شهر اهواز واقع شده و منطقه ای است که در واقع از نظر وجود صدها چاه نفت و ۲۰ شرکت مهم نفت, گاز و شرکتهای پتروشیمی برخوردار هست اما متاسفانه چندین سال است که ساکنان این بخش در ۸۶ روستا زندگی می کنند به عدم وجود امکانات و همچنین آب آشامیدنی اعتراض دارند و این شهروندان اعتراضشان را علاوه بر مسئولان استان خوزستان به تهران و نمایندگان مجلس هم پیگیری کردند اما پاسخی به آنها داده نشد. دستگاههای اجرائی, استانداری و سایر مسئولان استان خوزستان به جای توجه به مشکلات مردم غیزانیه و تامین امکانات برای آنها و تامین خواسته های این شهروندان به سمت آنها تیراندازی می کنند یا آنها را بازداشت می کنند”.

دحیمی در ادامه افزود: “علیرغم همه این پیگیریها و بی توجهی مسئولان امر این شهروندان در سال ۱۳۹۸ تجمع اعتراضی را برگزار کدند و مسیر جاده را هم مسدود کرده بودند و خواسته ها دسترسی شان به آب شرب بود اما مسئولان استان خوزستان از جمله استانداری و سایر مسئولان امور زیر بار مسئولیت نمی روند و خدمات را به شرکتهای پیمانکاری واگذار کردند که پس تغییر و تحولات در مسئولین این شرکتهای آب رسانی بازهم خدمات رسانی به شهروندان غیزانیه اهواز با مشکل مواجه شد”.

این فعال حقوق بشر در ادامه همچنین گفت: “با افرادی که خودشان ساکن منطقه غیزانیه هستند صحبت کردم و آنها می گویند مشکل آب آشامیدنی مربوط به سالهای قبل هست و بارها به این مشکل اعتراض کردیم حتی با غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان هم صحبت کردیم و به ما وعده پیگیری داده شد اما متاسفانه شواهد امر حاکی از این این است که مسئولان و ارگانهای امنیتی با این کار در صدد اعمال فشار بر ما کشاورزان و سکنه این بخش هستند تا از این منطقه مهاجرت کنیم و هدفشان دستیابی و تسلط کامل به این منطقه نفت خیز است”.

برچسب هاحقوق بشر در ایرانعربهای خوزستانشهروندان عرب ایرانسرکوب شهروندان عرب در ایرانشهروندان عرب در خوزستانبخش غیزانیه اهوازآب آشامیدنیشهروندان عرب خوزستانشهروندان عرب ساکن شهر اهوازبازداشت شهروندان عربشهروندان عرب اهوازعربهای ایرانتامین اجتماعیشهروندان عرب زبان در ایرانشهروندان عربکارونسرکوب شهروندان عرب اهوازسرکوب شهروندان عرب زبان ایرانبی آبیشهروندان عرب اهوازیاعتراض شهروندان عربشهروندان عربیغیزانیهنقض حقوق بشر در ایرانسرکوب شهروندان عربشهروندان عرب در ایرانمطالبات شهروندیحقوق بشر در ایراتنپمپنقض حقوق بشرشهروندان عرب زبانسرکوب شهروندان عرب در اهوازسرکوب شهروندان عرب خوزستاننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیآبرسانی در غیزانیهآبرسانیشهروندان عرب ایرانیسرکوب شهروندان عرب اهوازیعربیشهروندان عرب در استان خوزستانعرب اهوازیمحرومیت از حقوق شهروندیاهواز خوزستانشهروندان عرب خوزستانیشهروندان عرب اهل سنتغیزانیه اهواز

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading