جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

کمال حسن رمضان به زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد

0
722

کمال حسن رمضان، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، محبوس در زندان مرکزی ارومیه که هفته گذشته از بند سیاسی این زندان به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در ارومیه منتقل شده بود پس از اتمام بازجوئی به بند زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۵ خرداد۱۳۹۸، کمال حسن رمضان, زندانی سیاسی اهل سوریه, محبوس در زندان مرکزی ارومیه که شنبه هفته گذشته به جهت بازجوئی به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در ارومیه منتقل شده بود مجددا به زندان ارومیه بازگردانده شد.

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت; انتقال کمال حسن رمضان از بابت اتفاقات اخیری  که در زندان مرکزی ارومیه افتاده بوده صورت گرفت و همچنین بازجویان در طی روند بازجوئی تذکراتی را به وی دادند. 

کمال حسن رمضان در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸, بدون ارائه هیچگونه توضیحی از بند زندان مرکزی ارومیه خارج و به دلایل نامعلومی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه در ارومیه منتقل شده بود. 

کمال حسن رمضان پیشتر نیز در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ هم همانند مورد مشابه از زندان مرکزی ارومیه  به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در این شهر منتقل شده بود و از بابت فعالیتهای داخل زندان مورد بازجوئی قرار گرفته بود. با توجه به اتمام آن بازجوئیها این زندانی سیاسی پس از گذشت ۱۲ روز مجددا به بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شده بود.

وی همچنین در تاریخ ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۷ نیز به همراه ۳ تن دیگر از زندانیان سیاسی به جهت تشکیل پرونده و تفهیم اتهام‌های جدید به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی ارومیه منتقل شده بود. این پرونده با دخالت نهادهای امنیتی به خاطر مشارکت این زندانیان در اعتصابات زندان تشکیل شده بود.

«کمال حسن رمضان» ۳۲ ساله و شهروند کُرد, اهل کُردستان سوریه ( مشهور به روژاوا ) در تیرماه ۱۳۹۳ به همراه دو شهروند دیگر کُرد اهل شهرستان ماکو در نزدیکی شهر ارومیه توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه امنیتی سپاه منتقل شدند.

این سه زندانی سیاسی، مجموعا ۴ ماه در بازداشتگاه سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات ارومیه به اتهام “عضویت در پ ک ک” مورد بازجویی قرار گرفتند و سپس به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. 

در تاریخ ۲۳ مرداد۱۳۹۴ جلسه‌ دادگاه هر ۳ زندانی سیاسی از سوی  شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست “قاضی شیخلو” برگزار شد و پس از یک ساعت از برگزاری دادگاه، “حکم ۱۰ سال و یک روز حبس” به وکیل این زندانی رسما اعلام شد.

این حکم بعدا به دلیل عدم اعتراض این زندانی سیاسی و درخواست ماده تسلیم به رای، به ۷ سال حبس کاهش پیدا کرد. بعد از قطعی شدن این حکم فشارهای برای پرونده‌سازی جدید برای نامبرده افزایش پیدا کرد و در بهمن‌ ماه سال ۱۳۹۴ این زندانی سیاسی به مدت ۲ ماه به بازداشتگاه سپاه در ارومیه منتقل شد  و در خصوص همکاری و گرفتن اعترافات تلوزیونی تحت فشار قرار گرفته بود.

کمال حسن رمضان، در ادامه این فشارها، در تاریخ ۲۰ آذرماه ۱۳۹۵ به مدت ۸ روز،  ۶ دی ماه ۱۳۹۵ به مدت ۱۰ روز و در آذرماه سال ۱۳۹۶ به مدت هفت روز به بازداشتگاه اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه ارومیه منتقل شد و در خصوص قتل یکی از اعضای بومی سپاه که حدود ده سال پیش صورت گرفته مورد بازجویی قرار گرفت.

روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶، مسئول اجرای احکام زندان مرکزی ارومیه با احضار این زندانی سیاسی کُرد صدور حکم غیابی قطعی اعدام از سوی شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه را رسما به وی اعلام کرد.

در این ابلاغیه که از سوی قاضی مهدی دادپور، قاضی اجرای احکام کیفری دادگاه انقلاب ارومیه به رئیس زندان ارومیه‌ ارسال شده‌‌بود، شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه به صورت غیابی در تاریخ ۲۱ آبان‌ماه سال ۱۳۹۰ به اتهام «عضویت در پژاک و قیام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران»، وی را به اعدام محکوم کرده‌بود که این حکم قطعی بود.

صدور حکم غیابی برای این زندانی سیاسی در حالی صورت گرفت که این شهروند کُرد اهل سوریه، در تاریخ مذکور اصلا در ایران حضور نداشت.

همچنین از سال ۱۳۹۵ با فشارها اداره اطلاعات و سپاه ارومیه پرونده‌ جدید دیگری به اتهام قتل چند تن از ماموران دولتی در شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه برای ایشان تشکیل شد و در این مدت دو بار در شعبه ۶ بازپرسی دادگاه ارومیه به این اتهام رسیدگی شده بود.

بعد از اخد آخرین دفاعیات از این زندانی سیاسی در آبان‌ماه سال ۱۳۹۵، پرونده جهت صدور حکم به شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه ارسال شد و در حالی که این زندانی سیاسی در انتظار برگزاری جلسه دادگاه بود، حکم قطعی غیابی اعدام به وی، در زندان ارومیه ابلاغ شد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading