پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

انتقال روح الله مردانی, به بیمارستان در پی بیماری گوارشی / تصاویر

0
1585

حقوق بشر در ایران – روح الله مردانی, معلم و دانشجوی زندانی سیاسی محبوس در بند ۸ زندان اوین در پی بروز ناراحتی گوارشی به بیمارستان امام خمینی تهران اعزام شد و پس از بستری به مدت ۵ روز مجددا به زندان اوین بازگردانده شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸, روح الله مردانی, معلم و زندانی سیاسی محبوس در بند ۸ سالن ۱۰ زندان اوین, در پی بروز نارسائی گوارشی که منجر به سوء هاضمه و احساس درد در قسمت معده وی شده بود به بیمارستان امام خمینی تهران اعزام شد و پس از بستری و انجام آزمایشات لازم روز گذشته به زندان اوین بازگردانده شد. این زندانی سیاسی به دفعات دست به اعتصاب غذا زده بود و بروز این بیماری ناشی از اثرات اعتصاب غذا می باشد. 

بنقل از یک منبع نزدیک به روح الله مردانی, در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ روح الله مردانی, با توجه به اعتصاب غذای قبلی که منجر به روز ناراحتی در دستگاه گوارش وی شده و در هضم غذا با مشکل مواجه شده که نتیجه آن ایجاد زخم در معده وی شد طی هفته گذشته جهت درمان به بیمارستان امام خمینی در تهران منتقل شد و به مدت ۵ روز بستری در آن مرکز درمانی و انجام آزمایشات پزشکی مجددا به بند ۸ زندان اوین بازگردانده شد. 

لازم به ذکر است که روح الله مردانی از زمان بازداشت و پس از اتمام دوران بازجوئی به بند ۴ زندان اوین منتقل شده بود و با توجه به اعتصاب غذای مکرر, از بند ۴ به بند ۸ زندان اوین منتقل شده بود. در یکی از موارد اعتصاب غذا, روح الله مردانی در تاریخ  ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ در اعتراض به بلاتکلیفی خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود و در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۷ روز با وعده‌ مسئولان قضائی مبنی بر تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌اش به اعتصاب غذای خودپایان داده بود. 

روح الله مردانی, معلم و دانشجوی دانشگاه تهران, که در اعتراضات سراسری دیماه ۱۳۹۶ بازداشت و در دادگاه بدوی به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و ”اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی” به تحمل ۶ سال حبس و دو سال محرومیت از حقوق اجتماعی از جمله ممنوعیت خروج از کشور محکوم شدسپس با اعلام درخواست تجدیدنظر خواهی پرونده وی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع و پس از بررسی مجد محکومیت وی از ۶ سال به ۲ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

محرومیت از حق درمان و ممانعت از دسترسی فرد به مرکز درمانی و و نضایر آن ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر رفتاری در خور شأن و منزلت انسانی آنها را مرود تاکید قرار داده است.

زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئاله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading