جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

روح الله مردانی, زندانی سیاسی آزاد شد

0
1161

حقوق بشر در ایران – ساعاتی پیش, “روح الله مردانی”, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین در راستای آزادسازی زندانیان با عفو مشروط از این زندان آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, عصر امروز پنجشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۸, “روح الله مردانی”, معلم و زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین که از بهمن ماه سال ۱۳۹۶ و در جریان تجمعات اعتراضی بازداشت و به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود با توجه به سپری کردن بیش از یک سوم از مجموع محکومیت حبس ۲ ساله خود در راستای عفو زندانیان بطور مشروط آزاد شد. 

براساس این گزارش, آزادی “روح الله مردانی”, در حالی با عفو مشروط صورت گرفت که این زندانی سیاسی از مجموع حبس ۲۴ ماهه خود ۲۱ ماه را در زندان سپری کرده بود. 

روح الله مردانی, معلم و دانشجوی دانشگاه تهران, در جریان اعتراضات سراسری دیماه ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و ارجاع پرونده به دادگاه بدوی از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و ”اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی” به تحمل ۶ سال حبس و همچنین ۲ سال محرومیت از حقوق اجتماعی از جمله ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود. با اعلام درخواست تجدیدنظر خواهی پرونده وی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی “احمد زرگر”  ارجاع شده بود و پس از بررسی مجد محکومیت وی از ۶ سال حبس تعزیری به ۲ سال حبس تقلیل پیدا کرد. 

پیش از این در تاریخ ۲۶ تیر ماه ۱۳۹۸, یک منبع نزدیک به “روح الله مردانی” ضمن اعلام خبر اعزام وی به بیمارستان دلیل بیماریهای وی را اینگونه ذکر کرده بود, “با توجه به اعتصاب غذای قبلی که منجر به روز ناراحتی در دستگاه گوارش وی شده و در هضم غذا با مشکل مواجه شده که نتیجه آن ایجاد زخم در معده وی شد طی هفته گذشته جهت درمان به بیمارستان امام خمینی در تهران منتقل شد و به مدت ۵ روز بستری در آن مرکز درمانی و انجام آزمایشات پزشکی مجددا به بند ۸ زندان اوین بازگردانده شد”. 

لازم به ذکر است که روح الله مردانی از زمان بازداشت و پس از اتمام دوران بازجوئی به بند ۴ زندان اوین منتقل شده بود و با توجه به اعتصاب غذای مکرر, از بند ۴ به بند ۸ زندان اوین منتقل شده بود. در یکی از موارد اعتصاب غذا, روح الله مردانی در تاریخ  ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ در اعتراض به بلاتکلیفی خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود و در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۷ روز با وعده مسئولان قضائی مبنی بر تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌اش به اعتصاب غذای خود پایان داده بود. 

پیشتر خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشته بود: “ تعداد ۳۵۵۲ نفر از زندانیان محاکم عمومی و انقلاب تحت عنوان عفو به مناسبت سالروز تولد پیامبر اسلام و امام ششمین شیعیان شامل تخفیف و بخشودگی مجازات شدند. در کنار این آمار و ارقام فقط نام ۳۲ نفر از زندانیان دارای اتهامات امنیتی گنجانده شده بود که درصد بسیار ناچیزی از مشمولان این طرح را شامل می‌شود. 

زندانیان سیاسی در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازیهای پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است.  اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading