پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

گزارشی از وضعیت زندانیان سنی مذهب تبعید شده در اندرزگاه ۱۰ زندان رجائی شهر

0
562

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, زندانیان سنی مذهب محبوس در سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ زندان رجائی شهر کرج که اکثر آنها شهروندان اهل شهرستان نخل تقی از توابع استان بوشهر هستند در این زندان در سایه انواع و اقسام محرومیتها و مشکلات عدیده در حال تحمل دوران محکومیت حبس تعزیری توام با تبعید بسر می برند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز پنجشنبه ۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, دستکم ۱۱ زندانی از مجموع ۲۴ زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۶ زندان رجائی شهر کرج, که از شهروندان شهرستان نخل تقی از توابع استان بوشهر هستند که از سال ۱۳۹۵ پس از بازداشت از سوی ماموران اداره اطلاعات بوشهر به این اندرزگاه در زندان رجائی شهر کرج تبعید شدند و در حال سپری کردن دوران محکومیتهای حبس خود می باشند. این زندانیان به لحاظ دوری مسافت برای آمد و رفت خانواده های خود از هرگونه ملاقات و بسیار مواقع حتی از تماس تلفنی هم محروم هستند. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران اعلام کرد: “این شهروندان اهل سنت که از جمله زندانیان سنی مذهب عرب زبان و اهل شهرستان نخل تقی واقع در استان بوشهر هستند پس از بازداشت در سال ۱۳۹۵ توسط اداره اطلاعات بوشهر زمانی در حدود ۱ سال را در زندان مرکزی بوشهر بسر بردند که البته در حدود ۵ ماه اول اکثر آنها در سلولهای انفرادی بند اداره اطلاعات بوشهر در آن زندان بسر بردند.

این منبع مطلع همچنین گفت: ” از پائیز سال ۱۳۹۶, این ۱۱ زندانی عقیدتی سنی مذهب,  یکی پس از دیگری به زندان رجائی شهر کرج تبعید شدند و اکنون در اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۶ این زندان در شرایط نامناسبی به لحاظ دسترسی به امکانات رفاهی و حداقلی برای زندگی یک انسان محبوس شدند. زندانیان این سالن از هیچ گونه امکانات رفاهی که حقوق اولیه هر زندانی برخوردار نیستند و بارها به این وضعیت اعتراض کردند و خواهان یک سالن بهتر با امکانات اولیه شدند اما هیچگونه پاسخی دریافت نکردند و فقط با تهدیدات بسیاری از سوی وزارت اطلاعات, رئیس قبلی غلامرضا ضیایی و رئیس فعلی الله کرم عزیزی مواجه شدند. 

این منبع مطلع همچنین پیرامون وضعیت ساختمان و بنای اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۶  این زندان گفت: سالن ۳۶ در اندرزگاه ۱۰در زمان غلامرضا ضیایی پس از تبعید این ۱۱ زندانی عقیدتی سنی مذهب به زندان رجایی شهر راه اندازی شد و در اصل این مکان نماز خانه و یا مکانی برای برگزاری مجالس مذهبی زندان رجائی شهر بوده و زمان ساخت با هدف استفاده از آن بعنوان انبار بنا شده بود. این سالن به لحاظ متراژ در حدود ۴۰ متر مربع است  و هیچ اتاقی در آن وجود ندارد و دارای ۲ سرویس بهداشتی که نیمه تعمیر شده است هم در آن وجود دارد. همچنین همچنین سالن ۳۶ زندان رجائی شهر کرج دارای ۱ آشپزخانه که بیشتر وقتها زندانیان حق استفاده از آن را ندارند می باشد. 

این منبع مطلع پیرامون شرایط تهویه هوا با توجه به شیوع ویروس کرونا افزود: “با توجه به اینکه سالن ۳۶ در اندرزگاه ۱۰ زندان رجائی شهر در مکانی بنا شده که تهویه هوا در آن صورت نمی گیرد و در مسیر گردش هوا نیست بوی نامطبوع در بسیاری از اوقات داخل سالن را فرا می‌گیرد و این مساله باعث افزایش نگرانی زندانیان سنی مذهب محبوس در این بند با توجه شیوع ویروس کرونا شده است”. 

اسامی زندانیان عقیدتی سنی مذهب تبعید شده از شهرستان نخل تقی واقع در استان بوشهر به اندرزگاه ۱۰ سال۳۶ زندان رجائی شهر کرج به شرح ذیل می باشد. 

ناصر دهقان, متولد۱۳۷۱, معلم زبان انگلیسی, محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری. 

یوسف دهقان, متولد ۱۳۷۱,  شغل ماهیگیری, محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری

احمد محمدی, متولد ۱۳۷۱,  شغل ورود لوازم خانگی از دبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس, محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری. 

حسن رشیدی,  متولد ۱۳۷۶, شغل ماهیگیری, محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری. 

عبدالله سلیمی , متولد ۱۳۵۸, شغل آزاد « تجارت », محکوم به تحمل ۱۰سال حبس تعزیری. 

اسماعیل هرمی, متولد ۱۳۵۹, شغل آتش نشان, محکوم به تحمل ۷ سال حبس تعزیری. 

عبدالعزیز رام, متولد ۱۳۷۸, دانش آموز در مقطع دبیرستان, محکوم به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری. 

صادق رام, شغل ماهیگیری, متولد ۱۳۷۱, محکوم به  تحمل ۱۰سال حبس تعزیری. 

حسین رام, متولد ۱۳۷۴, شغل ماهیگیری, محکوم به تحمل ۴سال و ۶ ماه حبس تعزیری. 

نورالدین ثبات, شغل ماهیگیری, متولد ۱۳۷۱, محکوم به تحمل ۱۰سال حبس تعزیری. 

محمد کشاورز,  حدودا ۴۰ ساله, شغل ماهیگیری, محکوم به تحمل ۱۰سال حبس تعزیری. 

لازم به ذکر است, اعمال فشار بر این زندانیان عقیدتی سنی مذهب به حدی شدی است که آنها در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸, در اعتراض به آنچه که عدم موافقت مسئولان این زندان برای در اختیار قرار دادن سالنی با امکانات مناسب به آنها و از سوی دیگر به علت مشکلات فراوانی همچون؛ ” کوچک بودن محیط اتاقها”, “محرومیت از حق تماس تلفنی” و “عدم تخصیص زمان کافی برای هواخوری” و سایر محرومیتها از حقوق شهروندی خود دست به اعتصاب غذای دسته جمعی زده بودند اما پاسخ آنها فقط تهدید به پرونده سازی از سوی مسئولان زندان رجائی شهر و وزارت اطلاعات بوده است. 

همچنین حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ با انتشار گزارشی با مضمون بررسی وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی محبوس در زندان رجائی شهر کرج به شرح کامل محرومیت این افراد پرداخته بود. 

لازم به ذکر است که زندانیان سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که از نقاط مختلف کشور به این زندان تبعید شده‌اند شرایطی تبعیض‌آمیز نسبت به زندانیان غیرسیاسی را تجربه می کنند.

زندان رجایی شهر کرج دارای ۳ سالن جداگانه از جمله ؛ سالن ۲۱ اندرزگاه ۷، سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ و سالن ۱۱ اندرزگاه ۴، برای اسکان زندانیان عقیدتی سنی مذهب را در اختیار دارد که آمار تقریبی سالن ۲۱ جمعیتی بالغ بر ۳۶ نفر, سالن ۳۶ دارای ۳۵ نفر جمعیت و سالن ۱۱ هم در حدود ۲۱ نفر می باشد. 

حقوق بشر در ایران, در گزارش دیگری نیز در تاریخ ۲۷ خردادماه ۱۳۹۸, اعمال محرومیت های شدید و عدم دسترسی زندانیان سنی مذهب محبوس در  سالن ۲۱ اندرزگاه ۷, زندان رجائی شهرکرج که شامل محرومیت از دسترسی به امکانات رفاهی, درمانی و حتی عدم کیفیت مواد غذایی در این بند از زندان رجائی شهر را منتشر کرده بود. 

در آن گزارش بنقل از یک منبع مطلع؛ محدودیت و در برخی موارد ممنوعیت دسترسی زندانیان سنی مذهب از دسترسی به اقلام داروئی، سلامتی زندانیان بیمار را در معرض تهدید جدی قرار داده است. مسئولان زندان حتی از امکان خرید دارو توسط زندانیان نیز ممانعت به عمل می آورند. این محدودیتها به خصوص با گرم شدن هوا منجر به بروز بیماری‌های پوستی و ریزش مو در بین زندانیان شده است”.
از سوی دیگر؛ اقلام موجود در فروشگاه این سالن با وجود کیفیت بسیار پایین از قیمت بسیار بالا و در برخی موارد چند برابر برخوردار هستند. علاوه بر این، جلوگیری از فروش برخی اقلام مانند گوشت قرمز، ماهی، میوه، سبزیجات و ادویه‌جات به این زندانیان، تغذیه آنها را با مشکلات جدی روبرو کرده است.

زندان رجائی شهر در کرج از جمله زندانهای ایران است که در آن زندانیان سیاسی و عقیدتی بسیاری در حال تحمل کیفر و سپری کردن دوران محکومیت حبس خود هستند. این زندان با توجه به قدمت و قدیمی بودن آن نیاز به تعمیرات اساسی در بندهای آن و بازبینی دارد اما از آنجائی که این مسائل در سایه سوء مدیریت به حاشیه رانده است دیگر مسائل که ارزشی نیستند در اولویتهای حکومت ایران قرار گرفته اند که این موارد اسناد بین المللی و  ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که بر حق افراد در برخورداری از نیازهای اولیه از قبیل: محل اقامت مناسب, مراقبت پزشکی و  امکان دارا بودن خوراک و پوشاک مناسب  تاکید شده می باشد.

جملگی برخوردهای قهرآمیز با شهروندان اهل سنت, باعث محرومیت آنها از حقوق ذاتی شان شده است. محرومیت از حق  دادرسی عادلانه و صدور احکام  زندان و اعدام فرمایشی و از قبل تعیین شده با اعمال نفوذ ارگانهای امنیتی همچون وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران برای شهروندان اهل سنت, که این مورد ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز می باشد. از سوی دیگر زندانیان سنی مذهب همچون سایر زندانیان عقیدتی و حتی سیاسی از حق دسترسی به خدمات پزشکی و یا اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم هستند و فقط در موارد اورژانسی که فرد زندانی دقیقه ای کمتر با مرگ فاصله دارد به بیمارستان اعزام می شوند که این مورد از جمله مصادیق بارز شکنجه و ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد. 

سرکوب پیروان سایر ادیان در ایران ناقض ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد. 

برچسب هااقلیتهای مذهبیاهل تسنن در ایرانزندانیان سیاسیسرکوب اهل تسنن در ایرانپیروان اهل تسننسرکوب شهروندان اهل تسنن در ایرانبازجوئی در اداره اطلاعاتزندان رجائی شهر در ایرانسرکوب شهروندان اهل سنت در ایرانبازداشت و شهروندان اهل تسنناقلیت اهل تسنن در ایراناهل تسنناخبارزندانیان اهل سنتاهل تسنن ایرانسرکوب اهل سنتحقوق شهروندی زندانیان در ایراناندرزگاه ۱۰ سالن ۳۶ زندان رجائی شهرحقوق زندانیان سیاسیزندانیان اهل سنت در ایراناقلیت اهل سنتزندانی عقیدتی اهل سنتاهل سنتپیروان سایر ادیاناهل سنت سیستان و بلوچستانبازداشت شهروندان اهل سنتزندانیان سیاسی در ایرانشهروندان اهل سنتسرکوب شهروندان اهل تسننحقوق شهروندی پیروان اهل تسنن در ایرانشهروندان اهل تسنن در ایرانزندانیان عقیدتی اهل سنت در ایراناقلیت اهل تسننشهرستان نخل تقیاهل سنت ایراناخبار زندانیان عقیدتیحقوق شهروندی در ایراناهل سنت ایرانشهرزندان رجائینقض حقوق شهروندی اهل سنت در ایراننقض حقوق شهروندی پیروان اهل سنت در ایراناقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیزندانیان عقیدتی اهل سنتزندانیان اهل تسنن در ایرانپیروان اهل سنت در جمهوری اسلامیزندان رجائی شهرمسوولان زندان رجائی شهراهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل سنتحقوق شهروندی اهل تسنن در ایرانپیروان اهل تسنن در ایرانشهروندان اهل تسننزندانیان عقیدتی در زندان رجائی شهر کرجاهل تسنن در زندانهای ایرانبازجویی در اداره اطلاعاتزندانیان سیاسی و عقیدتیحقوق شهروندیزندانیان عقیدتیزندانی اهل سنتزندانیان عقیدتی در ایراناداره اطلاعات بوشهرمحرومیت از حقوق شهروندی پیروان اهل سنت در ایرانشهروندان اهل سنت در ایرانزندانیان زندان رجائی شهر کرجاهل سنت در جمهوری اسلامیبازداشت شهروندان اهل تسنناقلیتهای مذهبی در ایرانپرونده سازیزندان رجائی شهر کرجاهل سنت تهرانزندانیان زندان رجائی شهرسرکوب پیروان اهل سنت در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی اهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل سنت ایرانزندان رجائی شهر در کرجنقض حقوق پیروان اهل سنت در ایرانبازداشت شهروندان اهل سنت در ایرانپیروان سایر ادیان در ایرانپیروان اهل سنتسرکوب اهل سنت در ایرانحقوق شهروندی اهل سنت در ایرانپیروان اهل سنت در ایرانحقوق بشر زندانیان سیاسینقض حقوق اهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل تسنن ایراناحضار و بازجوئی شهروندان اهل سنت در ایرانپیروان اهل سنت ایراناقلیت اهل سنت در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading